Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam kaşınıyor

finten

Bronz 2 Üye
Bir kaç gündür filtrenin altındaki kumu kazdığını görüyordum ama anlam veremedim. Bugün farkettim filtrenin altına girip kabuğunu köşesine sürtüyor ve kaşıtıyor. Bu işlemi daha kolay yapması için ne koyabilirim akvaryumuna

Mango yada mopani kökü alabilirsiniz. Kök düz yere koyunca altı rahat girebileceği kadar boşluklu olmalı.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm idi?

Kök için ufak daha. Altında kalır. 7 cm kabuk boyuna gelince 10*25 cm ölçülerinde bir kök alın.

Kök için ufak daha. Altında kalır. 7 cm kabuk boyuna gelince 10*25 cm ölçülerinde bir kök alın.
Cem bey daha evvel kabuk için devit kullanın demiştiniz. Ben kabuğuna deviti sürüyorum ama bekletme kısmında sorun yaşıyoruz bu arkadaş kuru alanda camlara çarpıyor kendini illa suya inecek. asla 20dk tutamıyorum üzerinde zor bir hal 10-15 dk sonra kabuğu silip suyuna atıyorum. Bu şekilde de işe yarar mı ve bu hayvan neden bu kadar drama queenlik yapıyor

Mukavva temiz bir kutu bulup onun içine atın. Biz bunlara kaplumbağa diyoruz ama kendileri farkında değil. Rahat durmuyorlar.

Kutuya koyup üstüne örtü örtün. Kimseyi görmez ve kutu karanlık olursa bir ihtimal rahat durur.

Mukavva temiz bir kutu bulup onun içine atın. Biz bunlara kaplumbağa diyoruz ama kendileri farkında değil. Rahat durmuyorlar.

Kutuya koyup üstüne örtü örtün. Kimseyi görmez ve kutu karanlık olursa bir ihtimal rahat durur.
ya da biz onu görmediğimiz için rahat duruyor zannederiz ahahahah ama güzel fikir deneyeceğim teşekkür ederim

Geri