Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam taşa sürtünüyor

Mehto

Yeni Üye
Kaplumbağam alt kabuğunu kuru alandaki taşa sürtmeye başladı kabuğuna zarar verir mi ? Normalde hiç böyle yapmazdı. Ayrıca suyun içine girdiğinde değişik hareketler yapmaya başladı. Neden böyle değişik davranıyor olabilir?

Ekli dosyalar

• IMG_20250320_174836_481.jpg
    IMG_20250320_174836_481.jpg
    156.8 KB · Görüntüleme: 9
Kaplumbağalar büyüdükçe alttan yeni plakalar oluşur eskiler yükselir ve zamanla açılıp atılır. Bu süreç kabukta kaşıntı yapar.

Hayvan bir yerlere sürtünerek hem kaşınır hemde plakaların açılıp atılmasını sağlar.

Bunun için mango yada mopani kökü kullanırız. Hayvan altına girip poposunu sallayarak kaşınır. Buna twerk deriz.

Altbağasında da aynı şekilde işler. Hayvan sürtünüyorsa alttaki plakalar kaşıntı yapıyordur.

Ufak çizikler oluşabilir. Ama bu sorun teşkil etmez. Çizilenler atılır alttan temiz plaka gelir.

Kabuk boyu kaç cm idi?

Lamba vardı değil mi?

Kabuk boyu 14cm. Lambaları yeni sipariş verdim. Filtre ve ısıtıcı mevcut, dış filtre malzemelerini aldık kendimiz yapacağız. Silis kum bulamadım. Dediğiniz gibi yemlerini çeşitlendirdim. En kısa zamanda ideal koşulları sağlayacağım. Tam da dediğiniz gibi hareketler yapıyor. Ben çiftleşme zamanı gelmiş olabilir diye düşünüyordum.

Kabuk boyu uygun. 10-15 cm ende, 30-35 cm boyda düz yere konunca altında boşluk kalacak biçimde fazla ağır olmayan düzce mopani yada mango kökü alın.

Kum Atakan petshopta var.

Geri