Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Ölüyormu ?

CherionaTr

Yeni Üye
Günaydn Arkadaslar Benim Bi Sorunum Var 2 Tane Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağasi Bakiyordum 2-3 Aydir Nisanlimindi Daha Onceden İslerinden Dolayi İlgilenemedigi İcin Bana Verdi Baslarda Hersey Cok Guzeldi Ama Son 2 Haftadir Bi Kabus Oldu Dişi Olan Adi ADA 2 Hafta Once Sucuk Vermistim Sahibinin Söylemesi Uzerine O Gunden Bugun e Hic Bisey Yedigini Görmedm Burda Havalar Biraz Serin Kıs Uykusuna Yatmaya Calisiyo Olabilir Dedi Nisanlm İlik Sular Isıklar Yaptm Ama Hic Birsey Degismedi Dün Gece De Tamamen Hareketleri Kesildi Sadece Kafasini One Atabiliyor Boynu Cok İncelmis Kollarini Ckartamyor Bile Yerinden Sizce ADA Ölüyormu ? :'(

Cvp: Kaplumbağam Ölüyormu ?

Hosgeldiniz !!! Gecmis olsun kaplumbaganiz icin üzüldüm ama kendi düsüncem onu siz hasta etmissiniz yemleri varken neden sucuk veriyorsunuzki bence cok yanlis kac cm kaplumbaganiz ?

Kaplumbağanın yaşam şartlarını görebilir miyiz?

çiğ etler özellikle işlenmiş etler bu hayvanlara zararlı. sucuk tuz kadar çeşitli oranda baharat içerdiği için hayvanın böbrek ve karaciğerinde problem yaratır. hayvana hemen petshoptan vitamin almalısın. sera reptilin veya jbl en iyileri. bunu yem yeseydi. yemine damlatıp verebilirdin yemediği için eline alıp kafası havaya gelecek şekilde tutup ağız çevresine sürerek yutmasına yardımcı olursun. vitamin iştahını açmakla birlikte metabolizmasını da harekete geçireceği için kırgınlığını geçirip canlanmaya ve yem yemeye başlatır. bunu biran önce temin et. yoksa hayvan gidici. geçmiş olsun.

cem' Alıntı:
çiğ etler özellikle işlenmiş etler bu hayvanlara zararlı. sucuk tuz kadar çeşitli oranda baharat içerdiği için hayvanın böbrek ve karaciğerinde problem yaratır. hayvana hemen petshoptan vitamin almalısın. sera reptilin veya jbl en iyileri. bunu yem yeseydi. yemine damlatıp verebilirdin yemediği için eline alıp kafası havaya gelecek şekilde tutup ağız çevresine sürerek yutmasına yardımcı olursun. vitamin iştahını açmakla birlikte metabolizmasını da harekete geçireceği için kırgınlığını geçirip canlanmaya ve yem yemeye başlatır. bunu biran önce temin et. yoksa hayvan gidici. geçmiş olsun.

Cok Tesekkurler Benim Bulundugum İlcede PetShop Yok Ama Haber Verdim Arkadaslar Diger İlcelerde Bakicaklar Vitamin Varmi Diye Cok Sagolun

Kapluslarim57' Alıntı:
Hosgeldiniz !!! Gecmis olsun kaplumbaganiz icin üzüldüm ama kendi düsüncem onu siz hasta etmissiniz yemleri varken neden sucuk veriyorsunuzki bence cok yanlis kac cm kaplumbaganiz ?

2 Tane Kaplumbagam var ada ve deniz deniz erkek Olan Ve Asil Sucugu Deniz yedi Ada Fazla Yemedi Bile Ama Hasta Olan Ada Oldu Deniz Aksine Dahada Buyudu :S 2 kati Oldu Adanin Sahiplerinin Tavsiyesiyle Vermstm ama bundan sonra Hayatta Vermem Baska birsey

aliyildirim' Alıntı:
Kaplumbağanın yaşam şartlarını görebilir miyiz?

Bu Sitede Gordgm Akvaryumlarin Yaninda Benimki Yasanmycak Bi Yer Gbi Ama Plastk Kaplar Kadarda Kotu Degl Orta Byuklkte Bi Akvarym Bi Koprusu Var Bikac Deniz Taslari Var Kucuk Bi Lambalari Falan Var Ve Sucuk Olayina Kdar Cok Mutlulardi ondan Sonra Boyle Oldu Malesef :S

Rabbim sifasini versin insallah bende ilk zamanlar haslanmis tavuk ve yumurta beyazi vermistim birdaha vermedim gerek yok aslinda verdigimiz yemlerde yeterince kalsium protein vs yeterince var... Resim cekip göstrrebilirseniz adminler icinde daha iyi olur hem kapluslarinizda görmüs oluruz

başta akvaryum olmak üzere ekipmanlar tamam mı su ve kuru alan ısıtıcısı, filtre vs.

hayvan hastalığa bağlı olarakta bu hale gelmiş olabilir. sucukta bünye zayıf olduğu için tetikledi.

Cem Bey O Dediginiz Vitaminlerden Yokmus Deep Reptivit Varmis Bu İs Görürmü Sizce Küçük Yerde Yasadigim İcin Fazla Secenek Olmuyor Malesef :S

alt limitlerde bir vitamin ama olmamasından iyidir. alıp dediğim şekilde yöntemi uygulamalısın. kabuk jelini sakın alma o zararlı bir ürün.

cem' Alıntı:
alt limitlerde bir vitamin ama olmamasından iyidir. alıp dediğim şekilde yöntemi uygulamalısın. kabuk jelini sakın alma o zararlı bir ürün.

Yok Sadece Dedklerinizi Sordm Baska Bisey Almam Site Tarafindan Tavsiye Edilmedkce Ve PetShop Sahibyle Telefonda Gorstm O Urunler 10-12 Lira Arasi O Yuzden Bulundurmuyoruz Kaplumbagasi Olanlar Fiyatlari Gorunce Yeni Kaplumbaga 6 TL diyip Almiyorlar Dedi Adam :S

önerdiğim vitaminler doğal yollu ürünlerden elde edildikleri için pahalı. bu işle gerçekten ilgilenenler bu fiyatı göz ardı edebiliyor. ama geneli petshop sahibinin dediği gibi malesef.

Geçmiş olsun. Hayvan ısı durumu ilede mücadele ediyor sanırım. Su ısıtıcısı ve filtre var mı? Kuru alandaki lamba da yetersiz olabilir. Bunlar kış uykusu başlangıcı, hipotermi ve hastalığa sebep olur. Özellikle ısı hemen düzenlenip tam olmalı. Su 26-28 derece, kuru alan 31-33 derece olmalı ve derece ile ölçülmeli. Diğeride bu durumdan etkilenebilir.

Vitamin konusunda Cem in önerisinin aynısını uygulamak gerekir. En azından besinsiz kaldığı için bir nebze toparlar.

Konu disi olacak ama bir kaplumbaga 6 tl dediniz :) sudan ucuz burda en ucuzu 25€ :) siz hesab edin artik kac tl oluyor benim aldigim yemlerin biri 8€ biri 3€ diyeri ise 13€ :)))

Vitamini Aldm Ve Dediginiz Gibi Uyguladm Suyunada Birkac Damla Doktm Vitaminden Ne Kadar Sürede Etkisini Gösterir Acaba Tahmini Bi Süre Varmi ?

Bahsettiğim ısı değerleri uygunsa tabiki faydalı olur. Ama uygun değilse düzelmesi çok zor.

bunun neticesi hayvana bağlı. her gün uygulama yapın. iştahı açılana kadar. suya damlatmaya gerek yok. o suyun kalitesini bozar algleri coşturur.

başın sağolsun.

başın sağ olsun. biri öldüyse diğerini daha iyi şartlarda yaşatmalısın o yaşasın bare ısıtıcınız yok galiba en önemlisi odur onu bir an önce temin edin.

Geri