Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam taşı ısırmaya calısıyor :S

sulo43

Altın 1 Üye
dun aksam masamda calısıyordum bi gıcırtı sesı duydum. pek aldırıs etmedım kesılmedi... arkama dondum bı baktım. kaplumbağam taşı kemırmeye calısıyor. yanıan sokulamadım kuru alandakı tasla bogusuyordu. yanı ustune cıktıgı tası ısırmaya calısıyordu. yanına sokulursam suya gireceğinden uzakdan ızlemekle kaldım. bazı hayvanalr vıtamın eksıklıgınden bu tarz seyler yapar amabi anlama veremedim. vitamınlerını tma werıyorum :S ayrıca bunu yapan kaplumbağanın ust kabugunda beyaz noktalarr var. 2 yerde mercımek kadar beyazlıklar var

Bisy olmaz bence benimkilerde yapıyor :) deniz kabuklarını ısırmaya calisiyolar :)

Cvp: kaplumbağam taşı ısırmaya calısıyor :S

ya taş yenı koyulmus olsa anlıcam tanımaya calısıyo dıyede :D aylardır ustunde uyudugu taş :D

Ne yaptıkları bellli olmuyo benimde öyle dedim ya gelelden beri bildigi deniz kabugu hala tanıyamadı ısıriyo :) keratalar

D: :D

Belki taşın yeri artık rahatsı etmiştir. Biraz kenara al gece, bakalım yarında boğuşacakmı.

abi kıpırdatmaya ımkan yok :) bnm ımzada var bak foto orada gorebılırsın. tepede beyaz taş var ya büyük. kuru alanın üstünde. o taşı kemırıyo :D

Oda olabilir belki kendine düzen kuruyor dizayn yapiyorda olabilir :)

süleyman, hayvana yeşillik veya kalsiyum içerikli bir şey veriyor musun. mürekkep kemiği, calcil veya raffy mineral gibi. taş, suda olsa üzerindeki yosunları yemek için kemirir bu şekilde yeşilliği ihtiyacı olduğu anlaşılır. ama kuru alanda ve beyaz demen bana kalsiyum eksikliği olduğunu düşündürdü. o taşı alıp suya koy bakalım aynı tepkiyi verecek mi ?

yeşillik vermıyorum abi. gammarum tetr reptomın ve turttle stick kullanıyorum. onceden her yemlemede murekkep balıgı kemıgı verıyordum ama artık bıraktım sadece haftada 1 yapıyorum bunu. yemı toza batırıyorum oyle werıyorum. aynı zamanda camlarıda ısırmaya calısıyo dun aksam farkettım :S

yeşilliğe başla marul veya kıvırcık körpesiyle. bitki yeme isteği bu şekilde gün yüzüne çıkıyor.

son zamanlarda yapmıyor artık ama ? vereyımmı yınede

Geri