Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam öldümü

eksenci

Yeni Üye
Arkadaşlar bu sabah kaplumbağamı ters ve haraketsiz olarak buldum. Hasatalığı ne ve tedavisi nasıl olduğunu öğrenmek istiyorum.

Belirtileri:

-Eğri eğri yüzmek.
Var.

-Alt kabukta pembeleşmek.
Kabuğun kenarlarına doğru hafif pembeleşmeler var.

-Suya koyulduğunda dibe çökmesi ve suyun dibinde hiç hareket etmemesi.
Dibe çökmüyor ve kısmen hareketli.

-Burundan veya da ağızdan salya gelmesi.
Bazen.
-Çift gözün kapanması.
Gözleri kısık.

-Nefes alırken hırıltılı sesler çıkarmak.
İnilti duyuyorum.

-İştahsızlık.
Yemek yemiyor

-Gözlerde çapak veya da şişme.
İki güznün kenarındada beyazlık var.

-Zor nefes almak.
Çok fazla var.Nefes alırken ağzını açıyor.

-Hapşırmak.
Galiba var.

-Kuru alanda normalden çok daha fazla vakit geçirmek.

Yüzemiyor akvaryuma attığımdaa yüzeyde kalıyor ve kafası düşüyor.

Cvp: Kaplumbağam öldümü

Benim vefat eden kaplumbağamdada bu belirtiler vardı.Yazdığınız belirtiler genel olarak akciğer enfeksiyonu geçirdiğini düşündürüyor.Bu arada tersse ve hiç hareket etmiyorsa ölmüş olabilir.Ama kesin bilgiyi modatörlerim benden daha iyi bilirler.Hala yaşıyorsa hemen tedavi ettirin derim.

Teşekkürler.Fakat elime alınca ve kablumbağamı sağa sola döndürünce kafası düşüyor ama yaşıyor.Tedavisini nasıl yapacağımı nasıl öğrenebilirim? :ff:

Sizi endişelendirmek istemem ama benim kaplumbağamda öldüğü zaman boynu aşağa doğru düşüyordu ve sanki boynu hareket ediyor gibiydi sanırım boyun esnek olduğu içindir.Ama emin olmak için boynuna bakın eğer şişip iniyorsa yaşıyordur demektir.Veya kol ve bacaklarının arasınada bakın eğer oda inip şişiyorsa yaşıyor demektir.Yaşıyorsada veterinere götürebilirsiniz.Veya forumumuzda akciğer enfeksiyonları bölümünden kendinizin nasıl bir tedavi uygulayacağınızı bulabilirsiniz.Bu arada yaşadığını nerden anladınız:ff:

İnşallah yaşarda bir ömür boyu mutlulukla yaşarsınız.

Yaşıyor çünkü bazen yürümeye kalkışıyor fakat 1 2 adımda sonra ters devriliyor. Ve nefes alırken ağzını açıyor ve boğazını şişiriyor sonra geri iniyor.

Yaşıyordur o zaman.Kaplumbağanızın iyileşmesi dileklerimle..

Neden hemen veterinere götürmüyorsunuz? :ff: imkanın varsa daha fazla bekletmeyin lütfen

Geçmiş olsun.

Bundan önce bi kaplumbağam daha vardı ve aynı belirtileri gösterdi ilaç aldık yine de yaşamadı . :':)ff:

:ff: Yaşam koşullarını gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

İnşallah iyileşir.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Pet shop tan bilgi aldıktan hangi ilacı alacağıma karar vereceğim.:$

Petshop yeteri kadar bilgili mi :ff: En iyisi veterinere götürmek...

Pet shop hastalık uzmanı değildir. Hayvan ileri derecede akciğer enfeksiyonu. Hemen veterinere götürülmeli. Hayvanın ters dönmesinde boğulmaması için suyu sırt seviyesine çekin. Su ısısını 30 derece yapın. Ağzına vitamin damlatın.

Hayvanın bulunduğu ortamın koşulları nedir?

Fakat suda boğulur diye korkuyorum hiç hareket edemiyor.

Zaten bu yüzden size suyu kabuk hizasına çekmeniz söyleniyor ya eğer kabuk hizasından fazla olursa yine ters öner ve kendini döndüremediği için boğulur. Ekipmnlarınız hakkında bilgi verirmisiniz ve kullandığınız yemler ve vitaaminlerhakkında da

hayvanın kurtarma durumu kalmamış diyebilirim. bu haliyle bir hafta yaşaması zor, buna kendini hazırla. ama yapman gerekenleri anlatayım. veterinere gösterebilirsin ama antibiyotik ilacı kaldıracak durumu yok. daha hafif bir ilaç önerebilir. gentagut damlayı eczaneden alıp gözlerine günde üç defa ikişer damla her göze sür. vitamin damla alıp ağız kenarlarına sür. sera reptilin en iyisidir. mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491 bu şekilde yutabilir. kuru alanda ısıtıcı lamba 12 saat açık kalsın. su kabuğunu geçmesin. 3 cm kadar uygun, bu haliyle yüzemeyip ters dönerse boğulup ölecektir. keşke önceden yazsaydın. geçmiş olsun.

Veterinere götürdüm , suyuna ve ağzına ilaç damlatmamı söylediler, Fakat bu sabah Max'i göz bebekleri düşmüş ve burnunda sarı bir sıvıyla ölü buldum. Hepinize yardımınız için teşekkürler.:':)breh::59:

Bundan sonra Eşi Melek için bu blogta olacağım. Eğer onun hakkında bir sorun olursa yardım edeceğinizi umuyorum.:rolleyes::'(

Başınız sağ olsun.
Hayvanların yaşadığı ortam ve ekipmanları belirtirseniz eksik yada eksikler varsa kalan için şimdiden önlem almak gerekir. Önemli ekipmanların eksiği hayati önem taşımaktadır.

başın sağolsun dediğim gibi belirtiler son evrede olduğu için kurtarması zordu. emrenin belirttiklerini göz önüne almalısın. ekipman eksiklikleri diğerininde bu hastalığa yakalanmasını kaçınılmaz kılar.

Teşekkürler arkadaşlar sizlerde sağolun:59:.Arkadaşlar bendeki ekipmanlar şunlar benim kaplumbağam babamın akvaryumu var. Kaplumbağam palmiyeli kapta yaşıyor .İçinde taşlar var. Yemimin adı Tetra-ReptoMin . Bazen vefat eden kaplumbağamı ve Melek'i babamın balıklarının içine atıyordum.Yüzüyorlardı ve yorulunca akvaryum filtresinin üstüne çıkarlardı.:rolleyes:Bende küçük bir akvaryum alıp onun içinde beslesem olurmu kaplumbağamı? Babamın su ısıtıcısı ,lambası,filtresi falan var.Önerilerinizi bekliyorum.:$

Geri