Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam ölecekmi

selçuk58

Bronz 5 Üye
kaplumbağam 2 gündür ölmüş balık gibi kokuyor önceden böyle bir koku yaymazdı bir kaç kişiye sordum öyle kokuyorsa ölür dediler sizce ölür mü yarın sabah resimlerini atacağım sağlıksız gibi bir görüntüsüde yok ama

Anladigim kadarıyla fanusta besliyorsun hayvan normal yaşantısında da hareketsiz olduğu için öldü mü yaşıyor mu anlamıyorsun kuru bir yere al ve karın boşluğuna bak nefes alıyor mu almıyor mu

Cvp: RE: kaplumbağam ölecekmi

Dilan1903' Alıntı:
Anladigim kadarıyla fanusta besliyorsun hayvan normal yaşantısında da hareketsiz olduğu için öldü mü yaşıyor mu anlamıyorsun  kuru bir yere al ve karın boşluğuna bak nefes alıyor mu almıyor mu

hayır fanusta değil 50x50 büyüklüğünde akvaryumda besliyorum ama böyle bir koku yaymıyordu önceden

Hayvanlar büyüdükçe idrar ve dışkı oranı da o oranda artar. Akvaryumunda 100 litreden az su var ise ve düzenli su değişimleri yapmıyor isen su kokar. Buna paralel olarak hayvanda kokar.

Dışardan yağlı ürünler balık, karides, et, işlenmiş et ürünleri veriyorsan bu yağ tabakası suyu ve akvaryumun camlarını kaplar aynı şekilde hayvanı da bu da kokuya sebep olan diğer bir nedendir. dış filtre yine içindeki malzemeler itibariyle su kalitesini biraz daha uzun süre korumasını sağlar.

Sonuç olarak kokan şey sudur bu hayvanın üzerine siner.

Temizlik yaparken akvaryuma ait bulaşık süngeri ilecamı iç kısımlardan ovalamak hem bu tip gıdaya bağlı tabakaları hemde alg oluşumlarını temizler.

Cvp: kaplumbağam ölecekmi

sabah akvaryumda temizlik yaparken akvaryum yere düştü ve parçalandı bende bi arkadaşımı aradım eski bir akvaryumu olduğunu söyledi bende gidip aldım biraz küçük yeterli olurmu bilmiyorum bu da görüntüler suyunu az koydum kuru alan ısıtıcı ve filtre içine sığmadı bu arada

buda akvaryum

Ekli dosyalar

• IMG_20160703_224014.jpg
    IMG_20160703_224014.jpg
    167.6 KB · Görüntüleme: 148
Ağustos sonuna kadar büyük bir akvaryuma geçmen iyi olur hazır alacakken büyük birşey alırsan uzun süre gider kışa da tam ekipmanlı güzel bir akvaryum ile girmiş olursun.

Kaplumbağanın kabuk boyu nedir ?

Cvp: RE: kaplumbağam ölecekmi

cem' Alıntı:
Ağustos sonuna kadar büyük bir akvaryuma geçmen iyi olur hazır alacakken büyük birşey alırsan uzun süre gider kışa da tam ekipmanlı güzel bir akvaryum ile girmiş olursun.

Kaplumbağanın kabuk boyu nedir ?

kabuk boyu 2-2,5 cm civarı

Ekli dosyalar

• IMG_20160703_223955.jpg
    IMG_20160703_223955.jpg
    197.4 KB · Görüntüleme: 135
Yeni akvaryum filtre ısıtıcı kışa girmeden hazırlanmalı.
Bu sure içinde bu küçük akvaryumda kalacaksa zemindeki çakıl taşlarını çıkar. Çakıl taşları arasinda pislikler birikir hastalıklara ve kokuya sebep olur. Ayrica taşlardan yutma tehlikesi de var. Boş zemin olmasının zararı yok fakat silis kum alıp koyabilirsin büyük akvaryuma geçince de aynı kum kullanılacak nasılsa.

Tutunabileceği yapay bitkiler yanlış gormuyorsam eğer varsa suyun miktarini artirabilirsin. Yoksa temin edip suyun miktarını artirabilirsin. Hayvan tam yüzerek gelişeceği dönemde. Su fazla olursa ve temiz tutulursa koku olmaz. Zaten küçük akvaryum erken erken kolay bir temizlik yapılabilir. Asla sıcak yada soğuk su kullanma oda sıcaklığında beklemiş dinlenmiş su doldur.

Hayvan ufak daha sene sonu 4-5 cm kabuk boylarına gelir. Buna göre ara geçişli düşünürsen en azından 80*25 ya da 30*40h gibi bir akvaryum seni 2 sene götürür.

Geri