Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam kuru alana çıkmıyor

Dede lutfu

Bronz 4 Üye
Katılım
30 Ara 2015
Mesajlar
41
3 aydır birlikte olduğumuz kaplumbağam kuru alana çok az çıkıyor.kabuk boyu 4 cm.bazen de hızlı hızlı yüzerek kafasını cama vuruyor neden dir sizce.
 
Cvp: Kaplumbağam kuru alana çıkmıyor

Akvaryum su sıcaklığı 28 kuru alan sıcaklığı 31/32 derece ise çıkarlar.
Kuru alan sıcaklığı yetersiz olduğu için çıkmıyor olabilirler. Cam termometre alıp kuru alan ısısını ölçerek ayarlayabilirsiniz.

Sizi görünce hızlı hızlı yüzmesi normal bir davranıştır.
 
Cvp: Kaplumbağam kuru alana çıkmıyor

Kuru alanda Ahmet'in belirttiği gibi su sıcaklığından daha yüksek bir sıcaklık yaratacak ısı kaynağı var mı ? Şayet yoksa;canlı vücut sıcaklığını regüle edebileceği bir sıcaklık hissetmediği sürece kuru alana çıkma eğilimi göstermez.
Kuru alan sıcaklığını sağlamak için hem ısı hem de ışık kaynağı olan soft akkor ampuller kullanılabilir. Örnek
Kaplumbağanın hareketleri ise;dışkılamasında herhangi bir problem yoksa enerjisinden kaynaklıdır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ama baya hızlı bir şekilde kafasını çarpıyo bişe olmaz dimi :)


Yanlışlıkla gönderdim bidaha kusura bakmayın
 
35w lık bir ampul var bayağı ısıtıyo aslında ama ben odadayken nadir çıkıyo kuru alana ve dışkılamasında nası bi problem olabilir. Gerçi dışkısını göstermeden yiyo ama yemeside normalmidir.
 
O boydaki hayvan için sera raffy p ve raffy I gammarus yemler yeterli olur.

Kuru alan için kibrit kutusu üzerine derece yatırıp 20-30 dakika bekletip ısıya bak ona göre 31-32 derece aralığı uygundur. Mesafeyi ona göre ayarlarsın. Suda hayvan yavru olduğuna göre 28 derece olsun bunu da derece ile sapta. Isıtıcı ayarı net dereceyi vermeyebilir.

Çevrede hareket çok ise hayvan güvenli olan sudan çıkmak istemez. Mümkünse bulunduğu odaya kimse girmesin. Kapının kapalı olması odaya girilmese bile önündeki hareketi algılaması sebebiyle çıkmasını önler.

Hayvanın cama çarpmasında sorun yoktur küçüklerin kemik yapısı yumuşaktır. Bu aldığı darbeleri absorbe etmesini sağlar. Bazen bir iki kan oturması veya morarma da olabilir. Bu da olağandır.

Yetişkin zamanki darbeleri kabukları sert olduğu camları çatlatmalarına neden olur. Bu sebeple ömürlük akvaryumu kalın camdan yaptırmamızın bir sebebide budur.
 
Cvp: Kaplumbağam kuru alana çıkmıyor

Kabızlık sıkıntısı çeken kaplumbağalar genellikle dipte cama bitişik hareket ederler.Bu yüzden dışkılamayı vurguladım.
 
Küçük hayvanlar dışkıyı eğer yemi az veriyor isen yerler. Sabah ve akşam iki öğün toplam günlük kafa hacmi kadar vereceksin. Artı 1-2 verebilirsin. Yavrularda yüksek enerji olduğu için bunu tolere ederler.


Hayvanı akşam 7-8 gibi yatır.
 
Geri
Üst