Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

KAPLUMBAĞAM NEDEN SIK SIK AĞZINI AÇIYOR

hilal150717

Bronz 5 Üye
MERHABA,

Videodaki hareketi neden yapar, çözümü nedir başına gelen veya bilen var mı?

Hayvan akciğer enfeksiyonu geçiriyor.

Eczaneden gentagut göz damlası alın.

Kabuk boyu kaç cm?

Akvaryumda su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?
benim kaplumbağam da ağzını açıp kapatıyor ama sadece kuru alandayken oluyor bu durum. bir de ağzını açtığında kuş ötmesi gibi ses çıkarıyor daha önce de yazmıştım 2 damla zeytinyağı verin demiştiniz ağzını açmadı ağız kenarına sürdüm kuru alanda beklettim etki etmedi. akciğer enfeksiyonu mu???

Veterinere götürdüm bugün enfeksiyon yok ama tedbir amaçlı antibiyotik verelim dedi
Decatabs ade vitamini damlası verdi bu iyi midir yoksa muadil veya daha etkili ade vitamini içeren damla önerebilir misiniz
Evet ekipmanlarımız mevcut

Kaplumbağanın kabuk boyu kaç cm?

Yem yiyor mu?

Halsizlik var mı?

Hayvan ağız açma hareketini ortalama ne kadar sürede bir yapıyor?

Verdiğiniz yemler neler?

Decatabsin hayvanlarda kullanıldığını sanmıyorum. Onun yerine deep fix reptivit vitamin damla alın. Eczaneden de gentagut göz damlası alın.

Sadece kabuk uzun yerinden ölçünce 5 cm

Halsizlik biraz var
Yem eskisi kadar yemiyor

Dakikada bir kaç defa yapıyor

Tamam reptivit sipariş veriyorum şimdi.

Elinizde stick yem varsa sabah akşam ilk vereceğiniz stick yemine 2 damla gentagut damlatıp suda hemen önüne atın yesin.
Eğer stick yeminiz yoksa gentagutu sabah-akşam hayvanı 45 derece açıyla tutarak ağzına da 2 damla damlatın. Eğer ağzını açmazsa hayvanı dik tutup 10-15 saniye arayla 3 damlayı ruj sürermiş gibi ağzına sürün o vaziyette biraz bekletin.

Deep fix reptiviti 1 hafta boyunca gentadan farklı bir vakitte her gün stick yemine 1 damla olacak verin. Stick yeminiz yoksa ağzına 1 damla damlatın. Ağzını açmazsa dik tutup ağzına 1 damlayı sürün o vaziyette biraz bekletin.

Fazla abartmadan ek öğünler ekleyin hayvanın toparlanması lazım.

• Beğen
Tepkiler: cem
benim kaplumbağam da ağzını açıp kapatıyor ama sadece kuru alandayken oluyor bu durum. bir de ağzını açtığında kuş ötmesi gibi ses çıkarıyor daha önce de yazmıştım 2 damla zeytinyağı verin demiştiniz ağzını açmadı ağız kenarına sürdüm kuru alanda beklettim etki etmedi. akciğer enfeksiyonu mu???
Sizin kendi konunuz üzerinden devam edelim birbirine karışmasın.

Önüne atılan veya elle uzatılan yemi yememekte ısrar ediyor ne yapmalıyım mesela hazırlayıp ağzıma sıvı olarak verebileceğim bişey olur mu direnci düşmesinden korkuyorum

Hayvana haşlanmış yumurta akı ya da birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası vermeyi deneyin.

Eğer ağzını açtırabilirseniz çay kaşığında yemi sulu lapa yapıp ağzına boşaltın.
Bu hayvanlar tüküremez ama suda ağzını açıp yıkayabilir. Hayvanı 45 derece açıyla tutarak verin mümkünse yatay şekilde verin. Fazla dikleştirmeyin. Verdikten sonra içeri çekmezse çene altını parmağınızla okşayın. Yutkunma tetiklensin. Bir 5 dakika kuru yerde dursun sonra suya alın. Su içsin.

Ya da eczaneden ufak şırınga alın. 1 mg'lik. Buna sulu bulamaç yapıp çektirin. Ağzını bir şekilde açtırıp içine itin. Yavaşça basın. Bunu çok dikkatli yapın. Fazla basınçlı yaparsanız ciğerlerine kaçabilir. Bunu yaparken hayvanı yatay vaziyette tutacaksınız. Dik tutmayın.

Yem yemiyorsa genta ve vitamini ağzına yazdığım şekilde damlatın.

Yemi lapa yaparak vermeye çalışıyoruz ama tutmamak için ısrar ediyor direkt sıvı olarak verebileceğim öneriniz var mı

Ağzını açma hareketi neredeyse kalmadı ama yem yemiyor kendi istegiyle

İlaç ve vitamine devam edin. Zamanla iştahı açılıp kendini toparlayacaktır. Çok zorlamayın. Suda önüne atın. Ağzına sığacak oranda yemi ufaltın. Yemezse yarım saat sonra alın. Ertesi gün bir daha deneyin. Ama önce haşlanmış kıyma parçası deneyin. Bu iştahsızlıkta son nokta. Kaynamış suya kıyma parçasını atıp birkaç dakika bekletip çıkarın soğutup verin.

Aç kalması sorun değil yağ stoğunu kullanır.

Geri