Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağam tıslıyoo

tubagul

Bronz 5 Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
31
ya dün bi kaplumbağa aldım.ama baya büyük. ve birini gördüğünde hep tıslıyo :S neden olabilir ?
 
korktuğundan ya da kendini savunmak seni korkutmak için olabilir. kediler falan da yapar ya.benim ki de elime alınca ya da dışardayken ani bi hareket ses vs. olduğunda bu sesi çıkarıyor.
 
Peki herhangi bi saldırı yaparmı ? bide büyük oldugu için ısırmasndan korkuorm
 
benim kapluşun kabuk boyu 25-26cm civarı. kendisi her korktuğunda tıslar ama daha elimi falan ıssırmışlığı yok. Tabi belli olmaz. ne kadar saldırgan olabileceklerini bilmiyorum. Sen dikkat et yine de eline almamaya çalış. ya da elini kafasına doğru tutma, elinden beslemeye çalışma. Kapluşumu alalı 1 yıl oldu hala kendi kapluşum için bile evet bu ıssırmaz diyemem. yanlışlıkla bile olsa sonuçları kötü olabilir.
 
evet genelde korktuklarından tıslıyorlar büyükse valla ısırır. dikkatli olun :)
 
küçüğün ıssırması bile can yakıyor büyüğü düşünemiyorum
 
Kabuk yumuşaması

arkadaşlar, tosbiğimin kabuğu çok yumuşamış. şöyle bir araştırdım D vitamini eksikliği yazıyo. hangi ilacı kullanmalıyım ve ne yapmalıyım.tşk
 
Tropical Repto Tabin önerebilirim.
Alt kabukda pembeleşme
Kuru alanda gerektiğinden fazla durma vb...
Bu belirtilerde varmı ?
 
suyuna ve yemine devit-3 damlatıyorum. ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
alt kabukta pembeleşme yok.
 
kaplumbağalar ısırır ama bazıları acıtmaz bazıları koparmaya çalıştığı için acıtır :) benim kapluşlar öyle.mesela fizik elimi abartmıyorum kanatmıştı oda çok acıkınca yapıyo sen çok aç bırakma yeter :D
 
Büyük kaplumbağalar korkudan bu tür sesler çıkarabilir. Hele de seni tanımıyorsa ısırma olayını da gerçekleştirebilirler. Biraz alışmasını bekle. Eğer uygun koşulları sağlamadıysan gerçekten agresif olduklarını da görebilirsin.
 
Zamanla geçmeye bilirde. Benim bir kaplumbagam vardi oldukca korkakti 8 ay sonra ancak elimden yemeye cesaret edebildi, ben odaya girerken kuru alandan inmedi. Fakat elime aldigimda halen onun en büyük düsmani olup tisliyordu. Baze kaplumbagalar hiç bir zaman güvenemiyor, sorun yapmadim zaten gereksiz yere almiyordum elime ki Leyla bile ara sira yapiyordu o köpek gibi olmustu git dedigimde gidip gel dedigimde geliyordu.
 
Geri
Üst