Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam yem değil parmağıma odaklı

asilce64

Bronz 4 Üye
Merhaba

kaplumbağama yem vermekte hep zorluk çekiyorum önündeki yemi ısırmayıp hep elimi ısırıyor yemi elimle veriyorum.Yem dışında ne görse ısırıyor zaten:smile:
Görme sorunu falan yok uzaktan beni görünce akvaryumun camına yapışıyor:smile:
Bir tane daha kaplumbağam var o direk yiyor hiç uğraştırmadan
Geçende iç filtrenin aralığına sıkıştırmış alt çenesini fark etmeseydim az daha boğuluyodu kapluşcuk:'( yani ne geldiyse başına çenesinden geliyo:smile:
Bu bi hastalık felan mı yoksa başka bir şey mi anlamış deyilim:ff:

Cvp: Kaplumbağam

Gayet normal hepimiz bu dertten muzdaripiz, kosullariniz dogru sanirim, isterseniz bir fotograf atin birsey varsa eklenecek yardimci olmaya calisalim
Diger konuda yazdiginiza istinaden hayvanin kabuk boyu ve yemlerini soylerseniz program yapabilirim

Kabuk boyları 5 cm
yemlerim:
sera raffy I
reptomin
JBL Calcil
JBL NOVO Color (aslında balık yemi ama arada veriyorum severek yiyorlar)
JBL CLASSİC
Turtle stick'de var ama pek kullanmıyorum
Cevabınız için teşekkürler:133:

asiye bu hayvanlar yeme değil parmağa odaklanırlar. elide yem olmasa da yine ısırırlar şu anda ufaklar büyüyünce esas ısırmalar beter oluyor.

hayvanlara sabah- akşam iki öğün olmak üzere günlük kafa hacmi kadar yem vereceksin.

balık yemini verme içinde zararlı bir şey olabilir. kaplumbağa ve balıklar farklı canlılar. kendilerine özgü menüleri var. calcil için boy ufak 6 cm kabuk boyuna gelince vermeye başlarsın. bunu haftada bir gün vererek bitirmeye çalış. bir de sera raffy P alacaksın. turtle stick yemi de haftada bir verir eritip bitirirsin. son kullanma tarihi biteni çöpe at. jbl classic yem hangisi ?

birde kabuk jeli kullanıyorsan onu çöpe at o zararlıdır. program işini alisarpa bırakıyorum.

foruma hoş geldin.

RE: Kaplumbağam

Guzel paslamissin bana abi :)
Jbl classic sanirim gammarus ona gore program yapayim

Pazartesi: raffy i
Sali: reptomin
Carsamba: jbl gammarus
Persembe: raffy p deki kirmizi mineral yemler
Cuma: tyrtle sticks
Cumartesi: raffy i
Pazar: raffy p

Calcil le mineral hayvan yiyebiliorsa 6 cm den sonra her haft donusumlu kullanirsiniz

Hos geldiniz foruma

Asiye foruma hoşgeldin Uşak'tan birini görmek güzel :)

RE: Kaplumbağam

Jbl klasik şu karışık olan yem bence. Ek yemi neden fazla yazdın Ali Sarp?

Neden fazla derken abi ? 3/7 oranda verdim

Zaten yavrulara bu oranda tetra gammarus veriyoruz bence 5 cm hayvana uygun

Cvp: Kaplumbağam yem değil parmağıma odaklı

Yavruda ben 2 gün yazıyorum, sen 3 güb vermişsin. Hayvanda 5 cm, hani 3 cm olsa 5 cm olana kadar biraz daha takviye olurda belki bence 2 gün iyi olur.

Acikcasi protein oranlarida tetradan dusuk diye boyle yaptim ben, cem abi sen ne diyorsun ?

bence tarihlerine baksın son kullanma tarihleri yakınsa eritmeye bakıp sonra teke indirsin. zaten iki öğün verileceğine göre her gün tek yem değilde her öğün için bölümleme yapılırsa düzen dengeye gelir. gereksiz olanlarda aradan çıkmış olur.

şimdi 3 gün olsa 6 öğün kurutulmuş olacak. değişik günlerde 4 öğün yeterli olur.

Kabuk jeli kullanmıyorum Devit3 kullanıyorum onun yerine
JBL CLASSIC dediğim şey gammarus resmini atamadım kusura bakmayın:)
Hoşbulduk:))
Program için teşekkürler

benim yemlerim raffy I ve raffy P. Kaplumbağalarım yaklaşık olarak 6 cm ler. vitamin de dahil olmak üzere neler alıyım??? ayrıca kabukta incelme görülüyor bir de piramitleşme. Bu sorunlar içinde almam gereken vitamin, yem vs tarzında bir şey var mı şimdiden teşekkürler ==))

Diğer konuda yazdım. Agil, reptomin, sera minerali de ekle bunlara içinde kalsiyum var. Raffy I'yı bir ay kullanmayacaksın.

Geri