Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam sürekli uyuyor yemek yemiyor.

Kadim97

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar kaplumbağalarımdan biri neredeyse bütün gün uyuyor ve hiç gözünü açmıyor yemek yemiyor.Şuana kadar bilmediğim için ölüm fanusunda tutuyordum.Şuanda paludaryum için acil para toparlamaya çalışıyorum.Ama beni asıl endişelendiren yemek yememesi, yemeğe tepki bile vermiyor.Şuan sadece pet shopun verdiği kurutulmuş karides veriyordum.Burdan yeni edindiğim bilgiye göre kabuk sertleştirici zararlıymış.2 kaplumbağam içinde turti-clean adlı kabuk jelini kullanıyordum artık kullanmayacağım.sizce bundan dolayımı oldu? ve nasıl yemek yedirebilirim?

Edit tubidik: Konu başlığı içerik ile alakalı olmalıdır.

RE: Kaplumbağamın nesi var?

geçmiş olsun. plastik kapta ısıtıcı kullanamadığınızdan dolayı üşümüş ve hasta olmuş olabilir. Bir veterinerle görüşmeniz iyi olur.

Akciğer enfesiyonu olabilir.Kapluşunuzun gözleri sürekli kapalı mı beyazımsı mı?
Kabuk altında pembeleşme var mı?
Kabukta yumuşama var mı?

paytak' Alıntı:
Akciğer enfesiyonu olabilir.Kapluşunuzun gözleri sürekli kapalı mı beyazımsı mı?
Kabuk altında pembeleşme var mı?
Kabukta yumuşama var mı?

Gözlerini en son bir kere suyunu değiştirirken açtı kapattı tam beyazlaşma denemesede bir değişim var sanırım.Kabuk altında pembeleşme yok ama hafif lekeler var ikisindede.Kabuğu sağlıklı olanınkiyle aynı durumda ancak ikisininde kabuğunun üstünde izler vardı, kabuk koruyucuyla silince geçiyordu çoğu.(artık kullanmayacağım.)

Şimdi yapmanız gerekenler şunlar.

Eczaneden terramycin göz pomadı alın.Bu göz merhemini sabah akşam az miktarda sürün.Petshoplarda bulabileceğiniz biyotortvit vitamin vardır.Ondan alın ve her yemine 2 damla damlatıp yemi öyle verin. Acilen bir ısıtıcı alın ve ısısını 28 dereceye sabtileyin. Muhtemelen akciğer enfeksiyonu olmuş.Akciğer enfeksiyonu ölüm kabında beslenen kaplumbağalar için kaçınılmazdır.

Ve en yakın zamanda bir akvaryum alın biz akvaryuma neler almanız hakkında ve neler yapmanız konuda yardımcı olacağız.

Teşekkür ederim.Akvaryumu en kısa zamanda alacağım mümkünse bu hafta içinde.Yalnız kapluşum yemini yemiyor ve uzun süredir böyle 3-4 gündür bir şey yemiyor yediyse bile ben görmedim.Öteki kapluşum onun yemeğini yiyor çoğunlukla.

paytak' Alıntı:
Şimdi yapmanız gerekenler şunlar.

Eczaneden terramycin göz pomadı alın.Bu göz merhemini sabah akşam az miktarda sürün.Petshoplarda bulabileceğiniz biyotortvit vitamin vardır.Ondan alın ve her yemine 2 damla damlatıp yemi öyle verin. Acilen bir ısıtıcı alın ve ısısını 28 dereceye sabtileyin. Muhtemelen akciğer enfeksiyonu olmuş.Akciğer enfeksiyonu ölüm kabında beslenen kaplumbağalar için kaçınılmazdır.

Ve en yakın zamanda bir akvaryum alın biz akvaryuma neler almanız hakkında ve neler yapmanız konuda yardımcı olacağız.

Tamam işte yukarıda yazanları yapın iyileşecektir.

Petshoptan biyotortvit vitamin bulamadım malesef.Kış uykusuna yatmıştır o filan demişlerdir bu mümkün mü? öteki çok hareketli olduğu için bana öyle gibi gelmedi ayrıca küçük kapluşlar için uyku tehlikeliymiş.
Göz pomadınada birazdan bakacağım.

Petshopta yoksa veterinerde vardır.Ev ortamında bakılan kapluşlar kış uykusuna yatarsa %98 hatta%99 ölüm kaçınılmazdır.Ve bence kış uykusuna yatmamıştır.Dediklerimi kullanın ama kettle su ısıtın şimdilik bir derece ile ölçün 28-30 dereceye geldiğine kapluşların kabına koyun geçici olarak bunu uygulayın.Birde ilaçları alın ve kullanın.
Geçmiş olsun iyi forumlar.

kapluşlar ne yazıkki çok hassalar en ufak şeyden dolayı hastalanabiliyorlar üstelik daha yetişkin değillerse..su ısıtıcınızın yoksa açık ve net konuşalım kaplumbağanız ölecektir. çünkü akciğer enfeksiyonuna çok çabuk yakalanıyorlar ve iyileşmeleri genelde imkansız.
ayrıca yaşam alanının suyunu değiştirirken kaplumbağanızın ceryanda kalmasıda olasıdır,buna dikkat etmelisiniz.
su ısıtıcısı kadar güneşlendikleri alandaki ısıtıcı çok önemli ıslakken kurumaya çıkan kaplumbağa karada ısıtıcı lambanız yoksa hastalığa yakalanacaktır..
Ben bikaç araştırma sonucunda kabuk sertleştiricisi de kullanmıyorum uv lambası varsa gerekli vitaminleri ordan alıyorlar..onun dışında ceryanda bırakmadan onları güneşlendirmeniz (2 saat) kabukları için yeterlidir.Kabuk sertleştiricileri kaplumbağaların gözüne kaçıp gözlerine zarar veriyormuş..
birde akciğer enfeksiyonu geçiren kapluşlar eğer hastalık başındaysa belki tedavi edilebiliyor ancak veterinerlerin kaplumbağa hakkındaki bilgisizliği yüzünden onlara kaldıramayacağı ağır bi iğne yapıp daha erken de ölmelerine sebebiyet verebiliyorlar

YANİ ARKADAŞLAR KAPLUMBAĞANIZA GEREKLİ ORTAMI SAĞLAYAMAYACAKSANIZ LÜTFEN ONLARI ALMAYIN.İYİ BİR ŞEY YAPMAYA ÇALIŞIRKEN ONLARI ÖLDÜREBİLİYORUZ ASLINDA .. :(

EDİT tubidik : fonksiyon enfeksiyon şeklinde düzeltilmiştir.

Şuanda paladaryuma geçtim ve kapluşum koyduktan 1dk. sonra gözünü açtı ve direk suya atladı ve normalde hareketli olandan bile daha fazla yüzüyor. :) yeminide yiyince sorun kalmayacak. :)
Paladaryumumda eksik varmı bu arda bakarmısınız?
Filtre ( dophin FB 1000F)
Isıtıcı (Kenis Aquarium Heater K-366
Kuru alan (kuru alan yüzüyor sorun olurmu?)
Kum

Şu an için iyi fakat kuru alanı sabitlerseniz daha iyi olur.

Gerekli herşey mevcut gibi görünüyor.Bu arada kumu temizlemek çok zor oluyor.Kuru alan tam olarak nasıl?Kaplumbağalar çıkabiliyor mu?

Yüzen bir ada 2 sininde sığabileceği büyüklükte.İlk denemelerinde başardılar çıkmayı.Ama ultraviyole (50watlık) lambadan biraz rahatsız oluyorlar yakın olduğu için su seviyesini biraz azalttım o yüzden.

Bu mesajı buraya değil Teraryum ve Paludaryum bölümüne konu olarak açsanız daha iyi olur.

Cvp: Kaplumbağam sürekli uyuyor yemek yemiyor.

sera reptilin yada JBL aqua kaplumbağa vitamini alıp haftada bir kez yemlere damlatarak verebilirsiniz doğadan edinemediği eksikliği gidermiş olursunuz. Birde mürekkep balığı kemiği alarak kalsiyum desteği sağlayabilirsiniz buda kemik gelişimine faydalıdır bunu da toz haline getirip iki haftada bir kez ıslak yani vitaminli yeme bulayıp direk yemi ağzına uzatarak suya dağılmadan verebilirsiniz

Cvp: Kaplumbağam sürekli uyuyor yemek yemiyor.

yasemin mesaj yazmadan önce tarihine dikkat et 3 senelik konuya cevap yazmışsın kardeşim.:smile::rolleyes:

Geri