Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam yemek yemiyor ve çok hareketsiz

gmz

Yeni Üye
Benim kaplumbağam yaklaşık bir haftadır yemini yemiyor.eskiden herşey gayet normaldi ama şimdi hem yemini yemiyor hemde çok hareketsiz.sadece kurulanmaya çıkıyor, suyun içinde fazla durmuyor.akvaryuma geçmek istedim ama bu seferde suya girmiyor kurulanmak için koyduğum taşın üzerinde öylece duruyor,yüzsün diye kendim koyuyorum suya bu seferde ayaklarını içine çekiyor hiç dışarı çıkarmıyor öylece duruyor suda.geçenlerde balık verdim bir parça,onu yedi ama sonra yine hiçbirşey yemedi.bugün ona vitaminli yem ve karides aldım onlarıda yemedi.akvaryuma geçmek için ısıtıcı da alıcaktım ama petshoptaki adam yazın gerek yok dedi,bir de kaplumbağam ağzını açıyor kurulanırken onun da normal olduğunu söyledi.napıcağımı bilemedim yemini yemesi için ne yapabilirim neden yemiyor olabilir bir türlü anlamıyorum acil cevap verebilirseniz çok sevinirim çünkü kaplumbağamı kaybetmek istemiyorum...:down:

Cvp: Kaplumbağam yemek yemiyor ve çok hareketsiz

Sürekli kuru alanda durma, yem yememe, nefes alırken zorlanma, sık sık ağzını açıp kapama, yan yüzme, suda dibe batma vs. gibi durumlar akciğer enfeksiyonu belirtileridir. Isıtıcı olmadığında gece gündüz sıcaklık farklarından etkilenip hasta olur kapluşlar. Kaplumbağanıza acilen bir akvaryum ve ısıtıcı almalısınız. Tabii kaplumbağanızı yine vakit kaybetmeden bir veterinere götürmelisiniz. Kıyma ya da beyaz et vermeyi deneyin yem olarak belki yer :(

Kıymaya bayılıyorlar.[/align]

Yağsız kıymayı dene

çiğ kıymanın zararı olur mu?

Az önce kıyma verdim yedi yalnız çiğ kıyma verdim zararı olur mu bilmiyorum.peki bu ne zamana kadar devam edicek.sürekli kıymamı vermem gerekiyor?bir de akvaryuma koyduğumda neden suya inmiyor ve bacaklarını açıp yüzmüyor olabilir?yüzmesini nasıl sağlayabiliriz?

Benim kapluşum da yemek yemiyor kuru alanda uyuyor suya atıyorum 2 saniye sonra uyumaya başlıyor ve suya batmıyor suyun yüzeyinde duruyor

aynı durum benim kaplumbağamdada var çok hareketsiz ve sürekli kuru alanda duruyor ve hiç yem yemiyor.:ff:

benim bildiğime göre akciğer enfeksiyonu olabilir :breh:

Tarihlere dikkat edelim. Konu 5 senelik.

Geri