Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam kurtlandı mı?

Guuhiho

Bronz 5 Üye
1 haftadır kaplumbağamın kuru alanında bir kaç tane çok küçük böcek mi desem kurt mu desem canlılar görüyorum dün suyunu degistirdim bu gün elimde aldım kabuğunun üstünde iki tane küçük kurtçuk bunun sebebi ne olabilir suyunu 3 ya da 4 günde bir degistiriyorum bu kurtcuklardan nasıl kurtarabilirim ?

Akvaryumu komple temizlemek gerekiyor. Bu larvalar alan nemli olduğu için sinekler için yumurtlama konusunda bulunmaz yerdir.

İyi sterilize edilmemiş birşey akvaryuma konmuşsa ondan bulaşmış olabilir. Yada daha tehlikelisi hayvan parazit yumurtası taşıyor olabilir.

Açık yem kullandınız mı? Bunlar larva yumurtası içerebilir. Su teması ile yumurtadan çıkarlar. Suyu da kontrol edin. Hayvan dışkıladığında dışkıya bakın birşey var mı. Hayvanın ayak oyuklarını kontrol edin.

Hayvanın kabuğunda kurtların bulunduğu yerde yara var mı? Varsa baticonu bölgeye sürün. Bu kuru alandan hayvana bulaşmışsa üzerinde halı, paspas ne varsa sıcak su ile yıkayın.

Isıtma lambası bu açıdan da etkilidir. Alan ve hayvanın kabuğunu kuruttuğu için bunların oluşmasına izin vermez.

Şimdilik suyuna limon sıksam kaplumbağama zarar verir mi yoksa sadece mikropları mı öldürür?

Limon olmaz. Zaten fayda sağlamaz. Biolojik oluşumlar için mantar gibi metilen mavisi kullanıyoruz ama bu da kurtları öldürmez. Çaresi temizliktir.

Dışkısına dikkat edin şayet dışkıda çıkarsa hekime götürmek gerekir o parazit ilacı verir.

Kurt mu böcek mi anlamadım ama sürünerek ilerliyor bu ne olabilir bir kaç suyunu daha dun degistirdim yine böyle bi canlı çıktı gecen gunde kabugunun ustunde 2 tane vardı bundan nasil kurtulabilirim ?
IMG_20211029_150646.jpg

Tam seçilmiyor. Su piresi değil. Su içinde de yaşıyor mu?

Larva, solucan biçiminde olmaması iyi bu hayvanın içinde olmadığını gösterir.

Bundan kurtulması biraz daha kolay olur. Kumu karıştırın. Hayvanı kontrol edin. İç filtrenin süngerine bakın. Kum üstünde dekor kay vs. olmasın. Bunlardan sonra yine çıkarsa haber verin.

Sudan çıkarınca daha net bir resmini çekip atın netten bir inceleyim.

Geri