Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam kuru alana çıkmıyordu çözüm buldum

eko16

Bronz 5 Üye
İlk önce kaplumbağamı masanın üstüne koydum yürümeye başladı engel yaptım üçgen engeli üç parmağımı koydum üçgen yaptım kaplumbağa ortada kaldı kurtulması için o engelden geçmesi gerekiyordu ve geçti sonra suya bıraktım masanın üstünden alıp ardından 5 dakika gözlemledim ve taş olan kuru alanına tırmandı herhangi ısıtıcı ampul gibi şeyler kullanmıyorum ama yarın alıcam sanırım kaplumbağam tırmanmayı fazla iyi bilmiyordu bunları denemenizi öneririm belki sizde olumlu sonuçlar alabilirsiniz saygılar PANTUS <3

Cvp: KAPLUMBAĞAM KURU ALANA ÇIKMIYORDU ÇÖZÜM BULDUM

Kaplumbağanızın tırmanmayı bilmemesi mümkün değil. Kaplumbağalar doğuştan iyi tırmanıcılardır. Kuru alanınız tırmanmasına engel olacak biçimdeyse ayrı mevzu. Fakat kaplumbağanızın kuru alana çıkmaması sizinde dediğiniz gibi ısıtma lambası olmaması. Isıtma lambası olmayan bir kuru alan sağlıklı olmayacağından, kuru alana şuanda çıkmasının yararına olduğu pekte söylenemez malesef.

olsun ya yinede çıksın :)

Kaplumbağayı akvaryumundan zaruri haller dışında çıkarmanızı önermem. Korkup strese girebilir, hasta olabilir.

Cvp: Kaplumbağam kuru alana çıkmıyordu çözüm buldum

Merhaba,
Kaplumbağama iki haftadır bakıyorum. Bu süre içinde fanusu akvaryuma çevirdim, ısıtıcı ve kuru alan yaptım. Hergün daha da normalleşmeye başladı çünkü ilk zamanlar çok hareketsiz ve ürkekti. Bugün de UV lambası aldım. Bu zamana kadar hiç kuru alana çıkmazken bugün resmen çıldırdı!! Sıcak çok hoşuna gitti sanırım ama iki saatten uzun süredir kuru alandan ve ışıktan ayrılmıyor. Bu normal midir?

normaldir metabolizmalarının gelişiminde en önemli şeydir diyebiliriz.

gccelik' Alıntı:
Merhaba,
Kaplumbağama iki haftadır bakıyorum. Bu süre içinde fanusu akvaryuma çevirdim, ısıtıcı ve kuru alan yaptım. Hergün daha da normalleşmeye başladı çünkü ilk zamanlar çok hareketsiz ve ürkekti. Bugün de UV lambası aldım. Bu zamana kadar hiç kuru alana çıkmazken bugün resmen çıldırdı!! Sıcak çok hoşuna gitti sanırım ama iki saatten uzun süredir kuru alandan ve ışıktan ayrılmıyor. Bu normal midir?

Tebrik ederim. Ortamdaki olumlu gelişmenin sonuçlarını almışsınız. Normal hareketlerini sergilemeye başlamış.

Geri