Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbagam surekli uyuyor ve yem yemiyor

sedensen26

Yeni Üye
Arkadaşlar benimde bir kaplusum var... yaklasik 10 aydır bizimle... pazar gunune kadar mutlu ve yaramazdi. Yemini çok keyifle yiyordu. Akvaryumda filtresi olmadığı için suyunu mutlaka hafta 1 değiştirip tüm ekipmanları iyice yikiyoruz. Pazar günü misafir geldi ve sanırim çocuklar etrafında çok gurultu yaptılar. Pazar gününden beri sürekli uyuyor ve hiç bir şey yemiyor. Bugün sabah hareketlenmeye başlamış gibi geldi ama yem yememesi beni çok uzuyor. Sizce veterinere götürmeli miyim yada ne zaman goturmeliyim? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada uyku ve yemek yememe dışında başka birşeyi yok... akciğer enfeksiyonu olabilir mi diye dün bütün gün basinda oturup bekledim ama hiçbir belirti yok...

Cvp: kaplumbagam surekli uyuyor ve yem yemiyor

Sizin kaplumbağa stresde yaşamış olabilir sık su değişiminden hasta da olabilir. Filtre olmaması ve sık su değişimi hayvan için çok uygunsuz bir durum.

Filtre ve ısıtıcı olmazsa olmazdır.Eğer Emre'nin dediği gibi strese bağlıysa 1-2 gün içinde atlatacaktır.
Gözlemlemeye devam edin eğer geçmezse o zaman akciğer enfeksiyonundan şüphelenilebilir.

Bugün gidip filtreyi de alacam ama onun dışındaki tüm ekipmanları var. Suyu 28 derecede, vitaminleri yemine çok dikkat ediyorum. Suyunu değiştirirkende başka bir kaba alıp 28 dereceye ayarliyorum. Umarım sadece strestir.

Stres konusu için bir süre bulunduğu oda sakin olsun ve geceleri oda içinde kesinlikle lamba yanmasın. Lamba akşam ille yanacaksa hava alacak şekilde akvaryum üzerini örtün. Kendini biraz rahat hissetsin ve güveni yerine gelsin.

Filtresiz akvaryumda komple su değişimi sıcaklık, kirlilik, bakteri oluşumunun düzensizliği ve konulan suyun uygunsuzluğu ile bağlantılı olarak bir çok dez avantajı beraberinde getiriyor. filtre almanız çok iyi olacak. Böylece akvaryum hacmine, canlı miktarına ve kirlenme oranına bağlı olarak zaman zaman (örneğin: haftalık, 15 günlük, aylık) dipten çekilerek kısmi su değişimi ile sistemi uygun değerlerde ve temizlikte tutabilirsiniz.

benim kaplumbağam akciğer enfeksiyonundan bugün öldü daha dört aylıktı son iki haftada hiç yem yemiyor suda yana batarak yüzüyodu durmadan ağzını açıyor ve içine hava çekiyodu bugün iyileşsin diye dua okudum okur okumaz çırpındı ve gözleri açık bir şekilde öldü benim canımdan çok sevdiğim kaplumbağam... eğer başı yere düşüyorsa o ölmüştür arkadaşlar bügün saat 3de 8e kadar ağladım önlem almadığım için çok pişmanım eğer kaplumbağanızda akciğer enfeksiyonu belirtileri gördüyseniz hemen veterinere götürün ama veterineriniz kaplumbağalardan anlayan birisi olsun çünkü bazı veterinerler yanlış ilaç veriyor ve o ilaç kaplumbağanızın ölümüne sebep oluyor allahtan kaplumbağam acı çekmekten kurtuldu neyseki bir kaplumbağam daha var o 3 yaşında 1 ay sonra küçük bir kaplumbağa daha alacapım kaplumbası ölenlerin Allah yar yardımcısı olsun bu hastalığı lütfen dikkate alın

Yaa çok üzüldüm kaplumbaganiz için... benimki bizi görünce çok hareketlendi suyun içinde oradan oraya yüzmeye başladı. Ama hala yemek yemiyoo. Bir yerde görmüştüm suyunun içerisine papatya çayı koyun diye. Sizce denesem mi... sanırım o iyilesecek ama üzüntüden ben hasta olacam.

arkadaslar lütfen yardım kaplumbagam 2 hafftadan beri yem yemior önceden çok iştahlıydı veterinere petshopa heryere götürdüm ama sağlıklı diolar özelliklede petshopcular.veterinerinde anladığım kadarıyla kaplumbaga hakkında pek bilgisi yok gibi cok ilgilenmedi ne yapmalıım ölmesinden korkuorummm ltfen yardım

Günaydın benim kaplumbagamda artık sürekli uyumuyor suyun içinde geziyor. Ama ısrarla yemek yemiyor. Bilmiyorum napacam. Bugün yağsız balık pisirecem bide onu deneyeceğim

Kaplumbağaların bakım şartları nedir? Bir değişiklik olduktan sonra mı yem yememeye başladılar? Hasta olma olasılıkları var mı? Yüzüşleri ve kuru alan ziyaretlerinde bir faklılık var mı?

Birtek filtresi yoktu ama artık oda var suyu 28 derecede... uyuyor ama sanki hasta gibi değil... çünkü şekilden şekile giriyoo uyurken eliyle gözünü kapatıyor. Bir bakıyorum ayaklarını kollarını uzatmış başını kollarının arasına almış... ama yemek yemiyo... acaba diyorum kis uykusuna yatıyor, ama suyu 28 derece sabit... böyle kis uykusuna yatabilir m???? Acaba artık doktora gotursem mi????

Şimdi bir yerde okudum kaplumbaganiz eylül gibi tembellesmeye başlıyorsa kis uykusu zamanı gelmiş eemektir. Isiticiyi kapatıp 2 ay ona uyumasi için vakit tanıyın. Zorla yemek yedirmeye çalışmayın... acaba doğru mudur??? Kis uykusu mu?????

sedensen26' Alıntı:
Birtek filtresi yoktu ama artık oda var suyu 28 derecede... uyuyor ama sanki hasta gibi değil... çünkü şekilden şekile giriyoo uyurken eliyle gözünü kapatıyor. Bir bakıyorum ayaklarını kollarını uzatmış başını kollarının arasına almış... ama yemek yemiyo... acaba diyorum kis uykusuna yatıyor, ama suyu 28 derece sabit... böyle kis uykusuna yatabilir m???? Acaba artık doktora gotursem mi????

Şimdi bir yerde okudum kaplumbaganiz eylül gibi tembellesmeye başlıyorsa kis uykusu zamanı gelmiş eemektir. Isiticiyi kapatıp 2 ay ona uyumasi için vakit tanıyın. Zorla yemek yedirmeye çalışmayın... acaba doğru mudur??? Kis uykusu mu?????

kuru alanı ısıtan lambası var mı yoksa uva bir ampul alın. ayak uzatması keyifli olduğunda yaptığı harekettir. ışıktan dolayı rahatsız oluyorsa gözlerini kapatabilir.
kaplumbağalar kışın suyu veya kuru alanı belli bir ısı altına indiğinde kendini kapatarak kış uykusuna yatar. bu aşamada söylendiğine göre kabuktan nefes alır deniliyor. gerek uv lamba gerek su ısıtıcısı kullandığınızda ortam ısısı iyi olursa bunu yapmaz. yem yemediği halde su içinde normalde yaptığı gibi hareket ediyorsa bu bir hastalık başlangıcı da olabilir. özellikle kuru alana çıktığında ağzını belli bir süre içinde sürekli esner gibi açarsa bu akciğer; yanaklarda şişlik olursa kulak; gözlerde biçimsiz bir şişlik olursa göz enfeksiyonuna delalettir.

Evde kış uykusuna yatırmak her zaman risklidir. Yaşı büyük kaplumbağalar dahi uyanamayabiliyor. Zaten su ısısı yüksek ise uykuya yatmaz. Yememesi ya stres yada hastalık olabilir. Gecede kuru alanda duruyor ve uyuyorsa kesinlikle night glo almanız gerekir. Aksi halde üşütecektir. Yem yememe 1 haftayı geçince vitamin takviyesine başlamanız gerekecek.

21Ekmden beri doğru dürüst birşey yemedi... sadece yemiyor ve uyuyor. Sürekli takip ediyorum akciğer enfeksiyonu olsa herhalde diğer belirtileri de görülürdü bu zamana kadar... göz nfeksiyonu yok... kulak enfeksiyonu yok... bir de hem gunes görüyor hemde akvaryumunun üzeri kapalı diye uv lambası herzaman kullanmiyoruz... bugün sabahtan beri suyun dibinde yatiyooo... ben gelince bana bakiyooo ben çıkınca tekrar uyuyooo.. sanırım yarın artık veterinere goturecem.. adanada yaşıyorum bana onereceginiz bir veteriner var mi???

UVB lamba yok. Olması gereken ısıtma lambası var mı? Bu daha da önemli.

Uv var ama akvaryum sürekli gunes aldığı için her zaman kullanmiyoruz... ısıtma lambası var... hemde isitici var 28 dereceye ayarlı

Sadece yemekten kesilmişte olabilir. Yavaş hareket etmesi enerjisini korumak için metabolizmasını yavaşlattığı anlamına gelir. Bu kadar sürede hiç yemek yemediyse bir kaplumbağa vitamini alıp vermenizi öneririm. Vücut direnci toprlansın. Bir ihtimal iştahıda açılabilir.

Geri