Merhabalar ben aynı akvaryumda 2 kaplumbağa besliyorum. Bu işte oldukça yeniyim. Kaplumbağalarımı Petshopdan 13.01.2011 de aldım. Yaptığım Akvaryum Şekli. Uzunluk 30cm Yükseklik 20 Cm Genişlik 15 Cm fanusu. İç Filtre (Şelale Tipi RS-082A), Isıtıcı (26 C Sabit). Ortada hayvanların rahatca çıkabileceği ve kuruyabileceği bir taş. Üsttede akvaryumun lambası (Spot taktım iyi ısı veriyor) Suyuna mavi damla (Contra-lchtyyo marka) damlattım prospektüsünde yazdığı şekilde uyguladım. Günde 2 kere yem veriyorum 12 saatte 1. Sabahları normal yem akşamları karides. Karidesleri vermeden önce 2 - 3 günde bir yeme Vitamin damlatıyorum (Spell Turtle Marka - Vitamin ve Kabuk Sertleştirici) Öncelikle bu şekil beslemem kaplumbağalarımın sağlığına uygunmudur ? Suları oldukça Derin kaplumbağa en dipte dik durduğunda 3 kaplumbağa üst üste dursa anca kafası çıkar.
Şimdi gelelim esas soruya. Kaplumbağalarımdan birinin alt kabuğunda beyazlaşmalar var yani altındaki o güzel sarı yeşil şekiller silik gibi duruyor. Sanırım aldığımdan beri var. Diğerininki gayet iyi. Ayrıca 2 hayvanında üst kabuğunda kuyruklarına doğru en uç noktada kabuk yumuşaması var. Acaba neler yapmam gerekiyor. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Şimdi gelelim esas soruya. Kaplumbağalarımdan birinin alt kabuğunda beyazlaşmalar var yani altındaki o güzel sarı yeşil şekiller silik gibi duruyor. Sanırım aldığımdan beri var. Diğerininki gayet iyi. Ayrıca 2 hayvanında üst kabuğunda kuyruklarına doğru en uç noktada kabuk yumuşaması var. Acaba neler yapmam gerekiyor. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...