Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Ve Tatil

ScampSoul

Gümüş 5 Üye
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
124
Yaz mevsimindee olduğumuz icin ailem ve ben hem akrabaları ziyaret edip hemde tatil yapmıs olucaz.Her sey güzel ama kapluşumu napıcam?
Kopşuya vereyim desem koskocaman akvaryum. Nasıl verim?
Çarşamba gün yola çıkıp p.tesi gelecez kaplumbağamı acta bırakamam
Mesela 1 saatlık yol gidip biyerde kalıcaz yolda sorun olmıcak ama ne yapıcam fikirleriniz neler ?
Bİrde hızlı olsursnız 2 günüm var düsünmek icin :(
 
Balıklar için yemleme makineleri var mesela. Onlardan alıp ne zaman kaç ten yem atacağını ayarlayabilrsiniz... Ama kaplumbağa elinize feci hâlde alışmışsa suya veya kuru alana düşen yemi görmeyedebilir. Veya veterinere verebilirsiniz geçici bir süre.. Kapluşunuz büyük ve sağlam ise 5 gün büyük bir leğende bakabilirsiniz.. Tatile gideceğiniz yer özellikle sıcak bir yerse çok fazla sorun olacağını zannetmiyorum... Ya da çok güvendiğiniz bir komşu ya da akrabanıza ev anahtarı verebilirsiniz... Her gün bir kez girip yemler kaplumbağayı
 
Heralde öyle olacakta sizin kaplumbağanızda cok bütükmüs yha kac santim:?
 
Akvaryumu ve diğer ekipmanları da gittiğiniz yere götürme gibi bir imkanınız yoksa kesinlikle kaplumbağalarınızı yanınızda götürmeyin. Bir veterinere ve ya arkadaşınıza bırakabilir ya da komşunuzdan siz yokken yemlerini verip gerekli bakımlarını yapmasını rica edebilirsiniz.
 
bizde tatile gidiceğimizde komşumuzynı zamanda bırakıyorum arkadaşım tabii bırakılan kişinin ilk önce güwenilir olması lazım...:)
 
su perisi' Alıntı:
bizde tatile gidiceğimizde komşumuzynı zamanda bırakıyorum arkadaşım tabii bırakılan kişinin ilk önce güwenilir olması lazım...:)
Güvenilir bir kenara kaplumbagalardan anlamasi gerekir, mesela hasta oldugunda veterinere götürmeli yemini dogru zamanda dogru miktari vermeli, hareketinden ne demek istedigini anlamali. Eger bunu bilmiyorsa bir kisi birakmam ona nekadar güvenilir olursa olsun önce ders veririm imtihan ederim ondan sonra :D ama yine içim rahat olmaz. Ben babama ve anneme bile güvenemedim üretici arkadasa birakacaktim.
 
ScampSoul' Alıntı:
Heralde öyle olacakta sizin kaplumbağanızda cok bütükmüs yha kac santim:?

Yok o benim değil, imzama bakarsanız anlayacaksınız. o tepki için...Plastik kaba karşı
 
xD Cok Güzel Olmus bende aynen size katılıyorum.Paladaryumu alınca kapluş cok cabuk büyüyor xD
 
Geri
Üst