Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam rafael ve akvaryumum

asi kız

Bordo Bereli
iyi günler erkek kaplumbağam rafael akvaryumun kenarındaki silikonları ısırmaya çalışıyor sürekli neden?

Cvp: kaplumbağam rafael ve akvaryumum

Akvaryumda ağzına alabilecekleri herşeyi ısırırlar.Özellikle sallanan sarkan birşeyse dikkatini çeker ne olduğunu anlamak içinde ısırır.Normal yani.

sallanan bişi değilki ama yapışık ön cam kenarlarından birinin silikonunu sürekli ısırp koparmaya çalışıyor koparıp yiycek diye korkuyorum zararlı sonuçta onlar için

temiz bir bulaşık süngeri alıp o bölgeleri sil. üstünde yosun, alg, artık birikmesi ve buna bağlı koku oluşmuşsa bu yoklamasına neden olur. buna rağmen hala dişliyorsa kafayı takmış demektir. kaplumbağalar herhangi birşeyi tanımlamada ısırma yoluyla ne olduğunu çözmeye çalışır.

abi senin dediğini bir internet sitesindede yazıyordu sildim temizledim fark eden bişi yok ısırıyor kereta ben kendi kendime vitamin eksikliği felanmı varda böyle ısırıyor diye düşündüm...

o zaman esnek yapıda olması hoşuna gidiyor. bunlar bir şeye kafayı taktı mı kolay kolay bırakmıyor. o ısırdığı bölgeyi kapatacak bir şey koy ulaşamasın.

abi ne koyayım ötekilerde öyle bir sorunumuz yok bazen unutuyor oh iyi unuttu diyom anam birde bir bakıyom ısırmaya çalışıyor yine camın kenarındaki silikonları... :)

onu sen bulacaksın. akvaryum küçük daraltacak birşey olmamalı. sadece o bölgeyi ısırıyorsa ya oraya dereceyi yanaştır ya da plastik cetveli bir ucunu kuma gömüp dik koy. netice vermesi kesin değil. ikisini de söküp atabilir.

abi arada unutuyor hatırladığı zaman ben yanında oluyorum genelde dikkatini dağıtıyorum ben yokken zaten hep yatıyor ara ara bakıyorum gizlice...

Geri