Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam strese girdi

vicdan

Bronz 2 Üye
Katılım
16 May 2009
Mesajlar
92
çok üzülüyorum. uzun süredir de çok az yemek yiyordu. iyice zayıfladı ama şimdi hiç yemiyor. onu çoooooooook seviyorum. lütfen!! onu hayatta tutmak için ne yapabilirim?
 
Ekipmanlarınız tam mı? Akvaryumda herhangi bir değişiklik, yenilik falan yaptınız mı? Hastalık belirtileri var mı kaplumbağanızda? Yem yememesi hastalık işareti olabilir.
 
bize bilgi vermezseniz size yardım etmemiz zor olacaktır.açıklarmısınız?
 
özür dilerim. dün aniden çıkmak zorunda kaldım. ekipmanlarım tam. daha doğrusu yeni aldım akvaryumu.hastalık belirtisi de yok ancak uzun süre plastik kapta kalmıştı.ilk alındaığında da yem yemiyordu.
 
Çok büyük ihtimalle alışma sürecinde. Herhangi bir hastalık belirtisi de yoksa zamanla daha da alışacak ve normale dönecektir.
 
yine de çok korkuyorum. alışıyım derken de ölmesin:( çünkü zaten çooook zayıf. herhalde aldığımız yerdeki birşey bilmeyen adam kafa boyutunun çeyreği kadar verdi. ben de bi türlü normal ağırlığına sokamadım. yem yemediği için çeşitli yiyeceklerden veriyordum. şimdi tek lokma yemiyor. ama elime aldığımda yine aynı hareketler, suya koyduğumda da aynı... :(:(:(
 
Karides vermeyi deneyin onu yer muhtemelen. Alt kabukta pembeleşme, hareketsizlik, sürekli kuru alanda durma gibi belirtiler var mı?
 
alt kabukta daha önceki mesajlarda yazdığım gibi çok hafif pembelik var. aldığımda da öyleydi. hayır, gayet hareketli. kuru alanda çok az duruyor. normal olduğunu düşünüyorum.
 
o zaman bir hastalığı olduğunu sanmıyorum.alışınca geçecektir.merak etmeyin ölmez.karides ve kan kurdu verin.kan kurdu iştah açıcıdır.pet shoplarda satılıyor.karidese hayır diyecek bir kapuş yoktur herhalde.
 
en az 3 gündür bişey yediği yok.
kurutulmuş karidesi de petshop'ta bulabilir miyim? kapluşumun hemen normal kilosuna dönmesi gerektiğini düşünüyorum. bi deri bi kemik kaldı:(
 
benim kapuş 6 cm hala 18 gr.öyle gözüküyorlar.evet.petshoplarda küçücük karidesler var.balık falan satan yerlerde var.
 
çok teşekkür ederim. ne de olsa akvaryumu o ölsün diye almadım;)
 
bişey diyeceğim inanmıcacaksınız ama kapluşum kurutulmuş karideesi yemedi. yemin markası:tetra.
 
Geri
Üst