Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam ses çıkartıyor

ozge35

Gümüş 1 Üye
arkadaşlar kaplumbağamdan şimdi sesler çıkmaya başladı. 14 ağustosta veterinere götürüp tedaviye başlamıştım. ağzını acıp viyaklıyor şu an. ama yem verdiğimde de yiyor nasıl iş anlamadım :/ ve kullandığım damlası bitti sayılır. bugün gidip yenisini alıcam. odamdaydı akvaryum şimdi salona taşıdık artık orada duracak. salona geçtiğinden beri bu ses çıkartma olayı. halbuki salon daha güzel güneş alıyor. ne yapmam lazım ?

ve tahminimce sesin çıkma nedeni sabah yediği yem. sabah 3 adet sera raffy p verdim. normalde bütün olarak yutmazdı. ama bu sabah 3ünü de tek hamlede yuttu. sanırım şimdi onları hazmetmeye çalışıyor gibi geldi bana. sizce hazımsızlıkta böyle ağız açıp ses çıkartma olur mu ?

kaplumbağam 3.5cm olduğu için 3 yemi de tek seferde yuttuğu için oldu sanırım. ama bu sadece benim tahminim

ses kesildi şu an arkadaşlar sürekli yanında duruyorum. Ses çıkartırken yem verdim eğer hazımsızlık olduysa daha kolay yutması için. O zamandan beri ses yok. Ve bir de bu sabahtan beri maşallah neredeyse duzgune yakın yüzüyor. Yamukluk çok dikkatli bakıldığında hafif seziliyor. Damlayı artık hem suya hem günde iki damla sabah akşama yayarak yemle verdim. Bir de yemi elimden alamadıği zaman ağzına damlattim sanırım bu şekilde yapınca daha etkili oldu. Yem yemesi hiç kesilmedi çok şükür. Hatta verdikçe istiyor ben de bazen fazla veriyorum hasta diye. Normalde 3 4 tane verirken 5 6 tane veriyorum bazen. Şu an ses yok.

Cvp: Kaplumbağam ses çıkartıyor

Nasıl bir tedavi önermişti veteriner açıkça yazabilir misiniz ? İlaç, uygulanış vs.

mailto:/forum/Konu-veterinere-goturdum--10223.html
buradaki ilk mesajı okuyabilirsiniz.

bunlar da kaplumbağamın resimleri. sizce sağlıklı gözüküyor mu ?
Burda benden yem istiyor :) doymak bilmiyor.
mailto:/k21hqx.jpg
Burda da ne yapıyorsun der gibi bakmış. İlk defa çektim resmini :)
mailto:/2kgea0.jpg
Burda ön ayaklarını derecenin üstüne koyuşu çok komiğime gitti :)
mailto:/4ruetw.jpg

Yemine damlatmak daha etkili olmaz mı kaptaki suya damlatmaktan. Kabuğa ve deriye de mi işliyor yoksa antibiyotikler ? Veterinerin işine karışmak gibi değil de mantığını merak ediyorum.

sanırım daha başlangıç olduğu için suyuna damlatmamı istedi. ben de 1 hafta o şekilde yaptım fakat bir sonuç alamadım. daha sonra dediğim gibi suya+yeme+ağzına damlatıyorum 3-4 gündür suda yüzerken düz yüzüyor ama suyun üstünde hareketsiz durduğunda yamuk duruyor sadece şu an. önceden yüzmesi de yamuktu. en azından gelişme var.

İlaci suyuna damlattigimizda tum vucudu ilac oluyor bunu ben de merak ediyorum acaba zararli mi?

Bence ilacın içeriğine göre değişebilecek bir durumdur bu. Bana verilen damlanın içinde zararlı olan bir madde yokmuş ki damlatmamı istedi veteriner. Yani her damla suya damlatılmıyor olabilir. Ben yaklaşık 2 haftadır suyuna damlatıyorum bir sorun oluşmadı

Ben de agiz kenarlarina antibiyotik surup suruyorum ve suya atladiklarinda haliyle suya karisiyor ilac hatta kopukleniyor farkediyorum..
İnsallah bi zarari olmuyordur..

eğer bir veteriner varsa ona sorun. ya da ilacın adını yazıp internette prospektüsüne bakın, bilen arkadaşınız varsa zararlı gelebilecek maddeyi ona sorun.

antibiyotiğin suya damlatılması güçlü olan etkisini azaltmak içindir. suda ayrışarak hafifler ve hayvan bu sulu çözeltiyi içtiğinde zararlı oranda etkilenmez. bunun kabuk veya deri yoluyla emilimi yoktur. zararı yoktur. sadece içerek faydasını görür.

özge sabah akşam veriyorsan ilacı suya damlatıp vermene gerek yok. bir de bu sebeple su değişimi yapıp hayvanı üşütebilirsin. eğer yüzme ve durmasında bir sıkıntı yoksa ana akvaryumuna alabilirsin. kuru alan lambasından da faydalansın, ısınsın.

şu an ana akvaryumunda zaten filtre ve lambayı çıkarttım sadece su seviyesi çok düşük olduğu için. yüzerken düzgün yüzüyor fakat bir yere tutunmadan durduğunda yamuk duruyor. sanırım daha tam iyileşmedi :(
eski kumunu da çöpe attım mikrop bulaşmıştır diye yeni kum aldım. iyileşsin tekrar eski haline çeviricem ama daha tam iyileşmedi gibi geldi bana. 1 hafta daha devam ediyim bu şekilde diyorum sizce ?

yüzüp dalmada sıkıntı yoksa suyu yükseltip rahat yüzmesini sağlamalısın. ayak hareketleri aksayan yerlerdeki kan dolaşımını hızlandırır. bu iyi gelir hayvana. hayvan düzelene kadar belirttiğim süre içinde devam et. süre sonunda sonucu bildirirsin.

kumu kaynattın mı sorun olmaz.

cem' Alıntı:
yüzüp dalmada sıkıntı yoksa suyu yükseltip rahat yüzmesini sağlamalısın. ayak hareketleri aksayan yerlerdeki kan dolaşımını hızlandırır. bu iyi gelir hayvana. hayvan düzelene kadar belirttiğim süre içinde devam et. süre sonunda sonucu bildirirsin.

kumu kaynattın mı sorun olmaz.

teşekkür ederim. artık atmış bulundum sağlık olsun :) sadece sabah akşam birer damla yemine damlatıp veriyorum o halde. yüzmesinin düzelmesinde sanırım bu etkili oldu. bu fikri de siz vermiştiniz teşekkür ederim tekrardan. veteriner suya damlatmamı istemişti ama yemle sanki daha bi etkili oldu gibi geldi bana. sonucu elbette ki bildiririm :)

ilacın antibiyotik düzeyi az olduğu için ağız yoluyla verilmesinde sakınca yok. bazı veterinerler büyük hayvanlar için kullanılan antibiyotik verirler. minik bedenler bunu kaldıramaz. o zaman ağız yollu değil mecburen suda çözmek ilacı hafifletmiş olur. veteriner emin olamadığı için bunu haklı olarak önermiş. aynı şekilde güçlü olsa bende suya karışımı tek geçerim. peki olumlu sonucu bekliyoruz.

Hırlama yada tiz sesler çıkarması solunum yolların da iltihap salgı olmasından kaynaklandığını okumuştum. Ki senin Kaplumbağalarının da sorunu solunum yolunda ki rahatsızlıktı diye hatırlıyorum. Bu sesleri yeni çıkarmaya başladı ise acaba hastalıkta ilerlememi var veya da düzelmeyip stabil kalma durumu ? ama tam olarak bilgi sahibi değilim. Gerçi sen de yüzme de düzelme olduğundan bahsetmişsin. Ses durumu bir daha gerçekleşirse telefonu varsa o veterinerin, durumu anlat derim. Gerçekleşmezse senin tahminin doğru olabilir. İnşallah bir an önce sağlıklarına kavuşurlar.

Tedavinin faydalı olduğu yüzmedeki düzelmeden belli. Ancak antibiyotik kullanımı 10 günü aşmasın.

ayın 14ünden beri kullanıyorum ama yeme damlatmadan yeme son 4 gündür damlatıyorum. bir de içindeki antibiyotik miktarı çok azmış göz damlası olduğu için. daha tam iyileşmedi o yüzden devam etmek istiyorum ama ara verip öyle mi devam ediyim, yoksa yeme damlatma süresi mi 10 gün olunca bırakıyım ? yeme 4 gündür damlatıyorum direkt almış oluyo. suya damlatarak çok etkisini göremedim.

yeme damlatmayı baz al. en aktif haliyle ilacı bu şekilde almaya başladı.

Bu şekilde bence bir hafta devam etmiş olacak şekilde hesaplayın. Yani üç gün daha yapın. Antibiyotik azda olsa doz aşımı olabilir. Hayvan bayağı toparladı gibi değil mi?

Cvp: RE: Kaplumbağam ses çıkartıyor

AEK' Alıntı:
Bu şekilde bence bir hafta devam etmiş olacak şekilde hesaplayın. Yani üç gün daha yapın. Antibiyotik azda olsa doz aşımı olabilir. Hayvan bayağı toparladı gibi değil mi?

yavaş yüzerken yamukluk gözle zor görülür derecede, hızlı yüzerkense hiç belli olmuyor. suyun üstünden bir yere tutunmadan hareketsiz kaldığında yamuluyor sadece biraz. o da eskiye göre düzeldi baya. çünkü önceden resmen 60derecelik açıyla yamuk duruyordu.
yardımlarınız için teşekkür ederim tekrar :)

Geri