Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Sürekli Uyuyor

GZD_ROCK

Yeni Üye
Arkadaşlar iki tane kaplumbağam var.Biri sürekli suda yüzüyo bizi görünce hareketleniyo yemeğini istekli yiyor.Fakat diğeri sürekli uyuyor.Yemek görünce hareketlenmiyor ben tutup yemeğe yöneltiyorum öyle yemeğini yiyor.Sürekli uyuyan kaplumbağam 6 ay önce kalp krizi geçirmişti.Acaba bununla bir alakası var mıdır?

Cvp: Kaplumbağam sürekli uyuyor

Daha önce kalp krizi geçiren bir kaplumbağa duymadım,görmedim bu yüzden bu konuda bir bilgim yok.Ama uyuması,göz rahatsızlığı olabilir yani gözünü açamıyor olabilir.Enfeksiyon kapmışsa uyuyor gibi görülür ve hareketsiz kalır.

Ben de daha önce kalp krizi geçiren bir kaplumbağa duymadım. Ama gözleri enfeksiyon kapmış olabilir. Bir veterinere göstermenizi öneririm.

Kalp krizi? Çok güldüm ya :) Hangi ortam da bakiyorsunuz? Umarım o kapta bakmiyirsunuzdur.

Tabiki akvaryumda besliyorum :) ısıtıcısıda var.Bende kalp krizi olduğuna inanmamıştım ama 6 ay önce oldu.Değişik hareketler yapıyodu aldığım yere sordum büyük ihtimal kalp krizi dedi.

Aynen :) Hiç bir foktan anlamıyorlar maalesef :(

Pet-shopa kalsa kanser filan diycek :D

bende gözlerinde bir sorun olduğunu düşünüyorum.tedavi için sitede araştırma yapın

Dediğim gibi gözlerinde enfeksiyon olabilir. Petshop'un her dediğine de inanmayın. Sürüngenlerden iyi anlayan bir veteriner bulabilirseniz gösterin derim. Birde mümkünse kapluşun resmini koyabilir misiniz? Gözleri kapalı demişsiniz ama ne gibi belirtiler var? Mesela gözlerinde şişlik akıntı falan var mı? Belirtirseniz daha çok yardımcı olabiliriz.

yorumlar için teşekkür ederim :) gözlerinde görünüş olarak bişe yok ama ben yinede pet-shopa gittim durumunu anlattım.Kıştan etkilenmiş olabileceğini söyledi.Sularını sıcak tutmalıymışım.Vitaminlerini çoğalttım.Yemek yemediğini söyledim.Bi kış boyunca yemek yemeseler ölmezlermiş.Hala yemek yemiyor ama gözlerinde bi sıkıntı yok.

Pet-shopa mı gittiniz :) Yapılıcak en son şeyi yapmışsınız. :) Veteriner ile görüşün.

yememeye devam ederse ilk işim veterinere gitmek olacak :)

Devam ederse değil. Acil gitmelisiniz. Her geçen günnilerliycek çünkü. Devam ederse demeyin hemen gidin. ÇÜNKÜ DEVAM EDİCEK :)

pet-shop veterinere götürmeme gerek olmadığını söylemişti ama kaplumbağamında acı çekmesini istemem o yüzden hemen bi veterinere götürmeliyim :)

Ya ben size ne diyorum siz bana hala pet-shop diyorsunuz. Size diyorum en son güvenilcek kişiler onlar. Sakın onlara uymayın. Siz yarın veterinere götürün. Şuan zaten acı çekiyor emin olun.

yarın ilk işim veterinere gitmek olacak

pet-shoplar onlara inanan herkesi çok güzel kandırıyor,sanki eğitim almışlar bu konuda :) Ama pet-shop satandır,hastalığını bilen/tedavi ettiren veterinerdir bunu unutmamakta fayda var :)

Geri