Foruma hoşgeldiniz.
Kaplumbağa bakımı hem titizlik ister hemde masraflı bir hobidir.
Yeni alınan hayvanlarda bir süre adaptasyon süreci olabilir. Bu dönemde iştahsızlıkta görülebilir.
Yalnız hayvanda bir miktar göz enfeksiyonu var. Üşütmüş de olabilir.
Eczaneden gentagut göz damlası alın. Gözlerine sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın. Kuru yerde 20-25 dakika bekletin. Diğer hayvana da bir damla damlatın.
Ağzına da sabah akşam bir damla damlatın. 1 hafta sonra bakalım.
Hayvanlar hiçbir şekilde esintiye maruz kalmamalı. Yanlarında pencere açmayın varsa klima olmayan yerde dursun.
Akvaryum alacaksınız. Minimum 30 litre olmak üzere ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider.
Isıtma lambası öncelikli bu konuda bilgi verdim.
Herkese iyi forumlar. 2 gün önce bir su kaplumbağası sahiplendim. 1tl boyutunda daha çok küçük. Isıtıcısını , akvaryumunu, filtresini vb. hallettim. Sorunum şu , kaplumbağam kuru alanından asla çıkmıyor. Yanlış olduğunu bilsemde tutup suya bıraktığımda direk kuru alanına çıkıyor ve asla yem...
sukaplumbagasi.com
Bu konuda da bakım ile ilgili bilgi mevcut.
Slider Türü Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu Öncelikle su kaplumbağaları ölüm fanusu dediğimiz ekipmansız küçük kaplarda beslenmez. Hayvanın beslenmesi uygun olsada o kapta büyüme şansı yok. Yüzemediği için kas gelişimide gerileyecek. Tabi hasta olmasıda an meselesi. Bu kap ile beraber alınmış...
sukaplumbagasi.com
Yem olarak ne kullanıyorsunuz? Markalı kutu mu? Açık yem mi?