Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam kendini saklıyor

tospikfirarda

Yeni Üye
Kaplumbağayı alalı çok olmadı max 1 ay oldu. İlk defa kaplumbağa bakıyorum danışmak istedim. Son iki gündür kuru alan oluşturması amacıyla koyduğum büyüklü küçüklü taşları eşeleyerek aralarına giriyor yem vereceğim zaman yemi görüp kokusunu aldığı an koşarak çıkıp yiyor. Bir süre yüzdükten sonra tekrar saklanıyor. Nedenini anlayamadım bir türlü.

Henüz ailemde çok alışmış olmadıkları için büyük bir akvaryum, ısıtıcı, filtre gibi şeyleri temin edemedim yavaş yavaş almaya çalışacağım. Bunları temin edene kadar
suyunun temizliğine çok dikkat ediyorum sık sık temizliyorum.

Aldığım yerdeki adam kuru karides yemi vermişti sabah akşam 3 4 tane veriyoruz. Bu yem doğru mu? Verdiğim yem miktarı az ise günde ne kadar beslemeliyim yardımcı olursanız sevinirim.

Birde bazenleri taşların üzerine tırmanıp dışarı atlıyor. Kendini masadan aşağı atıyor, fakat buna rağmen hala hareketli. Şuana kadar 3 kere kaçtı kaçmasın diye taşların olduğu kısmın üzerini örtüyorum sizce sorun olur mu?
* Image 2025-06-18 at 20.12.26.jpeg
* Image 2025-06-18 at 20.12.23.jpeg

Foruma hoşgeldiniz,

Maalesef bu tip kaplara ölüm kabı deniliyor. En kısa zamanda alabildiğiniz kadar büyük bir akvaryum, kuru alan, ısıtıcı lamba, su ısıtıcı ve filtre edinmeye çalışın.

O taşların hepsini çıakrtın bunlar pislik tutar göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur. Taştan soğuk yer ölümcül akciğer enfeksiyonuna neden olur.

Bu kabın ismi ölüm kabı. Akvaryuma yada gıda saklama kabına geçin.

En az 50 litre olacak şekilde 80 100 120 150 200 litre ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun gider.

Geniş yüzme alanı, kuru alan, su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipmanlardır.

Kullandığınız bütün yem, takviye, vitamin vs ne varsa görselini atın bunların bazıları zararlıdır.

Açık şekilde gammarus almayın. Açık veya poşetli olanlar parazit içeriyor. Kapalı kutu şeklinde alın. Bu yemi alın büyük kutu ve iyi bir yemdir.

Lamba hakkında bu konuda bilgi var sadece bu tip armut normal ampul kullanıyoruz 40-60Watt aralığında.

Hayvan yeni geldiyse alışma sürecine girmiştir. Fazla rahatsız etmeyin zamanla size alışır. Yem verdikçe size güvenir ve kaçmaz.

Su değişimini su kirlendikçe aynı sıcaklıkta su ile değiştirin. Daha soğuk yada daha sıcak su eklemeyin.

Yaz kış ısıtıcı ekipmanların ikisini de kullanırız. En kısa zamanda halletmeye çalışın.

1750166771067.png
1750166789220.png

O taşların hepsini çıakrtın bunlar pislik tutar göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur. Taştan soğuk yer ölümcül akciğer enfeksiyonuna neden olur.

Bu kabın ismi ölüm kabı. Akvaryuma yada gıda saklama kabına geçin.

En az 50 litre olacak şekilde 80 100 120 150 200 litre ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun gider.

Geniş yüzme alanı, kuru alan, su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipmanlardır.

Kullandığınız bütün yem, takviye, vitamin vs ne varsa görselini atın bunların bazıları zararlıdır.

Açık şekilde gammarus almayın. Açık veya poşetli olanlar parazit içeriyor. Kapalı kutu şeklinde alın. Bu yemi alın büyük kutu ve iyi bir yemdir.

Lamba hakkında bu konuda bilgi var sadece bu tip armut normal ampul kullanıyoruz 40-60Watt aralığında.

Hayvan yeni geldiyse alışma sürecine girmiştir. Fazla rahatsız etmeyin zamanla size alışır. Yem verdikçe size güvenir ve kaçmaz.

Su değişimini su kirlendikçe aynı sıcaklıkta su ile değiştirin. Daha soğuk yada daha sıcak su eklemeyin.

Yaz kış ısıtıcı ekipmanların ikisini de kullanırız. En kısa zamanda halletmeye çalışın.

1750166771067.png
1750166789220.png
Bilgilndirmeniz için çok teşekkür ederim dediğim gibi en kısa sürede gerekli şartları sağlayacağım.

* Image 2025-06-18 at 20.37.54.jpeg

Şuanda aldığımda verilen bu yemi kullanıyorum markası vs ile ilgili bilgi sahibi değilim maalesef annem kavanoza boşaltmış yemleri.

Bilgilndirmeniz için çok teşekkür ederim dediğim gibi en kısa sürede gerekli şartları sağlayacağım.

Ekli dosyayı görüntüle 12690
Şuanda aldığımda verilen bu yemi kullanıyorum markası vs ile ilgili bilgi sahibi değilim maalesef annem kavanoza boşaltmış yemleri.
Bunu yemi kullanmayın parazit ihtimali var. Kapalı kutu gammarus olur.

Akvaryum kurma hakkında ve ekipman seçiminde yine danışın. Minimum maliyet ile en iyi yuvayı yapmanızda yardımcı oluruz.
Ekipmanların bazılarıda ölümcüldür kullanmadan önce tekrar sorun.

Geri