Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam kendini ters bırakıyor

sulekoo

Bronz 5 Üye
Kaplumbağalarım arada yanlarından geçerken görüyorum kendilerini ters bırakıyorlar bu olay piskolojik olabilir mi?

Cvp: kaplumbağam kendini ters bırakıyor

Nasıl ters bırakıyorlar ? Biraz daha açıklar mısınız ?

Belki kendi aralarında oyun oynuyorlardır. :D

yani kuru alanda duruyor ardından suya bırakıyor kendini ve ters duruyor fakat düzelmek için debelenmiyor ben şahsen intihar meğillisi olduklarını düşünmeye başladım

belkide hoşlarına gidiyordur yada kabuğunu ıslatmak istiyordur yada yada ilgi istiyor olabilirler benimkilerde suya bırakıyor kendinilerini ama düz bir şekilde :D ne zaman aldın onları yani ne zamandan beri akvaryumdalar ?

Hatırladım kadarıyla bir yazı okumuştum . Su kaplumbağalarında kramp girmesi sonucunda ters dönebiliyorlarmış . Bu krampın girme sebebi vitamin eksikliğiymiş ( sanırım a vitaminiydi tam hatırlayamıyorum ) . Ama geri dönmek için debelenmiyorsa bilemiyorum .

belkide daha tam usta değiller yanlıslıkla takla atıyorlar

bi tanesi 7 aydır bende diğer 2 si 3 ay oldu

işte yeniler ya daha belki ortama ısanamadılar onlara biraz zaman ver bakalım yine aynı şeyleri tekrarlarsa bu sefer başka birşey olabilir onlara ilgi göstermeye gayret et ben her akşam kafalarını oksuyorum :D

ters dönme varsa bu ya hastalık belirtisi ya da vitamin veya maden eksiliğine bağlı bir zayıflıktan doğan durumdur. bunun sonucunda boğulup ölürler. takip et şule. vitamin kullanıyor musun ? yoksa damla vitamin al. seranın ki en güzeli uv lamban yoktur diye düşünüyorum. kabukta yumuşama var mı? varsa bu da D3 vitamin eksikliğine bağlı gelişen bir durum o zamanda eczaneden devit damla alabilirsin. eğer hastalık belirtisinden şüpheleniyorsan veteriner yolu gözüküyor.

son olarak yeni aldığını söylüyorsun pet shoptaki durumları malum hayvanlar 2 cm'lik sularda yaşadıkları için derin suya adapte olamıyor olabilirler. çünkü bu sebeple ayaklarını hiç kullanmadılar. bunun içinde hayvanları hergün bir 15-20 dakika akvaryumdan alacağın suyu fazla derin olmayacak şekilde bir kaba koyarsan ayakları çalıştırırlar gün geçtikçe alışırlar inşallah sebep budur. bak bakalım sebep hangisi.

vitamin eksikliği varsa sera nın vitaminlerinden, a vitamini eksikliği ise evde havuç varsa verebilirsin :133:

alper her hayvan havucu sevmiyor. ki bunlar daha ufak isteselerde yiyemezler. bu yaşta ot, sebze türevleri pek ilgi alanları değiller. tek çare yemlerine veya olanak varsa ağızlarına vitamini damlatmak.

Geri