Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam sürekli ağzını açıp kapatıyor

Berna

Yeni Üye
Merhaba kaplumbağam neredeyse 40 sn de bir ağzını açıp kapatıyor. Kaplumbağam baş ucumda sürekli gözlemliyorum az öncesine kadar böyle bir şey yoktu son 1 saattir bu hareketi yapıyor ve bacaklarını geriye doğru havada tutuyor bunun sebebi nedir?

Ekli dosyalar

• IMG_8093.jpeg
    IMG_8093.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 22
Suda yan yüzme var mı?

İştahsızlık halsizlik var mı?

Çoğunlukla kuru alanında mı kalıyor?

Isıtma lambası ve su ısıtıcısı var mı?

Kaç lt akvaryumda besliyorsunuz?

Suda yan yüzme var mı?

İştahsızlık halsizlik var mı?

Çoğunlukla kuru alanında mı kalıyor?

Isıtma lambası ve su ısıtıcısı var mı?

Kaç lt akvaryumda besliyorsunuz?
Yan yüzme yok

İştahsızlık yok

Halsizlikten şüphelenmedim ama o hıçkırır tarzda hareketi yaparken kafasını kabuğundan çıkarıp çenesini yere koymuştu gözleri de yarım açıktı orda biraz halsiz gibi gözüktü bana yarım saat sonra yemek saati geldi kendini suya attı yüzmeye yemeğini yemeye başladı sonra o hareketi birdaha yapmadı ama korktum ben bir kere

Genel olarak en başından beri kuru alanda uyumayı sevdiği için kuru alanda kalıyor çoğunlukla ama 20 dakika yüzüp yemeğini yeyip geri çıkıyor

Isıtma lambası henüz gelmedi ısıtıcısı var. Isıtıcısını kullanmıyorum şu an suyu gerçekten oda sıcaklığında bile 31 derecede.Lambası yine gerekli biliyorum ama hasta olacak kadar bir üşütme söz konusu değildi bence

Şu an hâlâ yüzüyor ve yine yemek yedi sonra çıkıp uyuyacak yüksek ihtimalle ama suyun içinde de aynı hareketi yaptığını fark ettim ağzından baloncuklar çıkıyor önceden de yapıyordu ama şu an daha sık. Uyurken sabahları ayaklarını yine aynı şekilde geriye açıyor gece kabuğuna çekilip uyuyor

Suyu çok sıcak daha soğuk bir yere alın su ortalana 28° olmalı mayışmış olabilir

O harekete balerin duruşu deriz lamba ısısından maksimum faydalanmak için yapar. En mutlu olduğu andır. Bacaklardaki kılcal damarlar vasıtasıyla vücuduna ısıyı yayar.

Gıcık olmuş gibi bir durumsa ya midesi büyüyordur. Yada ilgi çekmek için size sesini duyurmaya çalışıyordur. Ses telleri yoktur iletişimi böyle garip sesler çıkararak yaparlar.

O harekete balerin duruşu deriz lamba ısısından maksimum faydalanmak için yapar. En mutlu olduğu andır. Bacaklardaki kılcal damarlar vasıtasıyla vücuduna ısıyı yayar.

Gıcık olmuş gibi bir durumsa ya midesi büyüyordur. Yada ilgi çekmek için size sesini duyurmaya çalışıyordur. Ses telleri yoktur iletişimi böyle garip sesler çıkararak yaparlar.
Yaaa🥹 çok sevindim o zaman çünkü daha önce yazdıklarınızdan gördüğüm kadarıyla enfeksiyon sandım gerçekten korktum hâlâ belirli aralıklarla bakıyorum yaptığımı yakalamadım zaten uyuyor bu durumu sürekli hale gelirse tekrar rahatsız edebilirim. Şimdiden çok teşekkür ederim✨

Geri