Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbagam ses çıkarıyor ?

yasmiinn

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar forumda aramalarıma rağmen benim sorumla ilgili aydınlatıcı bir bilgi bulamadım. Şöyle ki benim kaplumbağam 2-3 gündür akşamları ıslık gibi sesler çıkarıyor sesi boğuk ve hapşırık gıbı değil ince çıkıyor. kapı gıcırtısı gibi ince ama araştırdım fakat bulamadım bana yardımcı olabilirmisiniz?akşamları dememin sebebi gündüzleri evde yokum oyüzden ben akşamları duydum.

Cvp: kaplumbagam ses çıkarıyor ?

mailto:/forum/Konu-kaplumbagalarda-hastalik-belirtisi-sesler.html linkte kapluşların çıkardıkları seslerle ilgili örnek videolar var. Zannedersem sizin kapluşunuz ilk video gibi, zaman zaman böyle sesler çıkarması normal olarak karşılanabiliyor ancak diğer hastalık belirtileri varsa veya sık sık bu sesi duyuyorsanız bir veterinerin görmesinde fayda var deniyor.

gönderdiğiniz linki daha öncede incelemiştim ordaki videolarda ki seslerin hiç birine benzemiyo ilk videodaki ses çok kısa benimkinde o tonlarda fakat 6-7 saniye gibi.

Filtreler arada içindeki havayı atarken ses çıkarır o olabilir mi? O değilse sürekli ses çıkartıyorsa bir veterinere götürün solunum yollarında bi sıkıntı olabilir. Ama arada çıkartıyorsa sorun yok

üşütmüş olma olasılığı yüksek. benimkilerden biri dediğiniz gibi ses çıkartıp boynunu ileri atıyor. bugün su içinde hapşurur gibi yapıp su püskürttü. yem yemiyor o yüzden ağzının önüne vitamin şurubunu sürüyorum. burun akıntısı vardı o geçti.

siz suyunu 28 dereceye yükseltin. geldiğinizde de lambayı açarak kuru alanda ısınmasını sağlayın. varsa uv lamba ile en az 4-5 saat kadar. geceleri de hafif bir gece lambası koyarsanız iyi olur. akvaryum üstünü hava alacak şekilde kapayın. ama bez olmasın. gevşeyip içine düşebilir ve kaplumbağanız altında kalarak boğulabilir. vitamin takviyesi de yapın. yem yiyor mu ?

benimki durgun değil valla her yerine baktım bişiler varmı diye hiç bişey göremedim ıslık sesini 2-3 kere duydum bidahada duymadım yem yememe gibi bi problemi yok ben odaya girer girmez hareketleniyo yemin olduğu yere doğru gidiyo bende ona yem veriyorum oda yiyo. duymadım diyorum ama bana denk gelmemiş olabilir. çok kafama takıldı bi kaç gün daha bekliyeyim mi eğer yem filan yememeye başlarsa ozaman götüreyeyim mi veterinere.

yem yiyorsa o zaman pek hastalık belirtisi yok gibi. keyifsiz hasta olduğu durumlarda iştahı kesilir. sizin ki o zaman normal ses çıkarmış. arkadaşların diğer konular içinde önerdiği vitamin takviyesi ile ilgili bilgileri okuyun.

arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim. vitamin desteğine başladım sesi duymuyorum artık sanırsam normal bişey di o :) .

Geri