Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam korkuyor

Kaplumbağa2015

Yeni Üye
Benim çok yaşlı bir su kaplumbağam ve bir tanede 3 yaşlarında küçük bir su kaplumbağam var ve iyi anlaşırlardı hiç korkmazlardı.Yaşlı olanın adı Yaşar,diğerinin yosun.Çoğunlukla Yaşarın çıktığı bir kayası var.Bir aydır Yaşar yem verirken yemi tam yiyeckken korkup geri çekiliyor ve zor birşekilde yedirebiliyorum.Bir yemi yeyince alışıyor ama yarın tekrar verince yine korkuyor.Okula erken gittiğim için akşam 8'de veriyorum 2-3 tane yem..sizce sebebi nedir ve beslenme süresi iyimi?

Cvp: Kaplumbağam korkuyor

Yemleme kaplumbağanın kafa hacmi kadar olmalıdır.
Kaplumbağanın kabuk boyuna göre yemleme programına aç günler eklenir.
Kaplumbağaların kabuk boyunu,yaşını ve sahip olduğunuz ekipmanları paylaşırsanız daha net bir yorum yapılabilir.

kaplumbağanın kabuk boyu 11cm , yaşı 20 civarında ve ekipman olarak altıgen büyük bir akvaryumu var haftada bir kere sularını değiştiriyorum.

Odontochelys' Alıntı:
Yemleme kaplumbağanın kafa hacmi kadar olmalıdır.
Kaplumbağanın kabuk boyuna göre yemleme programına aç günler eklenir.
Kaplumbağaların kabuk boyunu,yaşını ve sahip olduğunuz ekipmanları paylaşırsanız daha net bir yorum yapılabilir.

[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]kaplumbağanın kabuk boyu 11cm , yaşı 20 civarında ve ekipman olarak altıgen büyük bir akvaryumu var haftada bir kere sularını değiştiriyorum.[/font]

Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu

Bitirmez Tezi

20 yaşında bir kaplumbağanın olmaması gereken bir boyda.
Bakım kılavuzunu okumanızda fayda var.

Odontochelys' Alıntı:

Bitirmez Tezi

Isıtıcıyı alamam. ne yapmalıyım? birde korkmasının sebebini bulabildiniz mi?

Kaplumbağa2015' Alıntı:
Odontochelys' Alıntı:

Bitirmez Tezi

Isıtıcıyı alamam. ne yapmalıyım? birde korkmasının sebebini bulabildiniz mi? Bu yaşta ne kadar uzunlukta olması gerekli? Bir sorun olur mu?

Akvaryumu tuttuğunuz odanın sıcaklığı nedir ?
Herhangi bir hastalığı olduğu için bu şekilde davranıyor olabilir.
Halihazırda bakım şartlarının pek sağlıklı olduğu söylenemez.

damla hayvanlar çok küçük ve akvaryumda uygun değil. ısıtıcı ve kuru alan lambası elzem malzemeler bunlar mutlaka olmalı. akvaryum uzun olmalı bu yüzerek sağlıklı gelişmelerini sağlar. derin olmalı akciğerlerinin gelişmesi ve uzun süre nefesini tutarak dipte durmalarını sağlar. eni geniş olmalı hayvanlar büyüdüğünde rahat manevra yapabilmeli. gerekli olan detaylar bakım kılavuzunda verilmiştir. bunu baştan sona oku.

yaşlı olanın normalde 20 cm üstü diğerinin ise 15 cm civarında olması gerekirdi. bunlar en az boy ölçüleri.

hayvanlara ne yemler veriyorsun harici başka bir şey veriyor musun ?

hayvanı eline aldıysan veya başka birisi bunu yaptıysa veya hayvanı korkuttuysa bu tür bir davranış gösterir. zorunlu haller dışında akvaryumdan çıkarılmamalı ve rahatsız edilebileceği bir yerde olmamalı. hayvan elden yemiyor ise günlük kafa ölçüsünü aşmamak kaydıyla ve tek öğün vermek üzere yemi hayvanın önüne doğru at. teker teker yedikçe kalınını verirsin.

Odontochelys' Alıntı:
Akvaryumu tuttuğunuz odanın sıcaklığı nedir ?
Herhangi bir hastalığı olduğu için bu şekilde davranıyor olabilir.
Halihazırda bakım şartlarının pek sağlıklı olduğu söylenemez.

oda sıcaklığı 30 derce civarında.Ne konuda bakımı sağlıksız buluyorsun?

cem' Alıntı:
damla hayvanlar çok küçük ve akvaryumda uygun değil. ısıtıcı ve kuru alan lambası elzem malzemeler bunlar mutlaka olmalı. akvaryum uzun olmalı bu yüzerek sağlıklı gelişmelerini sağlar. derin olmalı akciğerlerinin gelişmesi ve uzun süre nefesini tutarak dipte durmalarını sağlar. eni geniş olmalı hayvanlar büyüdüğünde rahat manevra yapabilmeli. gerekli olan detaylar bakım kılavuzunda verilmiştir. bunu baştan sona oku.

yaşlı olanın normalde 20 cm üstü diğerinin ise 15 cm civarında olması gerekirdi. bunlar en az boy ölçüleri.

hayvanlara ne yemler veriyorsun harici başka bir şey veriyor musun ?

hayvanı eline aldıysan veya başka birisi bunu yaptıysa veya hayvanı korkuttuysa bu tür bir davranış gösterir. zorunlu haller dışında akvaryumdan çıkarılmamalı ve rahatsız edilebileceği bir yerde olmamalı. hayvan elden yemiyor ise günlük kafa ölçüsünü aşmamak kaydıyla ve tek öğün vermek üzere yemi hayvanın önüne doğru at. teker teker yedikçe kalınını verirsin.
Akvaryum büyüklük bakımından iyi ama ısıtıcım yok ve olmasıda imkansız bunun başka çözümü varmı? karışık olarak gemma turtles stıcks ve turtle stıcks food ahm veriyorum. Onun dışında arasıra sinek veriyrm.Büyük olasılıkla başka birinin eline alması sonucu böyle davranıyor,bu durum ne kadar sürebilir? Yaşar hep elden yiyordu ama bu davranışlarından dolayı artık normal veriyorum.İkiside büyüklük bakımından en az boy ölçüsünden kısalar bu durum onlara zarar verebilir mi? 

damla bu linki incele soruna cevabı yazıyor.
mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html

Her acidan sagliksiz soylenecekler zaten soylenmis ben bosuna yazmayayim, boyuttur, nasil bakilmalmalidir, hepsi

Oda sicaklogi icin tahmin sanirim cunku oyle bir sicaklikta insan rahat edemez normal ev sicakligi 20-25 derece arasi yani isiticisiz da olmaz lambasizda

ısıtıcı ve lambanın kesinlikle olması lazım ben bile yeni bakmaya başlamama rağmen ben bile öğrendim ve uygulamaya çalışuıyorum 20 yaşındaki bir kapluşun boyu 11-12 cm felan olmaması lazım benimkiler 2-3 yaşlarındalar benimkiler o boyda 1 tanesi dışında yazık acıdım hayvanlara

Akvaryum yeterli ebatta olsa zaten hayvan bu boyda kalamazdı. Altıgen üretilmiş hiç bir akvaryum uygun ebatta değildir zaten. Bu hayvanların akvaryumda ısıtıcı ve filtresi olması şart. Ayrıca kuru alan ve ısıtma lambası da şart. Isıtma lambası yoksa ve kuru alan bu lamba ile 32 derece yapılmıyorsa iştah kaybı normal. Bunun ilk sebebi kuru alan ve arkasından su ısısıdır. Büyümemenin ilk sebebi de akvaryum ölçüleri ve arkasından beslenmedir. Zaten hayvanlara verilen yemde az. Oda ısısı konusuna Ali Sarp değinmiş. Muhtemelen afaki bir veri paylaştınız. Hayvanın sağlığı ve çektiği sıkıntının sonlanması için eksikleri tamamlamalısınız.

Geri