Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam sürekli uyuyor :(

beyzz

Bronz 5 Üye
3 aydır 2 tane kaplumbağa besliyoruz biri çok hareketli ama diğeri hiç hareketli değil ilk aldığımız hafta akvaryumdan çıkmaya çalışıyordu çok hareketliydi ama son 1-2 aydır sürekli uyuyor çok hakaretsiz sadece etrafına bakıyor. Bazen uyusun diye bırakıyorum ama gün içinde çok fazla uyuyor kaplumbağam depresyonda olabilir mi ? ;(

Merhabalar ,

Hayvanların kuru alanı , su ısıtıcısı ve ısıtma lambası var mı?

Verdiğiniz yemler neler?

Hayvan hala yem yiyor mu? Eğer yemiyorsa ne kadar süredir yemiyor?

Nefes almada zorlanma , hırıltı ve ciyaklama benzeri ses ya da hareketler yapıyor mu?

Merhaba Su ısıtıcısı ve ısıtma lambası yok ;( 2 kaplumbağamızdan biri hemen yiyor ama diğer kaplumbağa (sürekli uyuyan) yanında biri olunca yemiyor nefes almasında bir sorun yok hırıltı vs sesler yok sadece çok fazla uyuyor
IMG_20241223_164155.jpg
kullandığımız yemde bu

Makbul bir yem değil ama yiyorsa devam edin.

Hayvanlar 5 cm kabuk boyu altıysa ek olarak tropical axolotl yem alın.

Kurutulmuş yemde sera raffy I, tetra, dajana yada tropical markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası zaruri ekipmanlar bunlar olmalı.

Diğer hayvan hasta. Akciğer enfeksiyonu başlangıcında. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 45 derece açıyla tutup ikişer damla ağzına damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun ağız aralığından girsin.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin bakalım yiyecek mi.

Bu konuda lamba hakkında bilgi verdim.

Kurutulmuş yemde sera raffy I, tetra, dajana yada tropical markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Diğer hayvan hasta. Akciğer enfeksiyonu başlangıcında. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 45 derece açıyla tutup ikişer damla ağzına damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun ağız aralığından girsin.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin bakalım yiyecek mi.

Sürekli uyuyan mı akciğer enfeksiyonu olmuş ? Sürekli uyuduğu için nasıl böyle bir kanıya vardın veya başka bir şey olabilir mi bize geldiğinde çok sağlıklıydı daha detaylı bilgi verir misin

Ufak hayvanlar aşırı hareket ile birlikte büyüme aşamasında aşırı enerji harcarlar. Bu da vücutlarının yağ bağlama oranını düşürür. Vücutlarını kontrol etme yetisi henüz gelişmemiştir.

Bununla birlikte su ısıtıcı ve ısıtma lambası olmaması da hayvanın her sudan çıktığında üşümesine neden olur. Yavrular çabuk etkilenir. Akciğer enfeksiyonuna yakalanma olasılığı yüksektir. İleri safhada yavru hayvanlar için bu enfeksiyon ölümcüldür.

İlaca 1 hafta devam edin sonra bakalım bir daha.

Ufak hayvanlar aşırı hareket ile birlikte büyüme aşamasında aşırı enerji harcarlar. Bu da vücutlarının yağ bağlama oranını düşürür. Vücutlarını kontrol etme yetisi henüz gelişmemiştir.

Bununla birlikte su ısıtıcı ve ısıtma lambası olmaması da hayvanın her sudan çıktığında üşümesine neden olur. Yavrular çabuk etkilenir. Akciğer enfeksiyonuna yakalanma olasılığı yüksektir. İleri safhada yavru hayvanlar için bu enfeksiyon ölümcüldür.
Tamam teşekkür ederim. Ben suyunu hemen hemen her gün değiştiriyorum ve suyunu da biraz sıcak koyuyorum ki kış uykusuna uyumasınlar açıkçası akciğer enfeksiyonu cümlesini okuduğum anda gözlerim doldu yarın veterinere götürüp kesin emin olmak istiyorum. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim

Su her gün değişmez. Ani su ısısı değişiklikleri de adaptasyon aşamasında hayvanları yıpratıp hasta eder. Su değişimleri mutlaka emsal sıcaklıkta olmalı.

Sistemi bir an önce kurun ekipmanları tamamlayın.

Hekime götürürken kutu içine hayvanı kurutup koyun. Kutuya kağıt yongaları yada küçük havluyu ikiye katlayıp arasına koyun. Havlunun üst kısmını hayvanın üstüne bırakın sıkı olmasın. Varsa araba ile kaloriferi açıp ısıttıktan sonra götürün hayvan iyice üşütmesin.

Su her gün değişmez. Ani su ısısı değişiklikleri de adaptasyon aşamasında hayvanları yıpratıp hasta eder. Su değişimleri mutlaka emsal sıcaklıkta olmalı.

Sistemi bir an önce kurun ekipmanları tamamlayın.

Hekime götürürken kutu içine hayvanı kurutup koyun. Kutuya kağıt yongaları yada küçük havluyu ikiye katlayıp arasına koyun. Havlunun üst kısmını hayvanın üstüne bırakın sıkı olmasın. Varsa araba ile kaloriferi açıp ısıttıktan sonra götürün hayvan iyice üşütmesin.
Peki yem olarak yumurta akı mı verelim çünkü bugün yemini yememiş :/

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin. Bunlar son nokta yerse devam edin ne kadar yerse bünyesi o kadar kuvvetlenir.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin. Bunlar son nokta yerse devam edin ne kadar yerse bünyesi o kadar kuvvetlenir.
Yumurtanın beyazını verdik şu anda daha yemedi bizde genta göz damlası var o da oluyor mu yoksa sadece sizin dediğiniz gentagut damla mı alınması lazım ? Burada veterinere götüremiyorum maalesef açıkçası yanlış bir şey de yapmak istemiyorum kafam çok karışık :/ umarım sizi de sorularımla boğmuyorumdur

Genta olur. İçerik aynı 0.3 gentamisin içeriyor. Gentamisin geniş spektrumlu antibiyotiktir. Ağızdan da uyguluyoruz.

Genta olur. İçerik aynı 0.3 gentamisin içeriyor. Gentamisin geniş spektrumlu antibiyotiktir. Ağızdan da uyguluyor
IMG-20241224-WA0002.jpg
yanlis olmasın diye atayım dedim. Yumurtayı verdik yumurtayı yedi biraz hareketlendi bu gentayı ağzına doğru sürüp öyle mi yemeğini vereceğim

Genta olur. İçerik aynı 0.3 gentamisin içeriyor. Gentamisin geniş spektrumlu antibiyotiktir. Ağızdan da uyguluyoruz.
Sabah ve akşam olmak üzere gentayı kullandım ama hâlâ yemek yemiyor kendim veriyorum yemiyor başka bir kaba koyup gidiyorum ama geldiğimde hâlâ yemiyor dün yedi ama bugün hâlâ iştahsız bugün kaplumbağam fazla uyumadı diğer zamanlara göre daha enerjik dün ve bugün yumurta verdim yarında kıyma vereceğim başka bir tavsiyeniz var mı?

Deep fix reptivit vitamin damla alın. Bunu 1 hafta boyunca her gün 1 damla ağzına damlatın. Bu iştahını açıp kırgınlığını alır.

Ekipmanları da halledin. İyileşmesi için bunlarda lazım.

Deep fix reptivit vitamin damla alın. Bunu 1 hafta boyunca her gün 1 damla ağzına damlatın. Bu iştahını açıp kırgınlığını alır.

Ekipmanları da halledin. İyileşmesi için bunlarda lazım.
Bu sabah damla kullandım ve size attığım yukarıdaki yemi yemiş durum biraz daha iyi gibi ekipmanları da bir an önce alacağım

Hayvan ilaca cevap vermiş ama tedavi için ekipmanlar da şart.

Geri