Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam tekrar akvaryumdan kaçtı

bk6912

Gümüş 2 Üye
yine kaçtı ve bu sefer bulamıyorum evi didik didik ettim su koydum akvaryumun olduğu odaya vs. vs. tık yok, ne öneriyosunuz ? :( evde bi yerde ölüp gidicek ona yanıyorum

RE: yine kaçtı :(

Çok dikkatli yürüyün evde ve aramaktan vazgeçmeyin.

Bir şekilde suya çıkacaktır. Özellikle gece yer değiştirebilir. Tetikte olmalı.

Bir ara benimki de sürekli kaçıyordu birkaç yere yem ve su koy Emre abinin dediği gibi dikkatli yürüyün bide sana tavsiyem evde bir süre sessizlikte sesleri dinle ben bir keresinde hiç bulamayacağım diye düşünürken küçük bir ses duydum ordan bulmuştum

Kactigi yeri bulup onlem almali bikere kactigi yerden hep kacar

Cvp: yine kaçtı :(

çok üzüldümm :( karanlık yerlere,koltuk altına vb. yerlere bak yada oraya yem koy gelirr

kapıları açıp kaparken yavaş yapın. altında kalmasın. berk bu kaçtığı yeri bul, önlem al. bunu öğrendikten sonra hep yapacaktır. hava malum soğuk sıcak yer arayacaktır. kalorifer altlarına bakmayı unutma. suları da çay tabağında kalorifer altlarına koy. en azından suya geldiğinde sıcağı hissedeceği için orada durma ihtimali var.

ben böyle bir olasılığı düşünerek yem vermeden önce kutusunu sallayıp yem seslerini duymalarını sağlıyorum. olur da kaçarlarsa belki bu sese gelirler umudu olsun.

Panik yapmayın. Haftalarca aç ve susuz yaşayabilirler. Umarım çabuk bulursunuz.

hergün elimde lambayla heryere bakıyorum ilk kaçtığında bulduğum yere bakıyorum yok ezilme gibi durumlar dışında ölüceğini sanmıyorum ama hastalanıcak diye korkuyorum.. tozdan topraktan bi hastalık çıkarmı arkadaşlar ne diyosunuz ?

Sen aramaya devam et. Bulunca akvaryum suyundan bir kaba bolca alıp iyice yüzmesini sağla. Toz vs o suya dağılsın. Hayvanıda iyice kontrol edersin yara vs varmı diye. Umarım çıkar ortaya yakında.

Geri