Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam ölü gibi :(

Melokb

Yeni Üye
Merhabalar 1 buçuk ay önce petshoptan 2 tane kırmızı yanaklı su kaplumbağası edindim.2 si de gayet iyiydi fakat 1 tanesi 2 haftadır sürekli karada asla suya inmiyor,yem yemiyor ve kabuğunda biraz yumuşama hissettim bugün dokunduğumda :( akvaryum olarak teraryumda bakıyorum ısıtıcı olarak uva-uvb ışık kullanmak için aldım fakar kaç saat açık kalacağı hakkında fikir edinmek istiyorum ve ayrıca hasta ise nasıl iyileşir su sıcaklığı geceleri düşüyor malesef sanırım üşüttü ama bu tip bir fanusada ısıtıcı koyamıyorum ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz beni yönlendirir misiniz adım adım ? @cem bey

Teraryum dediğniz küçük ğlastik kap mı petshopun verdiği

Şimdi uvbden ziyade o plastik kutudan ölüm kabı dediğimiz kutudan kurtulun öncelikle su ısıtıcı ve su filtresi kullanabileceğiniz boyutta bi akvaryuma geçin su sıcaklığını hayvan iyileşene kadar 30 32 dercee civarlarına ayarlayacaksınız bu sıcaklığa gelince hayvan biraz toparlar en azından yem yer inşallah çok acil bu büyük ihtimalle akciğer enfeksiyonu var bundan sonraki aşamada gentagut göz damlası ge reptivit kaplumbağa vitamini alın sitede pek çok gönderide yazıyor nasıl kullanmanız gerektiği arama kısmına akciğer enfeksiyonu yazıp çıkan gönderilere bakabilirsiniz cem bey defalarca anlatmış sağolsun tekrar tekrar geçmiş olsun

Küçük kaplumbağaların kabukları da yumuşak hissettiriyor ince olduğu için ben de çok endişelenmiştim ama büyük ihtimalle kabukla ilgili bi durumu yok size bunun için jel sattılarsa kullanmayın kabuk jelini atınçöpe gitsin hayvanlara zararlı

Küçük kaplumbağaların kabukları da yumuşak hissettiriyor ince olduğu için ben de çok endişelenmiştim ama büyük ihtimalle kabukla ilgili bi durumu yok size bunun için jel sattılarsa kullanmayın kabuk jelini atınçöpe gitsin hayvanlara zararlı
Cevap için teşekkür ederim herhangi bir vitamin yada jel kullanmadım şimdiye kadar büyük akvaryum olarak ancak 5lt alabilirim yani eğer uygun olursa ayrıca gündüzleri sürekli güneşlendiriyorum 2-3 saat ama karada olan asla suya inmiyor sadece dokunduğumda ellerini kollarını oynatıyor o kadar

Foruma hoşgeldiniz.

Akvaryumu minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. 5 litrelik akvaryuma su ısıtıcı sığmaz.

Hayvanın baş tarafı kabuğu arka kısım kadar yumuşamamışsa kemik erimesi yoktur.

Ortam soğuk kış geldi. Isınma aracı olmadığında metabolizmalarını kaparlar. Üşüttülerse bu akciğer enfeksiyonuna çevirir.

Lamba konusunda burada bilgi verdim.

Uv ampulü şimdilik kullanmayın. Lamba 24 saat yanacak gece loş ışık veren 40 watt renkli ampul iyi olur. Normal ışıkta hayvanlar uyumuyor. Ama bulamazsanız mecburen yakacaksınız.

Hayvanın tepeden komple ve önden gözleri gözükecek şekilde resimlerini çekip atın.

Hayvan nefes alıp verirken başını ileri atıyor mu?

Hırıltılı nefes alıp verme var mı?

Deep fix reptivit vitamin damla alın. Her ikisine de 1 hafta boyunca her gün 1 kez 1 damla verin.

Yem yiyenin stick yemine damlatıp suda hemen önüne atın yesin. Diğerini 45 derece açıyla tutup ağzına 1 damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün.

Teşekkür ederim yanıtınız için daha önce hiç beslemediğim için çok tecrübesizim biraz yorumları okuyunca sizin yanıtınızı görmeden önce ecz gidip damla almıştım gentagut karaya inmeyene kuru alanda gözlerine damla damlattım sabah bu arada gün içerisinde doğal güneş alan biryere öğlen saatlerinde koyuyorum fanusu yarısı güneş yarısı gölge olacak şekilde öyle olunca zaman zaman karadan inip suya giriyor ama hızlıca tekrar kuru alana çıkmak istiyor herhangi hırıltı yada başka bir ses çıkardığını görmedim nefes alıp verirkende kafası sabit öne arkaya oynama yok inceledim biraz uvb lambayı biraz ısı vermesi amacıyla almıştım ama tavsiye etmiyorsunuz sanırım şuan büyük akvaryum alacak bi durumum yok biyük bir teraryum almıştım yurt dışından henüz gelmedi.birde bi sorum olacak yemleri teraryumlarda kuru alanlara da koyuyorlar öyle mi yapmak gerekli ve ben birer tane veriyorum fakat çoklu konulduğunuda görüyorum birde içme suyu bu konudada aydınlatırsanız sevinirim cem bey

Kompakt uva+uvb ve sadece uvb olanlar ısı vermiyor. Ya filamanlı 40-60 watt armut ampul yada 42-52-53 watt halojen armut ampul alacaksınız.

Uvb radyasyon yayıyor bunu 7-8 cm kabuk boyu sonrası kullanıyoruz. Küçük hayvanlar fazla etkileniyor.

Güneş koyma ile olmuyor bu kısmi ısı sağlıyor. Su içinde uyuma kaydıyla günde 12 saat yanar. Gece özellikle sabaha doğru ortam en soğuk halde olur. Kuru alanda uyuyorsa geceden sabaha kadar da 40 wattlık gece lambası yanmalı.

Siz yine de gentaguttan gözlerine sabah akşam 1 damla ağzına da aynı şekilde 1 damla damlatın.

Bu hayvanların tükürük bezi yoktur suda yemeleri gerek. Hayvan sağlıklı olur bir yere bir iki günlüğüne gitmek gerekir ise alana bir miktar kotarız hayvan alıp suya inerek yer.

Su için arıtma cihazı varsa oradan su kullanın. Deniz olan kıyı bölgelerde su kireçli oluyor. Bunu içme suyu ile harmanlayarak yumuşatabilirsiniz ama bu da maliyetli olacaktır. Diğer seçenek yeterince 5 litrelik petşişeye şebeke suyu koyup ağzı hava alacak şekilde oda ısısında bekletilir. Kireç gitmez ama klor uçup su oda ısısında durur. 1 gün hava alması yeterli. Petşişeye su düzenleyici de konabilir ama bu ağır metalleri çözer kireç yine kalır. Bu da sürekli kullanımda pahalıya geliyor.

En iyisi arıtma su kullanmak. Carbon malzeme kireci büyük oranda tutar. Ağır metallerde de etkilidir.

Bunlar resimleri cem bey bu arada vitamin aldım petshop olmadığı için yakınımda trendyoldan temin ettim bi kaç güne gelir damlayı gece ve gündüz mü kullanıyım birde ışık olarak gece lambası olur mu

Ekli dosyalar

• IMG_2193.jpeg
    IMG_2193.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 23
  • IMG_2191.jpeg
    IMG_2191.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 22
  • IMG_2190.jpeg
    IMG_2190.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 23
  • IMG_2189.jpeg
    IMG_2189.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 22
  • IMG_2188.jpeg
    IMG_2188.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 23
Bu arada suyu arıtma çeşmesinden koyuyorum ama çok soğuk malum su ısıtıcım yok bu sebeple normal çeşmede sıcak olarak koyuyorum yani 28-29 derece

Bu ürün ışıklandırma ve ısınma için uygun mu acaba gece renkli gündüz normal yakacak şekilde ? Yardımcı olurmusunuz @cem bey

Ekli dosyalar

• IMG_2200.png
    IMG_2200.png
    472.9 KB · Görüntüleme: 6
Bu led ampul uygun değil. Verdiğim linkteki ampullerden alacaksınız.

Bir an önce akvaryum alın. Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Ona uygun filtre ve su ısıtıcı da öneririm.

Suyu petşişelerde oda sıcaklığında bekletin.

Ani ısı değişiklikleri hayvanı yıpratıp hasta eder. Su şimdilik sabit ısıda dursun.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine damlatın.

Ayrıca sabah akşam ağzına da 45 derece açıyla tutup 2 damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ruj sürer gibi ağız çevresine 2 damla sürüp az biraz o vaziyette tutun ağız aralığından aksın.

Bu led ampul uygun değil. Verdiğim linkteki ampullerden alacaksınız.

Bir an önce akvaryum alın. Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Ona uygun filtre ve su ısıtıcı da öneririm.

Suyu petşişelerde oda sıcaklığında bekletin.

Ani ısı değişiklikleri hayvanı yıpratıp hasta eder. Su şimdilik sabit ısıda dursun.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine damlatın.

Ayrıca sabah akşam ağzına da 45 derece açıyla tutup 2 damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ruj sürer gibi ağız çevresine 2 damla sürüp az biraz o vaziyette tutun ağız aralığından aksın.
Bu tip bir şey almıştım bunu kullanmayı düşünüyorum bu havuza ısıtıcı koyabilirim sanırım sonrasında üzerinede lamba koymayı düşünüyorum sizin attığınız linkteki ampullerden fakat 24 saat yanması endişelendiriyor

Ekli dosyalar

• 94CAB9FC-767E-4AF4-96C8-87195F703FB4.jpeg
    94CAB9FC-767E-4AF4-96C8-87195F703FB4.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 13
Buna su ısıtıcı olmaz. Tam batan model olma kaydıyla en az 15 cm su derinliği olmalı.

Kuru alanda gece uyumuyorsa gündüz 12 saat yakın.

@cem bey bana ısıtma lambası linki gönderebilirmisiniz önceki yazılarınızda eklediğiniz linkler mevcut değil yani stoklar yok yada çok eski

Nerede satıldığını bilmiyorum. Talep yoğun olduğu için geldiği gibi bitiyor.

Mandallı lamba diye aratın. Max 60 watt kaldıracak. Duyu seramik çanağı metal olacak.

Geri