Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam sudan çıkmıyor!

Mrs.Turtle

Yeni Üye
Kaplumbağam yaklaşık 3 yıldır bizimle adı Harika ve bu zamana kadar 'ölüm fanusu'nda baktım akvaryum aldım ama maddi durumdan dolayı küçük bir şey içinde taşlardan yapılma kuru alanı ama hep suyun altında ve bazen suda çok hareketli gece bir şey olabilir diye korkuyorum. Sizce neden hep suda lütfen yardımcı olun  :dontgetit:

Cvp: Kaplumbağam sudan çıkmıyor!

Kuru alanın yeterli sıcaklığa sahip olmaması en önemli unsur.Akvaryumun fotoğrafı paylaşıldığı taktirde daha sağlıklı yorum yapılabilir.

Kuru alanı ısıtmak için uv lamba bulamadım ama her gün ilk kutusuna koyup güneşe koyuyorum ve uzun bir süre güneşleniyor. Lamba olarak nasıl bir şey önerirsiniz? Ve ayrıca suda durması çok sorun olur mu? Bazen kuma yatıyor 4-5 dakikada bir burnunu çıkarıp nefes alıyor.

foruma hoş geldin şevval. alacağın lamba bu veya deveboynu bir lamba olabilir.
mailto:/forum/konu-ucuz-mandalli-lamba.html

uv ampul değil ısıtma için bu tip armut ampul kullanıyoruz. lambanın kaldırdığı max güce göre 40 yada 60 W tercihen soft bulamazsan şeffaf ampul olsun.
mailto:/forum/konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

uva ampuller ısı verir ama genelde dayanımı fazla değildir; uva+uvb kompakt ampul daha uygundur. ve uzun ömürlüdür. uva metabolizmayı canlandırırken uvb vücutta D3 vitamin sentezi yapar. uvb içerikli ampuller ısı vermez dolayısıyla ısıtma için normal ampul gereklidir.

hayvan büyüdükçe akciğerleri gelişir ve nefes tutması artar. su içi güvenlidir bu sebeple su içinde durmayı tercih eder. belli bir boya ulaştığında geceleri su altında uyur ve sabaha kadar suda nefes almadan durabilir.

ayrıca bu konuyu da incelemeni öneririm. kaplumbağalar hakkında detaylı bilgiler mevcuttur.
mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html

Çok teşekkürler gerçekten çok yardımcı oldunuz :)

Geri