Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam öldü mü uyudu mu

Niluferozkayaa

Yeni Üye
Katılım
8 Haz 2024
Mesajlar
1
Kaplumbağamın derisi bembeyazdı iyi olsun diye d vitamini aldım kabuğuna sürüp güneşte beklettim yarım saat kadar dün işlemi yaptım iyileşme vardı bugün de aynı şeyi yaptım kabuğu eski haline döndü yalnız güneşte beklerken öldü sanırım hiçbir tepki yok suda ters dönmüyor ama tepki de vermiyor bacağını çektim kuyruğunu çektim biraz sert ama derisi kaskatı da değil çok emin olamadım suyun dibinde kalıyor hiçbir hareket yok şuan bekletiyorum belki yaşıyordur diye fotoğraf ekliycem bu arada kuyruk kısmında da kan vardı
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 32
  • image.jpg
    image.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 32
  • image.jpg
    image.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 32
Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanı güneşe tutma koşulu yanında gölgede bir su olmasıdır. Yine de bu ısı sabit gitmediği için sağlıklı değildir. Onun yerine kuru alanında ısıtma lambası kullanırız.

Güneş çarpmasına bağlı iç kanama olabilir. Sırtını geçmeyen suda başı su dışında olacak şekilde bir eğim vererek koyun. Arada kontrol edin.

Ertesi güne bir hareket birşey gözükmüyorsa göz kapaklarını aralayın. Yarım saat içinde kapanmazsa ölmüştür.
 
Geri
Üst