Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam mısır yuttu

schildkröte

Yeni Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
17
arkadaşlar bugün kaplumbağamı suyunu değiştirmek için akvaryumdan çıkarıp yere koymuştum.geldiğimde ağzında bildiğiniz patlak mısır (ama patlamamış,beyaz değil.kavrulmuş) vardı.Bayağı uğraştım çıkarmaya ama vermedi.Sonra yuttu onu ben de suyuna koydum.Hiçbir problem yaşanmadı nefes alma konusunda falan.Ama sabahtan beri kakasını yapmıyor.acaba bu geçici bir durum mudur .mısırı sindirmek çok mu uzun sürer yoksa o mısırı hiç sindiremeyecek mi.ne yapmalıyım ?
 
Keşke su değişiminde yere koymasaydınız sadece su değişimi değil hicbir zaman koymamak gerekir su değişimlerinde akvaryumunun suyundan bir kaba koyup kaplusu geçici olarak o suya koyun yere asla koymayın inşallah sindirebilir de problem yaratmaz gerekli yardım uzmanlarımız trafından yapılacaktır geçmiş olsun
 
Cvp: kaplumbağam mısır yuttu

haklısınız ,yere koymamalıydım.Bu arada sindirilebiliyormuş ama uzun sürüyormuş,Başına gelen ve gelecek olan arkadaşlara duyurulur.az önce elime alıp kontrol edeyim derken boşalttı üzerime kereta :D neyse sabahtan beri bu anı bekliyordum zaten, yapsın da nereye yaptığı önemli değil :D
 
Cvp: kaplumbağam mısır yuttu

Duygunun uyarısına dikkate almak gerekir. Dışkısını yapmış çok şükür ama burada diğer bir konu yerden aldığı mısırdan mikrop kapma tehlikesi de bulunmaktadır. Bu durum dışında da yedikleri ağır yiyecekleri sindirebilmek için bazen dipte kumları da yerler. Akvaryumunuzun durumunu bilmiyorum ama dipte silis kum olması da sindirimde yardımcı olacaktır.
 
Bağırsaklarında probleme neden olmamasına sevindim kendini zorlarken bağırsağı da çıkabilirdi çok geçmiş olsun
 
Cvp: kaplumbağam mısır yuttu

hayvanın su değişimi sırasında konması gerekeni duygu açıklamış bu sayede hayvan hastalık veya mikrop kapmamış ve bu tip cisimleri de yememiş olur.

şimdi hayvanın durumuna gelelim. hayvan yuttuğu için ağızdan çıkarma durumu yok. bunun için önce akvaryumda kum olmalı. tercihen silis kum, bunu yiyerek midesinde parçalamaya çalışır. ikincisi eczaneden devit vitamin alıp iki gün arka arkaya günde bir damla olmak üzere bir yeme damlatıp yemesini sağla mümkünse elden yedirmeye çalış. suya bulaşmasın. kum yoksa hemen temin et. silis 1 mm'den ince olsun. ayrıca yeşillik yiyorsa marul yaprağı da verebilirsin. orta körpe kısmından. lifli olduğu için sindirimi rahatlatır. iki gün sonra neticeyi bildir. deviti fazla verme zararlı olur. yem peletlerini de az ver. günlük yarım kafa ve kabuk yarısı kadar marul yaprağı. marulu yemeyi bıraktıktan sonra kalan olursa sudan çıkar. yarım saati geçtikten sonra çürümesini sağlayan bakteriler üremeye başlar.


dışkı yumuşak mıydı, sert parça var mıydı. sert parça yoksa mısır hala içerde olabilir. takibe devam.
 
Gerekli uyarılar yapılmış geçmis olsun dışkısını yapabilmesi iyi . Tekrar geçmis olsun
 
Çabuk toparlamış. Geçmiş olsun.
Bir dahaki temizlikte akvaryum suyundan koyduğunuz bir kaba alırsınız hayvanı.
 
Geri
Üst