Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Kabuğunun üzerindeki lekeler kireç değilse hiç iyiye yönelik bir işaret değilMerhabalar 3 cm kabuk boyu olan kaplumbağamın sağlığında bi sorun varmı?
Hayır kabuğunun üzerindekiler kireç değil desen türü veterinere götürdüm nadir görülen bir desen türüymüşKabuğunun üzerindeki lekeler kireç değilse hiç iyiye yönelik bir işaret değil
Ayrıca bende seviyorum evde gezmelerini ama hijyene dikkat et bu hayvanların kulak kepçesi yok o yüzden bakteri kapabilirler yerden
Ben onlara ait çarşafı seriyorum öyle geziyorlar toz kir gelmesine dikkat et aslında akvaryum dışında olması iyi bir şey değil bilinçli olduğun sürece sorun değil
Ama beyaz lekelerden bahsediyorsanız onu bilmiyorum ama bana sağlıklı dediler suyu çok temiz kullanıyorum ve ekipman tamHayır kabuğunun üzerindekiler kireç değil desen türü veterinere götürdüm nadir görülen bir desen türüymüş
Kireç kullandığın sudan dolayı olurAma beyaz lekelerden bahsediyorsanız onu bilmiyorum ama bana sağlıklı dediler suyu çok temiz kullanıyorum ve ekipman tam
Bu beyaz lekeleri ben ayırt edemiyorum ama bilgili kişi tanı koyar sen yakından çekip fotoğraf atMerhabalar 3 cm kabuk boyu olan kaplumbağamın sağlığında bi sorun varmı?
Diğer kaplumbağamda böyle beyaz lekeler yok ve ikisinide aynı yerden aldım ve aldığımda böyleydi bilmiyorum bende nedenini veterinere tekrar soracağımBu beyaz lekeleri ben ayırt edemiyorum ama bilgili kişi tanı koyar sen yakından çekip fotoğraf at
Plaka üstündeDışarıda gezdirmeyin. Göz, kulak enfeksiyonları ve mantar olma sebebi.
Göz ve kulaklar sağlıklı kabuk yapısı güzel.
O beyazlıklar plaka üstünde mi içinde mi?
TamamdırÜstünde ise hayvana ait diş fırçasını ıslatıp sofra tuzu döküp yavaşça ve fazla kabuğa bastırmadan fırçalayıp akvaryum suyu yada emsal sıcaklıkta su ile durula. Kaba pisliği gitsin. Fırçalama işi stres yaptığı için sürekli yapmaya gerek yok.
Hayvan büyüdükçe plakalar açılıp atılarak özgün şekline gelecek.