Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Nefes Alamıyor

Dino

Gümüş 5 Üye
merhaba. dişi kaplumbağam sanırım 1 aydır nefes darlığı çekiyor. 1 ay önce şehir dışına çıkmam gerekti, karton bir kutuya koydum arabadayken. ağzını açıp kapatıyordu, kusmaya çalışıyordu. bir süre sonra kustu. midesi bulandı diye düşünmüştüm. ama demin kaplumbağalarımın kabuklarını temizlerken farkettim. ağzını açıp kapatıyordu, kuş sesi gibi ses çıkarıyordu. suya koyunca geçti. sadece suyun dışındayken böyle oluyor. ne olabilir?

Bu hayvanları araba tutar. Kusması normal. Sarsıntıya gelemiyorlar.

Dişilerin gövdeleri ağırdır. Fazla efor harcadıklarında sesli nefes alıp verme olur. Kusmuk ciğerlerine kaçmış olabilir de. Gece ortam sessizken dinleyin. Hırıltı geliyorsa ciğerlerine kaçmıştır.

Yine de ilaç uygulayalım. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla 45 derece açıyla tutup ikişer damla damlatın. 1 hafta uygulayın.

Bu hayvanları araba tutar. Kusması normal. Sarsıntıya gelemiyorlar.

Dişilerin gövdeleri ağırdır. Fazla efor harcadıklarında sesli nefes alıp verme olur. Kusmuk ciğerlerine kaçmış olabilir de. Gece ortam sessizken dinleyin. Hırıltı geliyorsa ciğerlerine kaçmıştır.

Yine de ilaç uygulayalım. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla 45 derece açıyla tutup ikişer damla damlatın. 1 hafta uygulayın.
şu anda da ortam sessiz. dinledim hırıltı yok. sadece kuru alana çıktığında ağzını açıp kapatıyor ve kusmaya çalışıyormuş gibi boğazında yuvarlak bir şey oluşuyor. bunları yaparken de ses çıkarıyor. iştahı yerinde, hareketli. evde genta damla var kaplumbağalara bir şey olursa diye almıştım. yarın başlarım kullanmaya. (bu arada arabadayken 3 kaplumbağam yanımdaydı ama öbür ikisi kusmadı sadece bunda sorun oldu)

Hayvan taş çakıl, dışarıda gezdirdiyseniz halı tüyü vs. yutmuş olabilir mi?

İlaç dursun, ağzına 2 damla zeytinyağı damlatın. İpliksi birşey takılmış olabilir. Akvaryumda yapay bitki var mı?

Hayvanın iştahı iyi hareketleri normal ise akciğer enfeksiyonu belirtisi gözükmüyor.

Hayvan taş çakıl, dışarıda gezdirdiyseniz halı tüyü vs. yutmuş olabilir mi?

İlaç dursun, ağzına 2 damla zeytinyağı damlatın. İpliksi birşey takılmış olabilir. Akvaryumda yapay bitki var mı?

Hayvanın iştahı iyi hareketleri normal ise akciğer enfeksiyonu belirtisi gözükmüyor.
dışarıda gezdirmedim yutacağı hiç bir şey yok. akvaryumda yapay bitki de yok. ilacı vermeyeceğim yarın sabah 2 damla zeytinyağı damlatırım bir şey yuttuysa çıkar mı

Bu sindirim ve bağırsak sistemini rahatlatır. Boğazına takılmış birşey varsa kaymasını sağlar.

45 derece açıyla tutup ağzına damlatın.

Geri