Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbagam surekli digerini isiriyor

utkubayburt

Yeni Üye
selam arkadaslar.
2 tane yaklasik 7 yaslarinda kaplumbagam var.1 mtreye 50 cm akvaryumdalar.yeterince geniz oldugunu dusunuyorum akvaryumun.dişi olan erkek olani surekli kovaliyor.kuyrugunu isiriyor.daha once de bu tarz davranislari oluyodu fakat artik hic rahat birakmiyor digerini.hayvan kacicak yer bulamiyor.neden olabilir sizce?ayirmammi gerekir?anlayamadim.yardimci olursaniz sevinirim.

Cvp: kaplumbagam surekli digerini isiriyor

malesef ayırmanız gerekiyor gibi..

yillardir beraber yasiyolar.simdi sorun nedir anlamadim

yıllardır birlikte sorunsuz yaşasalar da bir süre sonra sıkıntı çıkabiliyor aralarında

Bu hayvanların en kötü tarafı bu.

cinsel dürtü olabilir mi acaba ?

Yaralayıcı ve sürekli taciz edici ise malesef:(

çok üzüldüm.. bende kızımın yanına 2 yavru almayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım?:ff:

Yeriniz yoksa kesinlikle almayın derim. Yerden kastım kaplumbağa başı ömürlük 100 lt.

galiba çifleşme zamanları gelmeye başladı

Ne zaman ne yapacakları belli olmuyor. Senelerce beraberde yaşasalar işte buradaki gibi sorunlar çıkabiliyor. Bu kaplumbağalar şu sebeplerden kavga edebilir. Ya cinsel anlaşmazlık yada akvaryumun dar gelmesi. Baskınlık konusunu şimdiye kadar ya çözmüşlerdir yada hiç gündemleri olmamıştır.

Neticede ya birine ayrı bir sistem kurulmalı yada akvaryum bölünmeli ve bir kuru alan daha yapılmalı. Tabi bölmek için akvaryum müsaitse.

abi konu açtım benim kaplumbaganın yaşadıgı yeri gösterdim oraya 2 yavru daha alsam rahatça yaşarlarmı sence ?

Ancak çiftleşme dönemlerinde erkek aktiftir ve reddeden dişiye saldırı yapar. Şimdiye kadar bunun aksini duymadım. Ben buradaki durumun daha çok tek kalmak istemesi olarak düşünüyorum.

yaklasik 1 saattir disi saldirmiyor.aksine burun buruna birbirlerine bakiyolar.erkek suda hareketsiz duruyo bayadir.disi de kuru alanda uyku durumunda

dediğim gibi cinsel dürtüdür o :)

bende dişinin saldırdığını ilk kez duydum. onunda erkek olma ihtimali yok değil mi ? yada dişi çiftleşme arzusunda erkekte niyet yok ona mı zorluyor.

cinsiyetlerinden eminm.erkek disiye gore daha ufak boyda.tirnaklari uzun kuyrugu daha kalin.disi daha buyuk kisa tirnaklar ve ince bir kuyruga sahip.ikisi de ayni yastalar.yaklasik 7 yasina geldi ikisi de.

Büyük ihtimalle sizin görmediğiniz bir anda erkek olan çiftleşmek istemiştir. Dişi de reddettiyse olabillr. Ayrıyetten şöyle de birşey var dişi erkeğe göre hafif baskınsa , ciftlesmekte istemiyosa bunları yapıyo olabillr.

Geri