Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam ses çıkarıyor.

kablus

Yeni Üye
kaplumbağamn sorunlarnı ögrenmeye calşrken sayfanza denk geldim kaplumbağam iki gecedir garip sesler ckartyor sebebini bir türlü anlayamadm bazı cvplar gördüm ama neler yapmam gerektiğini tam olarak anlayamadm
suyunu iki günde bir temizliyorum

Cvp: RE: Dibe çöken yemler ve kirlilik

kablus' Alıntı:
kaplumbağamn sorunlarnı ögrenmeye calşrken sayfanza denk geldim kaplumbağam iki gecedir garip sesler ckartyor sebebini bir türlü anlayamadm bazı cvplar gördüm ama neler yapmam gerektiğini tam olarak anlayamadm

Kaplumbağanız hakkında daha detaylı bilgiler vermelisiniz hatta yeni bir konu açarsanız daha iyi.
Kapl5mbaganızın kabuk boyu kac cm, hangi şartlarda bakıyorsunuz, nasıl sesler çıkarıyor, ne yiyor, ne kadar zamandır sizinle?
Fotografta koyarsanız daha sağlıklı olur.

Cvp: kaplumbağam ses çıkarıyor.

konuyu buraya aldım. dediklerine göre hayvanın üşüttüğü kesin. bakım şartların nelerdir ? suyunu sürekli değişme. özellikle kuru alan ve kuru alan lambası; su içinse ısıtıcı gerekli su 28 derece kuru alan ise 31-32 derece arasında olmalı. detaylı bilgi vermen hayvan için sağlıklı çözüm bulmamızı sağlar.

yaklaşık bir yıldır kablumbağama bakyorum iki güne bir suyunu değiştiriyorum kücük bir kablumbağa küvetin de bakyorum herhangi bir ısıtcsı yok ama su scaklğnı her gün kontrol ediyorum vücüt ısısndan biraz daha yüksek bir scaklkta ayarlyorum bana yardmcı olun lütfen cok endişeleniyorum

kaplumbağaya bakmıyorsunuz bu bakmak değil malesef bu kadar basit değil o su değişimleri hayvanı çok kötü etkiler.. Isıtıcısız olmaz .. Akvaryum kurmak şart

şu zamana kadar herhangi bir sorunu veya skntısı olmadığı icin almadm kendini rahat hissettigini düşnyorum sadece iki gündür cirk diye sesler ckartyor arada bir hafif den yan yatyor

Benim açtığım bir konuda ses kaydı mevcuttur eğer aynı seslerse veteriner şart

Yan yatma varsa ileri derecede akciğer enfeksiyonu mevcut. Uygun bakim sartlarini saglayip veteriner hekime basvurmalisiniz

Ortam iyileştirmesi hemen yapılmalı. Su ısıtıcısı, kuru alan, ısıtma lambası şart. Hayvan akciğer enfeksiyonu olmuş. Uygun akvaryumda alınmalı. En az 50 lt su almalı bu ara geçişli akvaryum olacak. Bunları tamamlayıp hekime götür uygun antibiyotik versin ve hemen tedaviye başla aksi halde hayvan ölür.

Hayvan ortam iyi olmadığı sürece sadece hayata bağlanmaya çalışır. Rahat edemez.

Uygun olmayan ısıda ve sık su değişimi sebebiyle hayvan hastalığa yakalanmış.

Uygun ortam olmadan hayvan iyilesemez arkadaslarinda dedigi gibi, bu konuyu okuyun
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

bilgileriniz icin teşekkürler dediklerinizi uygulamaya başladm ve en yakın zaman da veterinere götüreceğim.

Geri