Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

KAPLUMBAGAM SUYU ÇOK PİS

Beyzaaklnnc

Yeni Üye
Merhaba yaklaşık 4 senedir kırmızı yanaklısu kaplumbağa var ismi hayri onu çok seviyorum ona en iyi şartlarda bakmaya çalışıyorum alanım yettiğince bir akvaryum yaptırdım onda kalıyor gayet mutlu bir kaplumbağa aslında ilk başta ölüm kabı denilen kaplarda bakıyordum ama araştırıp buradan da bilgi edindikçe gereken ekipmanları sağladım. hayri sürekli su temizleme filtresini kırıyor kafa atıyor onu isirmak istiyor hayri zaten hep yaramaz bir hayvandı küçükken de böyleydi bir türlü filtre dayanmıyor şimdi fotoğraf bırakacağım şuanki suyu 1 haftalık su ve çok kirletiyor filtre çalışıyor hergün kontrol edıyorum ama mutlaka bozmuş oluyor hayriye dayanabilecek bu akvaryumuda temizlicek bir filtre önerirmisiniz ? En azından her hafta su değiştirmek zorunda kalmam çünkü beni çok yoruyor. Birde lamba almak istiyorum aslında masa lambası aldım , burda önerilen lambadanda almıştım ama o patladı bana lamba linkide atarmısınız şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG_3124.jpeg
    IMG_3124.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 30
  • IMG_3122.jpeg
    IMG_3122.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 30
  • IMG_3121.jpeg
    IMG_3121.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 31
merhaba konuyla alakasiz ama fotografta hayrinin boyutu anlasilmiyo da olabilir benimki 1 bucuk yasinda hayri gibi gozukuyo normal mi

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvan yaşına göre uygun boylarda.

Hayvan büyük su oranı ise az bu da kirlenme süresini düşürüyor. En az 25 cm derinlikte su olmalı.

Akvaryumun ölçüsü nedir?

En boy iyi ama derinlik az. Akvaryum üstü kuru alan gerekiyor. Yalnız rampa payı uzun boy 75 cm olduğu için inecek pay kalmayacak. Onun için kuru alan akvaryum dışında sehpa yada kitap yığını gibi birşeyin üstünde durmalı sadece rampa akvaryum içinde olmalı. Bu şekilde kaçış boşluğu ile birlikte düşünürsek suyu 25-26 cm kadar yükseltme olanağı olur.

Hayvan 17 cm kabuk boyunda hiçbir iç filtre oluşacak kirliliğe çare olmayacak. Dış filtre lazım. Buna rağmen su oranı az. En iyi malzemelerle bile 1 ayı bulmadan kirlenecektir. Zaten ara geçişli akvaryumlar için maliyeti yüzünden önermiyorum. Çöp oluyor.

Ömürlük akvaryuma geçmeniz gerekiyor. 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum olacak. Buna uygun kaliteli ekipman olarak ısıtıcıda jbl protemp 200 watt, tetra ex 1000 plus dış filtre, sobo 808c köşe filtre öneririm.

Hayvan sürtünme amaçlı değil de filtreyi akvaryumdan çıkarmak için uğraşıyorsa bu akvaryumu genişletmek istemesindendir. Ki bu da ömürlük akvaryuma geçme sebebi.

Kuru alan örnekleri burada mevcut.

Şöyle şu anda yeni bir akvaryuma geçemem çünkü alanım yok Hayri’nin filtre öyle davranmasının sebebi de çalışıyorken bunu yapıyor filtre çalışmıyorken bu hareketleri yapmıyor sanırım sesten rahatsız oluyor bana şu an kullandığım bu akvaryum için iyi bir filtre iç dış neyse artık önerir misiniz ve lamba

En boy iyi ama derinlik az. Akvaryum üstü kuru alan gerekiyor. Yalnız rampa payı uzun boy 75 cm olduğu için inecek pay kalmayacak. Onun için kuru alan akvaryum dışında sehpa yada kitap yığını gibi birşeyin üstünde durmalı sadece rampa akvaryum içinde olmalı. Bu şekilde kaçış boşluğu ile birlikte düşünürsek suyu 25-26 cm kadar yükseltme olanağı olur.

Hayvan 17 cm kabuk boyunda hiçbir iç filtre oluşacak kirliliğe çare olmayacak. Dış filtre lazım. Buna rağmen su oranı az. En iyi malzemelerle bile 1 ayı bulmadan kirlenecektir. Zaten ara geçişli akvaryumlar için maliyeti yüzünden önermiyorum. Çöp oluyor.

Ömürlük akvaryuma geçmeniz gerekiyor. 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum olacak. Buna uygun kaliteli ekipman olarak ısıtıcıda jbl protemp 200 watt, tetra ex 1000 plus dış filtre, sobo 808c köşe filtre öneririm.

Hayvan sürtünme amaçlı değil de filtreyi akvaryumdan çıkarmak için uğraşıyorsa bu akvaryumu genişletmek istemesindendir. Ki bu da ömürlük akvaryuma geçme sebebi.

Kuru alan örnekleri burada mevcut.
Şöyle şu anda yeni bir akvaryuma geçemem çünkü alanım yok Hayri’nin filtre öyle davranmasının sebebi de çalışıyorken bunu yapıyor filtre çalışmıyorken bu hareketleri yapmıyor sanırım sesten rahatsız oluyor bana şu an kullandığım bu akvaryum için iyi bir filtre iç dış neyse artık önerir misiniz ve lamba

Dış filtre en az 3 sepetli olmak üzere 700-800 lt/h debili bir şey olsun. Pahalıya gerek yok. İdareten birşey alın. İkinci elde bakabilirsiniz. Filtre üstünde musluk olanlar tercih sebebi. Bu temizlerken kolaylık sağlıyor.

İçfiltre iş görmez. Hayvan büyük su az.

Geri