Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam taş yemeye çalışıyor

crazygörl

Yeni Üye
yardım eder misiniz? kaplumbağam 1 tl den biraz daha büyük ve taş yemeğe çalışıyor sanırım bu normalmiş fakat benim taşlarım yenmek için biraz tehlikeli daha yeni aldım ve famus alamadım onun yerine plastik kaplardan ve yanına verilen küçük taşlardan aldım şimdi onları yemeye çalışıyor boğazında kalır mı yemeli mi?[/size][/font]

Taşları hemen çıkarıp atmalı. Boğazında yada sindirim sisteminde tıkanıp kalabilir. Taban ya boş olsun yada ince silis kum.

Birde zaten fanus alınmamalı. Akvaryum kurulmalı. Isıtıcı, filtre, kuru alan ve ısıtma lambası şart. Bu konu ilk fırsatta okumalı.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Cvp: kaplumbağam taş yemeye çalışıyor

foruma hoş geldin beyza dip için 0.7 mm kalınlığında silis kum alacaksın.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13104&ad=vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm
hayvana hangi yemleri veriyorsun ve kaç tane. yem algısıyla veya yosunlanma oluştuysa yiyor olabilir.

Konuyu okuduktan sonra akla takılan sorularda yardımcı oluruz. Şartları hızlıca düzeltmeli.

teşekkür ederim yem olarak tetra reptomin veriyorum

teşekkür ederim :133:

Tek o yem olmaz. En azından yanına sera raffy I ve raffy p de alınmalı. Raffy p içerisindeki kırmızı mineral yemlerde verilmeli. Sera mineral yemde var ayrıca ama o yemin en ufak boyu uçyani 100 lük yok. Tek başına bu minik bitiremez. Bu iki yemi de alınca haftalık program şu:
1. Gün: sera raffy p
2. Gün: sera raffy I
3. Gün: tetra reptomin
4. Gün: sera raffy p içerisindeki kırmızı yani mineral yemler
5. Gün: sera raffy p
6. Gün: sera raffy I
7. Gün: tetra reptomin
Bunları günlük iki öğünde sabah ve akşam üzeri ve toplam günlük yem miktarı kafa hacmi olarak vermeli.

Ancak dediğim gibi verdiğim linkteki bakım kılavuzunu okuduktan sonra sistemi kurmak için gerekenleri danışabilirsin. Bu hayvanlar soğuk suda hasa olurlar, metabolizmaları yavaşlar vs bir çok şey orada yazıyor.

teşekkürler fakat tetra yem zaten kafası kadar yani onu ikiye bölüpte vermeliyim değil mi?

ağzına sığacak kadar parçalara ayır. hayvan ufak fazla zorlanmasın. diğer yemlerden de al bu yemler içerik bakımından gelişmesi için gerekli.

Şimdi Cem in dediği gibi ikiye kırıp ver ki gene uğraşacaktır. 3,5-4 cm olunca kabuk boyu yemi bütün ver. Biraz uğraşır ama bu tırnak ve çene kası gelişimi için faydalı.

Isı konuları çok önemli. Bahsettiğim konuyu okuduktan sonra ne yapacağını tasarlamalısın ve hafta sonu ısı şartları uygun bir sistem kurmalısın. Bu sebeple bize danışmayı ihmal etme. Bir çok arkadaş pet shopların yanlış yönlendirmesi sonucu uygun olmayan ekipmanla dönmüştür.
Sistemi kurmazsan hayvan yemden kesilir, hasta olur, veteriner ve tedavi ile uğraşırsın. Sonunda da aynı eksik devam ederse eziyetli bir ölüm olur.

Geri