Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam sürekli ağzını açıp kapatıyor

Iridaceae

Yeni Üye
Başlıkta belirttiğim gibi, kaplumbağam sürekli ağzını açıp kapatıyor. Bu sabah farkettim, daha önce yoktu böyle bir şey. Hıçkırır gibi kafası sallanıyor bazen. Ayaklarıyla ağzını silmeye falan çalışıyor. Göz çevresinde de hafif bir kahvengilik var. Sorunu ne olabilir acaba?

Hayvan akciğer enfeksiyonu olmuş. Su ısısı 28 derece ısıtıcı lamba 32 derece ısıda olsun.

Hayvanın kabuk boyu ne kadar ? Hangi şehirdesin ?

Cvp: Kaplumbağam sürekli ağzını açıp kapatıyor

Yaklaşık 7-8 cm sanırım. Konya'da yaşıyorum. Su ısısını 30 dereceye çıkardım ama bilmiyorum herhangi bir faydası olur mu.

Yüzerken yatık durma ve iştah kesilmesi var mı ? Yem olarak ne kullanıyorsun ? Kuru alanda vakit geçirme uzun mu ?

Yemesinde veya yüzmesinde herhangi bir değişiklik yok, ikisi de normal ama kuru alanda fazla vakit geçirmiyor. Hatta neredeyse hiç çıkmıyor kuru alana.

Kaplumbağa akvaryumda mı bakılıyor ?
Bakılıyorsa;filtre kullanılıyor mu ?
Filtre kullanılıyorsa;ne tür filtre kullanılıyor ?
Kaplumbağa ile fiziksel temas kuruluyor mu ? (Ele alma,elden besleme vb. gibi)

Evet akvaryumda bakıyorum ve iç filtre kullanıyorum. Akvaryumu temizlediğim zamanlar haricinde de fiziksel temasta bulunmuyorum.

Su değişikliği ne sıklıkla yapılıyordu ?
Su değişikliği sırasında kaplumbağa ya da kaplumbağalar nerede bekletiliyordu ?
Metilen mavisi gibi dezenfektan kullanılıyor muydu ?
Akvaryumda taban malzemesi olarak ne kullanılıyor ? (Kum,çakıl vb.)

Kaplumbağa konusunda bilgili bir veteriner hekime gidilmesinde fayda var. Antibiyotik tedavisine başlanmalı. Bu süreçte Sera raffy P yem al. İçindeki kırmızılar mineral yemdir. Bunu ayırıp 1 hafta boyunca iki günde bir ver. Eczaneden genta damla alıp her gün bir yemine 3 damla damlatıp elden ağzına ver. Gözlerine de ikişer damla damlat.

Mineral yem, Mineral vitamin ve kalsiyum içerir. Kırgınlığını alıp canlandırır.

Suyu 28 dereceye sabitle sudan çıktığında dış ortam soğukluğu hastalığı iyice ilerletir.

Kuru alanda lamba yok ise hayvan üşümemek için sıcak sudan çıkmıyordur. bu elzem malzemedir. Bir an önce almalısın. Deve boynu veya kıskaçlı lamba olacak. Ampulde eski model armut tip ampullerden ve buzlu camı olandan soft ampulden. Lambanın kaldıracağı güce göre 40 yada 60 watt.

Geri