Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam yem yemiyor hareket etmiyor?

alpago34

Yeni Üye
[size=large] Merhaba herkese.2 tane kaplumbağa beslıyorum. biri 2 gundur hiç haraket etmıyor. yemıyor ve ellediğimde agzını acıp kapatıyor. haraketsiz duruyor devamlı. 2 gun öncesine kadar hiperaktif ti. çok iyiydi. bugun kardesim öldu diye bahceye goturmuş. sonra gidip aldım getırdım aynı sekılde duruyor. Ne yapacağım ben :(:59::59::59:

Cvp: Kaplumbağam yem yemiyor hareket etmiyor?

Kaplumbağanız maalesef ileri akciğer enfeksiyonu olmuş forumda akciğer enfeksiyonu tedavisini bulabilirsiniz.

Öncelikle geçmiş olsun.

-Akvaryum
-Isıtıcı
-Fitre
-Kuru alan
-Kuru alanı ısıtma lambası

Bu ekipmanlarınız var mı ?

Melih bey yanlış bilgilendirme yapmayın lütfen! akciğer enfeksiyonu ile ilgili çok fazla belirti yok ve siz aşırı derece demişsiniz.Akciğer enfeksiyonu belirtileri:

-Sürekli kuru alanda kalma
_Yan yüzme
-Suda batamama
-Hapşırma
-Kuru alanda zor nefes alıyor gibi ağzını açıp kapama

Akciğer enfeksiyonu olduğunu nerden çıkarıyorsunuz acaba ?

Kaplumbağanızı kaç yıldır besliyorsunuz?Tüm ekipmanlarınız var mı?Isıtıcı falan yoksa su soğuk olduğundan hareketsiz olabilir.

Muhtemelen kış uykusu moduna girmiştir. Isıtıcınızı 28dereceye ayarlayın, kuru alan üzerinde ısı lambanız yoksa edinin. Ekipmanlarınız tamam mı acaba?

sercan159' Alıntı:
Öncelikle geçmiş olsun.

-Akvaryum
-Isıtıcı
-Fitre
-Kuru alan

Melih bey yanlış bilgilendirme yapmayın lütfen! akciğer enfeksiyonu ile ilgili çok fazla belirti yok ve siz aşırı derece demişsiniz.Akciğer enfeksiyonu belirtileri:

_Yan yüzme
-Suda batamama
-Hapşırma

Ben yanlış bilgilendirme yapmıyorum! ben bu hastalıktan kaplumbağamı kaybettim neyin ne olduğunu biliyorum.Evet ileri veya orta derece ağzını açıp kapatıyor hareket etmiyor Ve YEM yemiyor diğer belirtilerde kaplumbağada olduğu düşüncesindeyim çünkü konuyu açan arkadaş hastalığı bilmediğinden sadece ağzını açıp kapadığını hareketsiz kaldığını ve yem yemediğini söylüyor ağzını açıp kapama var ise bilinki akciğer enfeksiyonudur ancak başlangıçta olma ihtimali var siz suyu 30 dereceye çıkarın ve belirtilerin hangileri var bize söyleyin hafif enfeksiyon ise 30 derecede geçebilir.

KillerPrince' Alıntı:
sercan159' Alıntı:
Öncelikle geçmiş olsun.

-Akvaryum
-Isıtıcı
-Fitre
-Kuru alan

_Yan yüzme
-Suda batamama
-Hapşırma

Ben yanlış bilgilendirme yapmıyorum! ben bu hastalıktan kaplumbağamı kaybettim neyin ne olduğunu biliyorum.Evet ileri veya orta derece ağzını açıp kapatıyor hareket etmiyor Ve YEM yemiyor diğer belirtilerde kaplumbağada olduğu düşüncesindeyim çünkü konuyu açan arkadaş hastalığı bilmediğinden sadece ağzını açıp kapadığını hareketsiz kaldığını ve yem yemediğini söylüyor ağzını açıp kapama var ise bilinki akciğer enfeksiyonudur ancak başlangıçta olma ihtimali var siz suyu 30 dereceye çıkarın ve belirtilerin hangileri var bize söyleyin hafif enfeksiyon ise 30 derecede geçebilir.

Bakın ama diyor ki ben dokununca diyor.Birde sürekli kuru alanda demiyor.

merhaba arkadaşlar. suya giridğinde cıkmaya calır gibi yapıyor ama hiç halı yok haraket etmeye. malesef ki hiçbir ekipmanım yok :(( yarın gidip hemen temın edeceğim. ama suan ki durumu coook kötü inanırmısınız için parçalanıyor görunce onu öyle. 2 gun önce sapsuruyordu. dun itibariyle haraket etmıyor ellerını ayaklarını salıyor gözlerı baygın baygın bakıyor. elime alınca haraket ediyor yavas sekılde. agzını acıp kapatıyor

Sürekli kuru alandamı duruyor ve suda batamıyor olabilirmi bir an önce ekipmanları almanız gerekir kaplumbağanız akciğer enfeksiyonu olmuş olma ihtimali cok yüksek.

alpago34' Alıntı:
merhaba arkadaşlar. suya giridğinde cıkmaya calır gibi yapıyor ama hiç halı yok haraket etmeye. malesef ki hiçbir ekipmanım yok :(( yarın gidip hemen temın edeceğim. ama suan ki durumu coook kötü inanırmısınız için parçalanıyor görunce onu öyle. 2 gun önce sapsuruyordu. dun itibariyle haraket etmıyor ellerını ayaklarını salıyor gözlerı baygın baygın bakıyor. elime alınca haraket ediyor yavas sekılde. agzını acıp kapatıyor

Söylemiş olduklarınız akciğer enfeksyonunun belirtisi.
Hastalık hakkında bilgi ve tedavi yöntemi için bu konuyu inceleyin
mailto:/forum/Konu-akciger-enfeksiyonu-respiratory-infection.html

Geçmiş olsun

Suda batıyorsa akciğer enfeksiyonu olmayada bilir ama bence suyun soğuk olduğundan kaynaklanıyor.

Bir an önce ekipmanlarınızı temin edip ilaç tedavisine baslayın. İmkanınız varsa kaplumbagalardan anlayan bir veterinere götürün

ısıtıcını ilk fırsatta al,hastalığın kaynağı yeterli ve düzenli sıcaklıkta bulunmaması

sercan159' Alıntı:
Suda batıyorsa akciğer enfeksiyonu olmayada bilir ama bence suyun soğuk olduğundan kaynaklanıyor.
Asıl senin yanlışın var sercan.Suya taş gibi batıp hiç hareket etmiyorsa ve su yüzüne çıkmakta zorlanıyorsada akciğer enfeksiyonu belirtisi bunlar biran önce ekipmanları tamamlayıp suyu 30 dereceye çıkarıp gözlemleyin eğer bir gelişme varsa geçene kadar 30 derecede tutun gelişme yoksa maalesef monodoks tedavisine başlamalısınız bu arada kaptamı bakıyorsunuz akvaryumdamı ? yan yüzme varmı çeneyi gıcırdatma varmı ?

KillerPrince' Alıntı:
sercan159' Alıntı:
Asıl senin yanlışın var sercan.Suya taş gibi batıp hiç hareket etmiyorsa ve su yüzüne çıkmakta zorlanıyorsada akciğer enfeksiyonu belirtisi bunlar biran önce ekipmanları tamamlayıp suyu 30 dereceye çıkarıp gözlemleyin eğer bir gelişme varsa geçene kadar 30 derecede tutun gelişme yoksa maalesef monodoks tedavisine başlamalısınız bu arada kaptamı bakıyorsunuz akvaryumdamı ? yan yüzme varmı çeneyi gıcırdatma varmı ?

O zaman ben yanlış demişim :)

akciğer enfeksiyonu olmalı bende aynı şekilde kaybettim kapluşumu 2 saat içinde durumu kötüleşti ve öldü gözleri şişmişti, boynu uzamıştı, baygın bakıyodu, ağzını hırıltılı şekilde açıp kapıyodu..... offf ben bunları hatırlayınca kötü oldum kaplışumu can çekişirken gördüm ve artık yapıcak bişeyim kalmamıştı ne yazıkki :(

belki senin Kaplumbağası kış uykusuna yapmıs ola bilir

benim Kaplumbağa yem yemiyo bi kaxcgundur neden ola bilir bana acıklama yaparmısınız acaba

benim Kaplumbağa yem yemiyo bi kacgundur neden ola bilir bana acıklama yaparmısınız acaba

iki gün öncede yazmıştım hiçbir cvp alamadım.kapluşum yemek yemıyor.bir aydırda akvuryumda yaşıyorlar.su sıcaklığı 28 derecede.birtanesinde yemek sıkıntısı hiç yok.ne versem yıyıyor.aldıklarımda küçücük ve aynı buyukluktelerdi.şimdi ise yemek yememeyn kucucuk.yem çeşitlerının hepsını denedim.yemıyor öylece bakıyor.arada cok nadirde olsa sadece tavada pişirdiğm taze balıktan yıyıyor:smile: 3 haftadır başka hiçbişi yemıyor.gözler iyi,hastalık belırtısı yok,sadece öbürü kadar cok hareketlı değil.devamlıda kuru alanda ışığın altında kalıyor.güneşe koyduğumdada güneşin altında.ne yapmalıyım tekrar yem yemesi için?hastalanacak diye cok korkuyorum?lütfen cvp yazarsanız cok sevırım...

Geri