Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam kayıp

dark

Yeni Üye
yaklaşık 5 ay önce evin içerisinde kaybolan kaplumbağamı hala bulamadım sizce ölmüşmüdür yoksa bir yerden çıkarmı

Cvp: kaplumbağam kayıp

Ölmemiş olabilir kardeşim benimde olmustu 8 yıl evvel taaa salondan yatak odasına yürümüs uyurken ordanda kalörifer borusunun deligine girmis 3 ay sonra bulabildik gözleri falan iltahaplanmıstı teramisin sürmüstük 2 gunde eski haline gelmisti iyice dikkatlice ara sen eğer evinizde başka bir hayvan varsa ağızına alıp götürmüşte olabilir o zaman bulmak daha zorlaşır

Ölüp ölmemesinden oncelikli konu; hayvanin bulunmasi..

Balkon kapisi vb araliktan cikabilecegi bir alan var mi evde?

Karga vb kusun, kapip kacabilecegi bir aralik var mi?

Dolap arkasi, dar alanlar vb didik didik aradiniz mi?

Su disindayken kayboldugunu anliyorum yazidan..O gun eve gelen misafir, cocuk vb var miydi, gelen kisinin alip goturme ihtimali nedir?

Buraya giremez dediginiz her yere kesinlikle bakmanizi oneririm. Benim en buyuk, yillar once, kendini yan yan ittirip, dolabin arkasinda epey ilerlemisti ve karanlikta kalan bir alan oldugu icin; evi didik didik edip bulamayinca, en son sopa sokup cikartmistim.

Hayvan evde ise, belli ki bulundugu yerde mahsur kalmis...Tabi ki cikmaz...Yoksa coktan su, yemek aramaya cikardi.

Koli vb birseyler atilirken, cope vb girip beraber atilma ihtimali de aklima geldi.

Kac santim hayvan?

Diger mesajda bahsedilen kaplumbaga herhalde su an yasamiyor.8 yil once olduguna gore, suanki kaplumbagalarinizdan biri degildir.

Hayvan bu kadar zaman su bulamadıysa ölmüştür. Alaturka tuvalet varsa ona düşmüş olabilir. Herhangi bir kapı açık bırakıldı ise dışarı çıkmış olabilir. Kendini sıkıştıracak bir yere girdi ise çıkamaz yine açlık susuzluktan ölür. karada geri geri gidemezler.

Hayvan yavru idiyse hiç ümit yoktur. Berrak'ın dediği durumlarda olabilir. Olur da evde karıncalar görürsen yol gibi bir yere giden. Hayvanın leşine gidiyorlardır.

Hayvan balkona çıktı ise yükseklik algısı yoktur kendini aşağı atmıştır.

Cvp: RE: kaplumbağam kayıp

berrakerkin' Alıntı:
Ölüp ölmemesinden oncelikli konu; hayvanin bulunmasi..

Balkon kapisi vb araliktan cikabilecegi bir alan var mi evde?

Karga vb kusun, kapip kacabilecegi bir aralik var mi?

Dolap arkasi, dar alanlar vb didik didik aradiniz mi?

Su disindayken kayboldugunu anliyorum yazidan..O gun eve gelen misafir, cocuk vb var miydi, gelen kisinin alip goturme ihtimali nedir?

Buraya giremez dediginiz her yere kesinlikle bakmanizi oneririm. Benim en buyuk, yillar once, kendini yan yan ittirip, dolabin arkasinda epey ilerlemisti ve karanlikta kalan bir alan oldugu icin; evi didik didik edip bulamayinca, en son sopa sokup cikartmistim.

Hayvan evde ise, belli ki bulundugu yerde mahsur kalmis...Tabi ki cikmaz...Yoksa coktan su, yemek aramaya cikardi.

Koli vb birseyler atilirken, cope vb girip beraber atilma ihtimali de aklima geldi.

Kac santim hayvan?

Diger mesajda bahsedilen kaplumbaga herhalde su an yasamiyor.8 yil once olduguna gore, suanki kaplumbagalarinizdan biri degildir.

balkon kapalıydı çıkamamıştır,dediğim gibi dışarı çıkabileceği hiç bir yer açık değildi,mutfakta kaybolmuştu tüm eşyaları çekip aradık aramadığımız oda kalmadı,o gün kimse evde yoktu dışardaydı herkes,bir tek tuvalete gitmiş olabilir kapısı açıktı ve tuvalet alaturka,hayvan 50 kuruş boylarındaydı

Cvp: RE: kaplumbağam kayıp

cem' Alıntı:
Hayvan bu kadar zaman su bulamadıysa ölmüştür. Alaturka tuvalet varsa ona düşmüş olabilir. Herhangi bir kapı açık bırakıldı ise dışarı çıkmış olabilir. Kendini sıkıştıracak bir yere girdi ise çıkamaz yine açlık susuzluktan ölür. karada geri geri gidemezler.

Hayvan yavru idiyse hiç ümit yoktur. Berrak'ın dediği durumlarda olabilir. Olur da evde karıncalar görürsen yol gibi bir yere giden. Hayvanın leşine gidiyorlardır.

Hayvan balkona çıktı ise yükseklik algısı yoktur kendini aşağı atmıştır.

dediğiniz gibi alaturka tuvalete girmiş olabilir çünkü evin diğer kapılarından hiç biri açık değildi ve yavruydu maalesef ama ondan sonrada bir kaplumbağa aldım karada geri geri gidemez yazmışsınız ama karada hem düz gidiyo hemde geri geride gidebiliyo

anıl bey' Alıntı:
o zaman tuvalet gg

evet sanırım öyle oldu

Yazik oyle ise.

Cok kucukse, az bir ihtimal bir daha mi arasaniz? Dedigim gibi;cok anormal yerlere girebiliyorlar, yanlamasina falan.

Ama yavru oldug icin, dayanamazsa bilemem tabi ki.

Geri geri cikmak pek akillarna gelmiyor Genelde inatlasip,ayni yeri ittiriyorlar.Duz yoldaki engelleri itekleyip veya uzerlerinden atlamak icin saatlerce ugrasiyorlar.Uzun sureli geri gidemezler Onden ittirirseniz, korkudan belki bir iki adim geri atar Ama dumduz boyu kadar uzun bir yere girdi diyelim, tamamen geri geri cikamaz

Benim de dün sabah başıma böyle bişe geldi 6 cm boyunda ki yavru kaplumbagam akvaryumunda değildi bulunduğu odayı sadece onlar kullanıyor ve birkaç ıvır zıvır kullanmadigimiz eşyalar mevcut onların arasına girdi diye düşündüm fakat odada olmadığını farkettim daha sonra kendi odama gittim ihtimal veremedim başta orda olcagina ama bakıyım dedim yine de egildim ve baktım ki benim uyuduğum yatağın altına girmiş oraya gelmesine hiç ihtimal vermemistim nerden çıkacağı gerçekten belli olmuyo bu arada akvaryumdan da büyük kaplumbagamın üstüne çıkmış kuru alandayken boyu yukselince ordan aşağı atlamış neyse ki bir zarar gelmemiş ona inşallah bulursunuz

Hayvan kaybolmalarında eğer ilk bakmada bulamazsanız. Her odanın bir kenarına çay tabağı ile su koyun. Su eğer dökülürse hayvan o odadadır. Bir iki yemde koyabilirsiniz. İlk 1-2 saat kokusu gitmez ve hayvanı oraya çeker. Bunu gördüğünüzde o odayı kapayıp orada araştırın. Tabağı koyduğunuz yer kuytu bir yer olursa yanından ayrılmaz. Suyu çok koymayın ulaşmak için tabağı devirsin. Ayakları ıslanırsa iz de bırakır. Gözle görülmese de elinizle nemi hissedersiniz.

Diğer dikkat edeceğiniz şey oda kapılarını yavaş açmak. Eğer arkasında durursa hızlı açtığınızda hayvan sıkışıp ezilebilir.

Geniş alanda hayvan geriye doğru hamle yapabilir. Ama dar alana girdiğinde geriye gidemez sürekli ileriye doğru hamle yapar sıkışırsa olduğu yerde kalakalır.

Su kaplumbağası akvaryum dışına çıkarılmaz. Kara kaplumbağaları gibi değillerdir. Kuytu bir yer bulmadıkça sürekli dolaşır durmazlar.

Cvp: kaplumbağam kayıp

maalesef hiç bir yerde bulamadım sanırım alaturka tuvalete düştü  :no:

Geri