Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam kuru alanda bacaklarını uzatarak geriniyor

Sofiel

Yeni Üye
Merhaba kaplumbağam kuru alana cıkmaya basladı buna cok sevındım ve bazen cok sık kalabılıyo bugun dıkkatımı cektı ellerını ve ayaklarını uzatıp gerınıyo mesela bugun tek ayagını gerdırıyodu ne demek oluyor bu :D fotoğrafları bu
JtIXkQspkWVMUQRboMd6LN5nn7gLntN9Xn6aeTW4uob6TM1LTd4s1hvyrvelRf5kZIpS15JAIFxwMcYo8xOs4g%3D%3D

ICyE377Si-AUJB1-0gdys0xszbEhkCBBw1Ss1a5EV_RHJR0GXiLqRgfunPPjkteuFU_BwlDtsKPSaQ2G3TLLeg%3D%3D

zQKy_gMgpKJ2ShY6-bbhL1PCn6jDtlX6LFsDDBZca-jj-N7e792VwxSZeAEZI-_IXB0ba_fA6lT7CZPV5jT-8A%3D%3D

RE: Kaplumbağam napıyo

Rahatı yerinde demek ki güneşlenirken yaptıkları durum. Telefondayım resimler gözükmüyor umarım aynı durumdur :)

Cvp: Kaplumbağam napıyo

hocam resimler açılmıyor ama anlattıgınız kadarıyla kaplumbaganız 'Balerin duruşu' yapıyor :) bu çok güzele ve estetik bir duurştur. bu hareketi benim bildigim kadarıyla huzurlu oldugu zamanlar yapıyorlar ve gunesden daha cok faydalanmak icin yüzey alanını genısletıyorlar vuctlarının :)

Resimleri bende goremedim ama tarif arkadaslarin soyledigi gibi balerin durusuna benziyor. Hayvan fotograflari bolumunde ya da fotograf yarismasi konusunda buna benzer durus resimleri var bakarak degerlendirilebilir.

Gerinme gibi birseydir yukarda bahsedilmis isiyi en iyi sekilde almak icin yaparlar

[attachment=2055]Benim de bir sorum olacak. Armut kuru alana çıktığında bir rahat durmuyor yüzmeye çalışıyor bacağını oraya buraya şuraya koyup sanki en rahat yerini bulmaya çalışıyor. (şu an sakin dursa da ara ara bunu yapıyor sanki bir türlü rahat edemiyor gibi) Diğer çocuklar (İpek ve Pipet) kuru alanda gayet rahat gerinerek duruyorlar. Yani kuru alanımla ilgili bir problem olduğunu sanmıyorum. (kuru alan ısısı da 32 derece)

Armutla ilgili tek ek bilgi. Arada onu dışarı çıkartmayı seviyorum (bağası 8.5 cm). eve yeni temizlik yaptığımız zamanlarda çıkartıyorum o da saklanmadan oda oda dolaşıyor. Yani bence onun da hoşana gidiyor çok keşifçi bir özelliği var. (Pipet'i çıkartayı denediğimde illa korkup sabit duracak bir alan ediniyor kendine mesela- o yüzden onu çıkartmıyorum) Akvaryuma girerken de yerler temiz olsa da yine de akvaryumdan su alıp ona küçük bir duş aldırıp içine koyuyorum.

Kuru alanda yüzmeye çalışan bir kaplumbağa başlığı görmedim o yüzden ben de burada sorayım dedim.

Kuru alandaki o hareketler senden rahatsız olduğu için kaçma amaçlı kendini hazırlama. Benimkilerden biri de yanına yaklaştığımda o hareketi yapardı. Git başımdan der gibi ön ayaklarından birini sallardı. Öyle yaparsa uzaklaş. Dışarı çıkarma sadece onun için değil. Ortalığı batırır. Salmonella taşıyorlar. Eğer erkek ve tırnakları uzunsa düz satıhta tırnaklar birbirine geçiyor. Yürümede zorlanıyor hayvan.

:) Açıkçası ben onun çıkartmış olduğu seslere yanına gidiyorum. Yani ben yanında değilken kuruda yüzmeye çalışıyor. Hiç birisi de benden korkmuyor, yani kuru alanda genelde daha savunmasız hissettiklerinden ani hareketlerde suya gitme durumları var tabi ama çok nadir hep yanlarına yavaş onları ürkütmeden yaklaşıyorum ve önce sesimi veriyorum. :) çok komik babam misafirliğe geldiğinde onun sesinden korkup direkt atlamışlardı suya hepsi mesela. Sesleri vs tanıdıklarını görmek çok güzel :)

Salmonella taşıyorlar evet ama evde küçük çocuk ya da yaşlı yok :) bir de yerle ancak ayaklarım (ki onlarda terlikle) temasta olduğu için bir problem olmayacaktır. (hoş ben bazen dayanamayıp sarılıyorum da) Ama direkt dezenfekte ediyorum ellerimi vs.

ah bu arada, maalesef ya hepsi kız ya da hala daha cinsiyetlerini göstermediler. Ümitle birinin erkek çıkmasını bekliyorum. (bağalar 8.5- 8- 5 cm) Sanıyorum hala daha belli olmamış olabilir cinsiyetleri?

10cm öncesinde cinsiyet için kesin birşey söylenemez, sonrasında ise erkekler biranda değişiklik gösterirler. Yani henüz beklemek lazım ;)
Kuru alanda kıpraşan biraz meraklı ve yaramaz bir tür galiba :) Yüzmek degilde kurualanda geziniyor yada kaçma yerleri arıyor olabilir. Dışarda da geziniyor olması kurualanı gezmesinemi sebep oluyor acaba? Bu hayvanlardan hersey beklenir. :)
Ne olursa olsun yine ev içerisinde dışarı çıkarmamakta fayda var, Cem bahsetmiş, hem mikrobik durumlardan dolayı hemde hayvanın doğal ortamı olmamasından dolayı.

Ece hanım hepsi kız ise benim 2 numarada erkek çıkarsa sizden kız istemeye gelebiliriz :t65y:

Merakla bekliyorum ben de 'tırnakları uzasın tırnakları uzasın' diye :)

Armut çok araştırmacı, tam bir eski tip akademisyen kafası var. Boş boş da bakmıyor boşa merak değil yani ondaki. Oturaklı, cesur biraz da hantal. Ben de düşündüm aslında evde yürümeye alıştı diye mi kuru alanda yürümeye çalışıyor diye :) (bu arada çok çıkartmıyorum zaten haftada bir gün, oda 15 dk falan. sevmediğini bilsem çıkartmam da seviyor :) )

Yani Şafak umarım hepsi kız çıkmaz bir tane erkek olsun da, o zaman da kızlarımı kimseye vermem :)

hehe :) benimde bir erkek varda bende ikincisi lçin bekliyorum dişi olsun diye :):) bugün birde petshopta ufak yeni kaplumbağaları gördüm kendimi tutmasam alıcam çok güzel kabuk desenleri olanlar vardı ya :)

Cvp: Kaplumbağam kuru alanda bacaklarını hareket ettiriyor

Kuru alanda ayaklarını gererek güneşlenmek daha hızlı kuruma ve sıcağı komple her yeri ile almak istemesinden. Uygun bir davranış ve keyifli olduğunu gösterir.

Kuru alanda güneşlenirken bacaklarını ve kafasını ani hareket ettiriyorsa yani irkilme tarzı bir hareketse kuru yan derilerin geriliminden kaynaklıdır. Özellikle deri değişiminde artış gösterebilir.

Kuru alanda güneşlenirken dış ortamda insan yada başka hayvan hareketi varsa tedirgin olup yer değiştirebilir yada suya atlarlar.

Geri