Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam sürekli uyuyor,yem yemiyor ve arada ağzını açıp kapatıyor🥺

blackpearlp

Yeni Üye
Herkese iyi akşamlar. Yaklaşık 1 hafta önce minik kırmızı yanaklı su kaplumbağası aldım,ilk zamanlar çok hareketli olmasa da gözleri açıktı ve yüzüyordu. Yaklaşık 1 saat güneşe çıkarıyordum.5dk da karaya çıkarıyordum,karadayken inanılmaz hareketliydi.Ama son zamanlarda hep uyuyor,dokunuyorum kımıldıyor ama asla gözlerini açmıyor,yem yemiyor. Ve arada ağzını açıp kapatıyor ve gözleri şiş gibi geliyor. Ne yapmam gerek? Çok üzülüyorum 🥺 plastik kabın içinde bu arada ve su sıcaklığını ılığa yakın ayarladım.

İyi akşamlar, forumda akciyer enfeksiyonu yazıp aratın, ne yapmanız lazım olduğunu bulursunuz. Yaşadığınız konumda veteriner varsa acilen sabah erken ona götürün.

Ayrıca olduğu kabda su az koyun, hayvan boğulmasın.
inşallah iyileşir 🙏

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvan akciğer enfeksiyonu olmuş. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam ağzına 2 damla damlatın. Açmazsa 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün.

Deep fix reptivit vitamin damla alın. Her gün bir damla ağzına damlatın açmazsa dik tutup ağız çevresine 2 damla sürün.

Isıtma lambası alın. Dışarı çıkarmayın. Akvaryum ve su ısıtıcı alın. Kışa doğru gidiyoruz sistemi bir an önce kurun. Suyuna müdahale etmeyin. Ani ısı değişiklikleri de bünyesini yıpratır.

Bu konuda bilgi lamba hakkında bilgi verdim.

Geri