Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Sürekli Uyuyor

Cvp: Kaplumbağam Sürekli Uyuyor

ısıtıcıları bozulmuş :S sularıda soğuk olduğundan kış uykusuna yatmaya çalışıyomuş.Veterinere götürdüm.Yeni ısıtıcı aldım suları şuan normal sıcaklıkta inşallah düzelir :)

Yavru kapluşlar bağışıklık sistemleri zayıf olduğu için kış uykusuna yatarsa bir daha uyanamayabilirler ve ölebilirler. Bu zamana kadar ısıtıcınızın bozulduğunu farketmemeniz tuhaf zaten. Filtre,kuru alan, kuru alan lambası,termometre gibi ekipmanlarınız var mı? Birde akvaryumunuz kaç litre?

Akvaryumunuzda derece yok mu, nasıl anlamadınız bozulduğunu?

Akvaryumda derece yok.Ondan biraz geç farkettim

Selam arkadaşlar.. Benim de 2 su kaplumbagam var.. Yasam sartlari gayet iyi.. Akvaryum+kuru alan+ısıtıcı+filtre+uvb lamba+akvaryum temizligi icin vatozum bile var :) Buyugu gayet saglıklı.. Kucugu ise bu aralar yemek yemiyor surekli uyuyor.. Gozlerinde mi bi problem var anlamadim.. suyun altinda gayet saglıklı gozukuyor ama butun gununu kuru alanda geciriyor.. Bu arada kucuk kaplumbagamın boyutu 1 tl den cok az daha buyuk.. aldıgımdan beri buyumedi.. acaba hasta mi ? hastaysa hastaligi nedir ? yardimci olabilecek arkadaslara simdiden tesekkur ediyorum..

Küçük olanı ne kadar süredir besliyorsunuz. Aldığınızdan beri sürekli yem yedi mi ? Büyümeme yetersiz bakım koşullarından kaynaklanır. Kaplumbağanız yorgun düşmüş olabilir veya hastalık başlangıcı olabilir. Hastalık sağlık bölümünde akciğer enfeksiyonu bölümünü incelemenizi tavsiye ederim.

2 sini de 15 araliktan beri besliyorum.. Daha once yiyordu fakat bu son 1 hafta ne kuru alandan yuzmeye iniyor ne de yem yiyor.. hastalik bolumune goz atıcam tesekkur ederim..

Akciger enfeksiyonuna baktim.. Kabugunun altinda bi pembelesme yok.. akvaryumum biraz derin galiba o yuzden yoruldu.. bi de gecen gezdirirken dustu onun sokunda da olabilir mi ? Simdi farkettigim biseyi de ekliyim.. Gozlerini acıp kapamasında bi sorun yok ama bana capak varmıs gıbı geldı.. Mıkrop kapmıs olabilir mi ?

merhaba arkadaşlar konu açıkken sormak istedim.. benimde bir kapluşum sürekli uyuyor yem yemesi canavar gibi yüzüşü filan gayet normal ama ilk fırsatta vuruyor kafayı harıl hurul uyuyor :D resimleri yükledim sizce bir sorun varmı yoksa canı sıkkın ?

http://e1206.hizliresim.com/y/y/919g9.jpg

http://e1206.hizliresim.com/y/y/919lu.jpg

http://e1206.hizliresim.com/y/y/919nj.jpg

akvaryum 50 lt 3 kapluş var ısıtıcı yok çünkü çok sıcak su şuan 30+ derece filtre su temizligi çok iyi durumda..

Geri