Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam kayboldu

biber

Gümüş 3 Üye
Katılım
25 Mar 2009
Mesajlar
166
Arkadaşlar,selam
Kaplumbağalarımdan birini kaybettim bulamıyorum her yere baktım umarım iyidir nasıl bulabilimki:(
 
Öncelikle kaplumbağa akvaryumunun kuru alanını akvaryumun normal seviyesinden 4-5 parmak altta tutun.
Ben kaybettiğimde genellikle olay çevresini incelerim.Acaba nasıl kaçmış diye düşünürüm.Ve düşüp gidebiliceği yerleri kontrol ederim.
genelde kablo altlarına duvar kenarlarına,birşeylerin altlarına gitmesi severler.
 
Karanlık kuytu köşeleri cok severler yani benim kaplumbagam öle.Birde odanın icinde haraket ednce sesler gelir.Bunlar umarım bulmaniza yardımcı olur.
 
Yemlerini dışarda veriyordum biri duruyor diğeri kaçtı bulunduğu odanın her yerine baktım tüm evi aradım en son mutfaktaki dolapların altları kaldı bulaşık makinesi, fırın onların altına gittiyse nasıl çıkarırım bilmiyorum bir şekilde çıkacak inş ortaya
 
Çok üzüldü... Umarım hemen bulursunuz çünkü bu onun için de çok zorlu bir dönem olacak...
 
RE: KaplumbaÄŸam kayboldu

nasil yani yemini disarida veriyordunuz ?
 
Güzel haber:) kaplumbağamı buldum:)O da ben de çok korktuk ama çok şükürki geçti. Hepinize çok teşekkür ederim.
 
Akvaryumunun bulunduğu konsolun tekerleğinin arasına girmiş o kadar dua ettimki sağ salim buldum onu.Sadece kuyruğu görünüyordu o şekilde bulduk çok şükür:)
 
Sevindim kısa sürede bulmanıza :) Artık firar konusunda gereken önlemleri biraz daha artırmanızın zamanı gelmiş anlaşılan. Bir daha tekrarlanmaz umarım. Geçmiş olsun
 
Benimki bu güne dek firar çalışmalarına hç yeltenmedi... Akvaryumunu çok seviyor... Elimle dışarıdan oraya götürdüğümde akvaryumuna elimden kendisi giriyor... Sadece bir kez denedi firarı.. Filtre yeni kurulmuştu... Ses ve akıntıdan korkmuş ve deli gibi çıkmaya uğraşmıştı... Sonra da korkudan suya inmedi birkaç gün..
 
Kesinlikle haklısınız arkadaşlar,çok daha dikkatliyim. Ama o kadar ürkek ve korkakki. Çok korktuğu için mi böyle oldu acaba önceleri de korkardı ama bu kadar değildi
 
Kaybolma durumundan dolayı bir iki hafta eskisinden daha korkak davranması normaldir. Zamanla düzeleceğini umuyorum durumun tekrarlanmamasına çok dikkat etmek gerek genelde bu kaçma girişimleri bir kez olduktan sonra yinelenebiliyor büyük oranda.
 
Aman Allah korusun, artık gözümü üstünden ayırmıyorum onları seviyorum çok sevimliler:)
 
çok sevindim bulmanıza.korkmasını geçirmek için hergün 15 dk masaj yapabilirsin.kabuğunun çeşitli yerlerine saat yönünde 1,5 dairesel hareketlerle masaj yap faydası oluyor.bu masajın amacı da zaten bu tür bunalıma girmiş hayvanları iyileştirmek.ayaklarını tutmana izin verirse bastırmadan parmaklarının arasında oralarada masaj yapabilirsin ama çoğu hayvan ayaklarına dokunulmasından hoşlanmaz.
 
Geri
Üst