Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam sağlıklı mı?

umtcnaltunog

Bronz 5 Üye
Kaplumbağam sağlıklı mı? Görünür bir sorunu var mı?

mailto:/yM2j6k.jpg
mailto:/RYEGr7.jpg
mailto:/pgv2br.jpg
mailto:/kkZ09q.jpg
mailto:/n7YypB.jpg
mailto:/LadGNV.jpg
mailto:/7k2Qdl.jpg
mailto:/7k2Qdl.jpg
mailto:/g5jbpN.jpg

Cvp: Kaplumbağam sağlıklı mı?

gözler ve kulaklar sağlam. mango kökü yoksa al. bir kez alt ve üst bağayı ıslak diş fırçasına karbonat döküp ovala. 2 günde bir kabuğa devit uygulaması yap. plakaları atsın.

www.facebook.com/photo.php?fbid=474374359377766&set=a.282867988528405.1073741861.100004156175060&type=3&theater benim kaplumbağaları sağlıklı mı

ecmmduru' Alıntı:
www.facebook.com/photo.php?fbid=474374359377766&set=a.282867988528405.1073741861.100004156175060&type=3&theater benim kaplumbağaları sağlıklı mı

Forum'a fotoğraf ekleme yöntemlerinden biri olan hizliresim.com kullanılabilir.

mailto:/3DR8WA.png

Resim siteye yüklendikten sonra ilgili kodun yorum kısmına kopyalanması yeterlidir.

Dediklerinizin hepsini uyguladım, şuanki hali:

mailto:/3DgJ8j.jpg
mailto:/pg2V4z.jpg
mailto:/NqGJVk.jpg
mailto:/5dqzoM.jpg
mailto:/4g9OZ0.jpg
mailto:/OqaO30.jpg
mailto:/2gP4gv.jpg

tamam mango da var bu şekilde kendisi zamanla plakaları atar. bol bol yüzeceği ortamda var. kabuğunda bombe normalden fazla kurutulmuş yem varsa onu haftada birden fazla verme. jbl agil yoksa al.

devit sürme işini haftada iki defa yapsan yeterli olur. eczaneden alacaksın. kabuğunu peçete ile kuruladıktan sonra yeterince sürüp 5-10 dakika kadar kuru bir yerde beklet. kendi kurualanı da olur. suya giremeyeceği şekilde set yaparsan inemez sonra kalanı tekrar peçete ile silip bırakırsın suya girer. kabukta katmanlaşma ne kadar aza inerse kabuğun toparlaması o kadar iyi olur. tam bir düzelme olmaz ama üst nokta daha fazla yükselmez.

sağ ön ayağının hizasındaki alt bağadaki çatlak siyah nokta derin değil değil mi ? kazınabilir gibi ise tırnağınla bir yokla sonra elini bol sabunla yıkarsın.

kurutulmuş yem derken cem abi? tetra reptomin alabiliyorum sadece buradan. hicbir petshopta yok neredeyse.

yok abi derin değil?

Gammarus kurutulmuş balık vb.

Diğer yemler için juenpetmarketten alışveriş yapabilirsin hem çeşit çok hemde piyasaya göre ucuzdur.

cem abi bu kabuk piramitleşmesi dedikleri olay ne? benim kaplumbağamda bu sorun mu var? kabuğu diğer gördüğüm kaplumbağalara göre biraz fazla eğimli gibi

kabuk piramitleşmesi üst çatının senin hayvan gibi yükselerek şekil bozukluğu (kamburlaşma) yaratmasıdır. bu iç organlarda da yer değişikliğine neden olur. ciğerler düz iken meyillenir.

sebepleri tek yönlü ve protein ağırlıklı beslenme, sağlıklı ortamda bakılmama, darbeye bağlı deformasyonlar daha sonra büyüme aşamasında baskı nedeniyle şekil bozukluğuna neden olur. D3 vitamini eksikliğine bağlı kabuk aşırı yumuşamışsa kabuktaki eğilmelerde sonrasında sertleşme olduğunda yine şekil bozukluğu yapabilir. buna bakarak senin kaplumbağanın yan kısım kenarlardaki kabuklar aşağı doğru eğilmiş. bu da büyürken kabuğun yanlara doğru yatay genişlemesini önleyerek gelişimi yukarıya doğru çevirmiş. yani sebep yan kenarlar.

Acikcasi fotograflari ilk gordugumde piramitlesme aklima gelmis ama konu gecmis oldugu icin yazmamistim. Hayvanin yemek programi nasil acaba ? Gerci digerlerinde olmayip sadece bunda olmasida ilginc.

Alisarp' Alıntı:
Acikcasi fotograflari ilk gordugumde piramitlesme aklima gelmis ama konu gecmis oldugu icin yazmamistim. Hayvanin yemek programi nasil acaba ? Gerci digerlerinde olmayip sadece bunda olmasida ilginc.

kaplumbağayı ilk aldıgım günde kabugunda bi sekil bozuklugu vardı zaten. Tetra reptomin , turtle sticks kullanıyorum internetten raffy p ve raffy mineral alacagım. Sizce ne yapmalıyım kabugunun düzelebilmesi için?

Kabuk düzelmez ama sağlıklı ortamda gelişeceği için ciddi boyutlara gelmez. Hayvanın kafa ve kuyruk bölümündeki kabuklar düz. Bu iyi bu bölgeleri sıkıştırıp hareketlerini kısıtlayacak bir durum yok. Benim sonradan bakımsız halde aldıklarımdan birisinde bu sıkıntı var. Bir de kabuk gensel hatalı olunca iyice ilerledi. Hayvanın çiftleşmesi ve yumurta çıkarması zor.

Geri