Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam ölüyor...:(

gravida

Yeni Üye
Katılım
1 May 2009
Mesajlar
3
Herkese merhaba benim Kaplumbağam Sacit ve onun için çok endişeleniyorum.1 yaşında gayet sağlıklı hareketli ve iştahlı iken (ki kendisi 8 litrelik akvaryum filtre ve ısıtıcı sahibidir) son20-25 gündür kesinlikle hiçbirşey yemiyor.Karides olsun çeşit çeşit yemler olsun yiyebileceği herşeyi verdim ama bir parça bile yemedi...Birkaçgün önce alt kabuğunun orta kısmının resmen ikiye ayrıldığını farkettim..Hareketleri hala canlı olmasına ramen son günlerde gücünüde kaybetmeye başladı...Veteriner durumu için birşey söyleyemeyeceğini söyledi ve suyuna katmam için vitamin ve antibiyotik verdi..Bir yıldır artık aileden biri gibi oldu ve onu kaybetmek istemiyorum:( Bana fikir verebilirseniz çok sevinirim...
 

Ekli dosyalar

  • 01052009551.jpg
    66.1 KB · Görüntüleme: 164
RE: İmdat kaplumbağam gidiyor...:(

foruma hoşgeldiniz öncelikle. geçmiş olsun.

fotoğrafta sanırım flaştan dolayı çok net görülemiyor alt kabuğun durumu ancak veteriner antibiyotik vermişse üşütmesinden şüphelenmiş demektir. Yem yememesi dışında başka hastalık belirtisi de var mı? özellikle alt kabukta pembelik, nefes alıp vermede problemler, sürekli kuru alanda zaman geçirme gibi?
 
RE: İmdat kaplumbağam gidiyor...:(

Merhaba Gravida, geçmiş olsun.
Az su bulunan akvaryumların en büyük sorunu su hijyenini korumadaki güçlükler; kaplumbağalarımızın hasta olmasına neden olan bakteriler zaten hep suyun içindeler, bağışıklık sistemlerinin zayıf düştüğü anda etkili oluyorlar, işte her türlü hastalık riski küçük akvaryumlarda çok çok daha fazla bu yüzden. 8 litre 1 yaşından büyük bir kaplumbağa için cidden çok çok az ne yazık ki, büyük akvaryum ve çok suyun rahatça yüzmelerinden çok daha hayati olan fonksiyonu sağlıklarını korumak, her türlü yemek artığı, dışkı ile aynı yerde yaşıyorlar.

Yemek yemiyor olması pek çok hastalığın belirtisi, bunun haricinde kuru bölgede sürekli halsizce yatma, ağızda burunda salgı, kabuk veya deride anormal oluşumlar vs. başka hangi belirtiler var.

Sebepsiz gibi görünüyor ama kaplumbağa bakımında o kadar çok ayrıntı var ki, mesela kalsiyum ve D3 takviyesi alıyor mu, sıcaklık değişimlerine maruz kalıyor mu, kuru bölgesi nasıl? Pek çok neden, pek çok rahatsızlık olabilir. Durumu baştan aşağı gözden geçirip, konuya hakim bir veterinerle görüşmelisiniz acilen, gitmeden önce arayıp konuyla ilgili bilgisini sorun, ondan sonra götürün derim.
 
RE: İmdat kaplumbağam gidiyor...:(

Aslında başka hiçbir belirtisi yok dediğim gibi.Hiçbirşey yememesi dışında sağlıklıykenki halinden pekte farklı değil.Köpük türü birşey gelmesi,anormal hareketsizlik,pembeleşme gibi birşey yok.Ama veterinerler içinde biraz ilgi alanı gerektiren bir bölüm sanırım bunuda götürdükten sonra anladım ve Ankarada olan bir veteriner tavsiye edebilirseniz çok sevinirim gün geçtikçe tedirgin oluyorum çünkü...
 
RE: İmdat kaplumbağam gidiyor...:(

mailto:/forum/showthread.php?tid=557

linkteki adreslere bir bakın size yakın olanları önceden arayıp konusunda bilgili bir veterinere gidebilirsiniz. veterinerlerin su kaplumbağaları ile ilgilenmemelerinin temel sebebi ilgi gerektirmesinden ziyade kaplumbağlardan elde ettikleri kazancın az olmasından kaynaklanmakta. bu yüzden her veteriner maalesef su kaplumbağaları hakkında yeterli bilgiye sahip olmayabiliyor. umarım düzelir durumu geçmiş olsun. başka belirtiler de yoksa yapabileceğiniz en iyi şey uzman ve bilgili bir veterinere gitmeniz olcaktır diye düşünüyorum.
 
Geri
Üst