Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam yem yemiyor hareket etmiyor?

Cvp: Kaplumbağam yem yemiyor hareket etmiyor?

Tavada pişmiş balık verilmez. Size mi söylemiştim hatırlamıyorum ama haşlanmış vermeniz gerekiyor.


Yeni konunuzun başlığı çok uzu, cevap yazılamıyor. Buradan ona yanıt vereyim.

Öncelikle taze balık tatlı su balığı olmalı ve haşlanarak verilmeli.

Ayrıca en fazla yem vermediğiniz gün sayısı ne kadar? Bir kaç gün yemedimi balık veriyorsanız başarısız girişimler olmuştur. Ayrıca yemden kesilen kaplumbağa güç kaybına uğrar. Vitamin takviyesi yapmayı unutmayın. Bolca balık verip sonra yemediği yemleri verme denemelerine geçmelisiniz. Belki 15 gün kadar yemeyecektir, direnecektir. Hatta yeme vitamin damlatarak, yemi balığa sürüp kokusunu üzerine geçirerek kandırabilirsiniz.

Kuru alanda sürekli durması hasta yada güzsüz olduğunu da gösterebilir. Net teşhisi ancak veteriner koyabilir.
Birden yemekten kesilmesi ya hastalıktan yada stresten olabilir.
 
Cvp: Kaplumbağam yem yemiyor hareket etmiyor?

Su sıcaklığını 30 dereceye, kuru alan sıcaklığını 34-35 dereceye yükseltin. Kuru alan ısısını yükseltmek için porselen ısıtıcı kullanabilirsiniz. Kaplumbağalar sudan çok soluduğu havanın soğuk olmasından üşütürler. Kaplumbağa metabolizmasını çevresinde bulunan ortama göre hızlandırıp yavaşlatan varlıklardır ve bu yüzden 15-16 dereceden sonra kış uykusuna hazırlık yaparlar. Su sıcaklığı 28 derece ise muhtemelen soluduğu havadan zarar görmüştür. Yem vermek için zorlamayın. Kendi istediği sürece sıcak olan kuru alanda kalsın. Serinlemek için suya girmeye hazır olduğunda muhtemelen yem de yiyecektir. O zaman yemine 2-3 damla Sera reptilin damlatarak yedirin.
Sıcaklık en iyi tedavi yöntemi. Bu işinize yaramazsa forumda çeşitli ilaç tavsiyeleri bulacaksınız. Ya onları deneyin ya da veterinere götürün. Ben söylediğim yöntem ile en geç 2 gün içinde keyifsiz kaplumbağalarımın kendine geldiğine şahit oldum ancak halsizleştikleri, yem yemedikleri ilk öğünde yaptım müdahelemi.
Nasıl bir aşamada olduğunuzu bilmiyorum.
Çok zaman geçtiyse hastalığı ilerlemiş olabilir.
Bahsettiğiniz belirtiler kesinlikle akciğer enfeksiyorunu.


Balık meselesine gelince. Kaplumbağanıza deniz balıkları yedirmeyin. Yedirecekseniz Sazan, alabalık, turna ..vs. tatlı su balıkları yedirin. Haşlama konusunda çok hemfikir değilim. Kendi doğasında da balıkları avlayıp haşlamadan yerler :). Bana göre balığınız çok taze olduğu takdirde çiğ olarak verebilirsiniz. Hele hele kızartma alakasız bir durum.
 
Cvp: Kaplumbağam yem yemiyor hareket etmiyor?

Serhan bey, fikirlerinize aynen katılıyorum. Doğada canlı olarak yakaladığı için tabiki balığı çiğ tüketmesi gayet normal. Ama benim fikrim ölmüş balığı verirken duru suda haşlanması yönünde. Ne kadar taze olsada ne olur ne olmaz bakteri vs oluşumları gibi risklere girmemiş olunur.
 
Geri
Üst