Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

KAPLUMBAĞAM ÖLÜYOR MU ACİL YARDIM EDİN

Arya.akverdii

Bronz 5 Üye
Kaplumbağamın kabuğu 2-3 aydır hatta daha fazladır beyaz renkte baticon sürdüm, antibiyotikli damla kullandım jel sürdüm ama düzelmedi. Dün akşam yem yedi. Yemi görünce koşuyor hep aç. Ama sabahtan beri hiçbir şey yemedi annem uyandıramamış. Gözü hep kapalı arada bir iki kere açtı mamayı salladım normalde hemen koşardı ama gelmedi. Suya bıraktım gözü kapalı yüzmeye devam etti. Şimdi de bu şekilde duruyor. Ağzından ses geliyor su sesi yapıyormuş gibi. Son zamanlarda çok uyuyor. Isıtıcı var UV lambası da var

Ekli dosyalar

• IMG_3189.jpeg
    3.1 MB · Görüntüleme: 30
  • IMG_3186.jpeg
    3.1 MB · Görüntüleme: 21
  • IMG_3187.jpeg
    2.9 MB · Görüntüleme: 11
  • 62C6A624-44C9-4F9A-9CA2-E64DFE079414.jpeg
    62C6A624-44C9-4F9A-9CA2-E64DFE079414.jpeg
    709.2 KB · Görüntüleme: 26
Kullandığınız lamba ısıtıcı lamba mı uvb lamba mı?

Antibiyotik damla dediğiniz ne? Nasıl uyguluyorsunuz?

Kabuktaki mantar değil. Baticon yada kabuk jeli kullanmayın o jeli de atın.

Uvb lamba için henüz erken ısıtma lambası kullanın.

Gözlerde enfeksiyon var. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin. Ayrıca ağzına da sabah akşam 45 derece açıyla tutup 1 damla damlatın.

Uv lambası kullanıyorum. Normal ısıtıcım var, lamba olan yok.
Tobrased kullanmıştım kabuğunda mantar var diye geçmedi. Baticon kullandım geçmedi. Kabuğu yayıldı ve ağzıyla suda ses yapıyor gözünün tekini zorla yarım açtırdım hemen kapattı. 2 gündür yemiyorum suda uyuyor.

Kabuktaki mantar değil. Baticon yada kabuk jeli kullanmayın o jeli de atın.

Uvb lamba için henüz erken ısıtma lambası kullanın.

Gözlerde enfeksiyon var. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın kuru yerde 25-30 dakika bekletin. Ayrıca ağzına da sabah akşam 45 derece açıyla tutup 1 damla damlatın.
Dediğinizden aldım bugün az önce damlattım gözüne ve ağzını açamadım açmıyor kenarına değdirdim

Dik tutup ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun. Ağzına akar.

Normal ısıtma ampulü alın. Sorun pigmentli dokuda, Uv ampulün etkisi gibi gözüküyor.

Alacağınız ampul klasik akkor 40-60 watt yada halojen 42-52-53 watt armut olacak.

Dik tutup ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun. Ağzına akar.

Normal ısıtma ampulü alın. Sorun pigmentli dokuda, Uv ampulün etkisi gibi gözüküyor.

Alacağınız ampul klasik akkor 40-60 watt yada halojen 42-52-53 watt armut olacak.
2 gün aç kaldı. Nasıl yem yedireceğim bir şey olur mu açlıktan

Birşey olmaz açlığa dayanımlılar. Vücutlarındaki yağı kullanırlar. Gözleri açılınca yemeye başlar.

Birşey olmaz açlığa dayanımlılar. Vücutlarındaki yağı kullanırlar. Gözleri açılınca yemeye başlar.
Sabah akşam gentagut sürüyorum neredeyse 1 hafta olacak. Gözleri açılıyor sonra yine aynı oluyor yemek yemiyor. Gözleri açıldığında yiyor çok aç oluyor çok hareketleniyor. Sürekli gözüne dokunuyor sanki rahatsız oluyor gibi. Sonra uyuyor yine gözünün fotoğrafını da çektim. Ne yapacağımı bilmiyorum veterinere mi götürmeliyim?

Ekli dosyalar

• IMG_3562.jpeg
    IMG_3562.jpeg
    920.1 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_3555.jpeg
    IMG_3555.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_3554.jpeg
    IMG_3554.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_3541.jpeg
    IMG_3541.jpeg
    872.8 KB · Görüntüleme: 7
Sabah akşam gentagut sürüyorum neredeyse 1 hafta olacak. Gözleri açılıyor sonra yine aynı oluyor yemek yemiyor. Gözleri açıldığında yiyor çok aç oluyor çok hareketleniyor. Sürekli gözüne dokunuyor sanki rahatsız oluyor gibi. Sonra uyuyor yine gözünün fotoğrafını da çektim. Ne yapacağımı bilmiyorum veterinere mi götürmeliyim?
Çok geçmiş olsun öncelikle. Enfeksiyon anca çözülüyordur muhtemelen veterinerde Cem abinin dediği şekilde ilerleyecektir. Gözleri ilk attığınız fotoğrafa nazaran daha iyi gibi

Diğer konuda yazdım. Suyu temiz tutun ilacı damlatın. 20-25 dakika kuru yerde bekletin.

Göz içine tam iki damla kadar işleyecek oranda damlatın.

Geri